Pitkästä aikaa oikeasti jännitti. Uusi ketjukyykky ennätys 220kg plus ketjut

19.03.2023 - 11:57

Eilen lauantaina kun lähdin tekemään jalkatreeniä PTVGYM:lle niin en jälleen kerran oikein tiennyt mitä odottaa ja miten edes tekisin kyykkyä. Viimeiset muutamat viikot olen tehnyt PTVGYM:llä ollessa boxi kyykkyä ketjuilla ja muutaman viikon hakenut uutta boxi kyykky ennätystä ketjuilla. Tämän viikon keskiviikkona kun tein viikon ensimmäisen kyykky treenin niin se ei mennyt erityisen hyvin mutta ei ihan niin huonosti mutta halusin vain parempaa.

Keskiviikkona keskityin lähinnä tekemään syviä ja pysäytyksellä kyykkyjä mikä sitten vaikutti myös painoihin. 170kg painoilla sain ihan hyvin tehtyä useampia sarjoja syvällä ja pysäytyksellä mutta 200kg olikin sitten jo vaikeampi tapaus. Jo heti ensimmäinen toisto 200kg painoilla tuntui raskaalle joten en sitä lähtenyt niinkään pysäyttämään mutta pidin syvyyden. Toisella yrittämällä yritin sitten vaihtaa tekniikan omaan normaaliin ja katsoa jos se auttaisi helpottamaan kyykyn tekemistä. Huomasin kuitenkin tekniikan vaihdon oleman vaikeampi tapaus tässä tapauksessa kun koko treenin on keskittynyt syvempään ja pysäytykseen.

Eilen lauantaina en siis oikein tiennyt mitä odottaa kun keskiviikkona 200kg tuntui olevan raskasta enkä ollut päättänyt teenkö normaalia kyykkyä vai boxi kyykkyä? Päätin sitten että menen vain sinne PTVGYM:lle ja katson siellä sitten mikä on fiilis ja mitä lähden tekemään ja miten. Siinä sitten kun valmistelin räkkiä kyykkyä varten niin päätin että teen tänään normaalilla tyylillä kyykkä kun kerran keskiviikkona kyykky oli jo muutenkin vaikeaa. Huomasin kuitenkin hyvin nopeasti että tällä kertaa kyykky oli kevyttä ja sujui hyvin. No toisaalta niin se kevyttä ja sujui hyvin aina 200kg asti mikä vasta oli vaikeaa.

En nyt muista missä vaiheessa päätin ensimmäisen kerran että tänään lähden hakemaan uutta ketju kyykky ennätystä 220kg plus ketjut mutta siinä vaiheessa suunnittelin treenin rakenteen. Kun lähden hakemaan kyykyssä sellaisia painoja joilla en ole joko tehnyt tai teen hyvin harvoin niin minun pitää rakentaa treeni hyvin tarkkaan sen mukaan. Minulla pitää olla tietyt painot millä nousta niihin painoihin joilla on tarkoitus tehdä. Nousut pitää olla tasaisi mutta silti voimaa säästäviä mutta minulle on tullut sellaiset painot millä tiedän missä kunnossa olen tai en ole.

Siinä vaiheessa kun sain tehtyä 200kg plus ketjut kaksi toistoa suhteellisen helposti niin tiesin että tänään on hyvä päivä. Tämän johdosta nostin painot sitten 210kg plus ketjut mutta tässä kohtaan aloin sitten jännittämään tai pelkäämään jostain syystä suhteellisen paljon. Minulla nimittäin kroppa alkoi tärisemään juuri hieman ennen kuin olin päättänyt lähteä tekemään toistoa. 210kg plus ketjut on kuitenkin sellainen paino minkä olen vain muutaman kerran nostanut joten kokemusta tuosta ei ole kuin parista kolmesta treenistä.

Kuitenkin siinä sitten kun menin tekemään kyykkyä ja nappasin ammoniakkia juuri ennen toistoa niin sain itseni siitä jännityksestä pois. 210kg plus ketjut tuli lopulta suhteellisen helposti ja tämän seurauksena lähdin tekemään 220kg plus ketjut. Myöskin tuon 210kg plus ketjut jälkeen mitään vastaavaa jännitystä ei tullut 220kg plus ketjut kohdalla eli kaikki tuo jännitys purkaantui tuohon helppoon 210kg plus ketjut kyykkyyn. Niin kuin 210kg plus ketjut niin 220kg plus ketjut tuli suhteellisen helpon oloisesti. Siksi mietin tuon toiston jälkeen että jatkanko kyykyn tekemistä? Tekisin vielä 220kg plus ketjun painoilla toisen tai hakisin jopa kahta toistoa vai laskenko hieman painoja ja teen pidemmän sarjan? Päädyin lopulta lopettamaan tuohon 220kg plus ketjut sillä olihan se kuitenkin ennätys ja olin jo tuossa vaiheessa tehnyt kyykkyä lähelle pari tuntia.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan