Pieni projekti: Makuuhuoneen "kotiteatteri" & toissijainen hifi-järjestelmä

13.03.2020 - 10:56

Talviloma vetelee loppuaan ja palaan pian takaisin kotiin parin pienen pienen projektin pariin. Ensinnäkin postin äppsin mukaan Saksan Amazoonista tilaamani Philips Hue lisätarvikkeet ovat saapuneet kotiin minkä johdosta pääsen jatkamaan keittiön Philips Hue Lightstrip projektiani. Alkuviikosta kirjoittelin omia ensikokemuksia Philips Hue:sta ja nyt viikonloppuna tai ensi viikon alussa kirjoittelen lisää Philips Hue:sta kuvien kera. Toinen pienempi projekti makuuhuoneen "kotiteatteri" alkoi kehittyä tuossa pari päivää sitten ajatuksiini kaverilla ollessani ja nyt suunnitelmat lähtivät todenteolla liikkeelle kun ostin kaverilta vanhat kaiuttimet takaisin.

Makuuhuoneen "kotiteatteri" projekti on sinällään saanut alkunsa vuoden - puolen toista vuoden takaisesta putkiremontista ja sitä kautta kodin uudelleen järjestelyistä. Tuolloin hankin makuuhuoneeseen sängyn vastaiselle seinällä lipaston minkä päälle sijoitin todella vanhan Samsung 23" television mikä oli toiminut tietokoneen näyttönäni vuosia. Kuitenkin juuri putkiremontin aikaan tulin ostaneeksi jostain alesta MSI 23,6" Optix 144 Hz pelinäytön. Tämän johdosta vanha Samsung 23" televisio jäi ylimääräiseksi niin päätin sen sijoittaa uuden lipaston päälle ja laitoin sen samalla käyttökuntoon. Liitin vielä televisioon vanhat pelikonsolini kuten Xbox 360:n sekä Playstation 3:sen.

makuuhuoneen televisio osa 1

Seuraava päivitys olikin sitten viime kesänä kun siirryin 4K aikaan ja hankin uuden LG OLED C8 55" television. Tuolloin kun hankinta itselleni uuden LD OLED television sen johdosta alkoikin pieni television vaihtorumba. Silloin nykyinen televisioni Sony KDL50W828 meni äitille ja äitiltä sain takaisin oman vanhan Panasonic 44" plasma television. Olin miettinyt korvaavani vanhan Samsung 23" television tuolla Panasonic 44" plasma televisiolla. Tämä on ollutkin viimeinen päivitys makuuhuoneen "järjestelmiin" ja täytyy kyllä sanoa, että Panasonic ei ole ollut kyllä yleisesti hirveällä käytöllä.

Viime aikoina olen hieman innostunut välillä katsomaan televisiota makuuhuoneessa ennen nukkumaan menoa. Tämän johdosta hankin kylläkin Philips Hue järjestelmän kotiini millä makuuhuoneen valot saa katkaistua kätevämmin. Olen kyllä viime kesän television vaihdon yhteydessä / jälkeen miettinyt erilaisia vaihtoehtoja makuuhuoneeseen, mutta nämä ovat olleet vain tulevaisuuden suunnitelmia. Yksi ajatus oli esimerkiksi hankkia Sonos Beam soundbar mikä lähti liikkeelle myöskin viime kesän jälkeen kun äitille tuli hankittua Sonos Beam.

makuuhuoneen televisio osa 2

Seuraavan kerran makuuhuoneen "kotiteatteri" / hifi suunnitelmat tulivat taas hieman ajatuksiini sen jälkeen kun hankin uuden vahvistimen Black Fridaysta. Tuolloin hankin Denon X3600H vahvistimen HifiStudiolta minkä johdosta vanha Onkyo TX-NR609 vahvistimeni jäi ylimääräiseksi. Ensiksi suunnittelin Onkyo TX-NR609 myyntiä ja se olikin hieman aikaa myynnissä vaikka jo silloin olin epävarma. Siksi pyysinkin hieman kovempaa hintaa sillä olin epävarma haluanko oikeasti luopua Onkyo TX-NR609 vahvistimesta sillä minulla oli kuitenkin taka-ajatuksena toissijainen hifi-järjestelmä.

Tämä kaikki lopulta sitten päättyi siihen, että rakennan makuuhuoneeseen toissijaisen 2.0 hifi-järjestelmän käyttäen Onkyo TX-NR609 vahvistinta ja ostamalla kaverilta takaisin vanhat Wharfedale diamond 9.1 kaiuttimeni takaisin. Pääsenkin näin rakentelemaan ja uudelleen järjestelemään makuuhuoneen hifi-järjestelmää ja sitä kautta hyllystöä uuteen uskoon. Teen tuosta uuden kirjoituksen kuvien kera kunhan järjestelmä on rakennettu ja kaikki laitteet paikoillaan.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.