Penkissä uudestaan 160kg samalla viikolla sekä kyykky ennätys 160kg

16.11.2016 - 12:06

Nyt on menossa juuri sunnuntainaamupäivä ja vielä ei ole ihan tiedossa mitä tänään tulen treenaamaan. Tänään on tarkoitus mennä kuitenkin vetämään jonkinlainen treeni. Alkuperäinen ajatus oli mennä tekemään aerobinen treeni kuntosalille sillä nyt torstai - lauantai välisenä aikana on tullut vedettyä kerran päivään mättöruokaa. Näitä olisi tarkoitus mennä kuluttamaan. Kuitenkin minulle on nyt tänä aamuna tullut ajatus, että tekisin aerobisen treenin kanssa myöskin olkapää plus käsitreenin jonkinlaisessa muodossa. Olin hieman pettynyt käsitreeniin minkä kävin tekemässä CityCenterin Elixiassa torstaina. Kuitenkin tänään pitäisi alkuperäisen suunnitelman mukaan pitää välipäivä sillä kuitenkin joka päivä on tullut tehtyä vähintään yksi treeni. Poikkeuksellisesti tällä viikolla jäi välistä perjantaina tuplatreeni minkä suoritin sitten illalla siten, että tein kaksi lihasryhmää. Tämä oli samalla pitkästä aikaa ensimmäinen kerta kun treenasin kahta eri lihasryhmää samassa treenissä käsitreeniä lukuunottamatta. Saa meinaan mennä pitkälle kevääseen tai talveen jolloin olen viimeksi tehnyt kahden lihasryhmän treenejä.

Muutoin tämän viikon treenit keskiviikosta nyt ainakin lauantaihin saakka on mennyt erilailla ja poikkeuksia on nähty. Tähän on vaikuttanut erilaiset asiat kun minulla oli loppuviikosta aina torstaista lauantaihin saakka erilaisia asioita mitkä vaikuttivat treeneihin. Samalla nämä päivät vaikuttivat myöskin ruokailuihin eli käytännössä kerran päivässä tuli vedettyä ruoka-annos mitä en nyt normaalisti söisi. Parempi kuitenkin näin sillä eihän tässä mitään varsinaista dieettiä olla pitämässä vaikka kevyellä ruokavaliolla tässä mennään. On kuitenkin välillä parempi käydä syömässä ulkona ja syödä myöskin sitä "mättöä" eikä vain mennä puhtaalla ruokavaliolla.

Keskiviikkona tuplajalkatreeni

Keskiviikkona aamulla takareidet tuli treenattua todella simppelillä tyylillä. Treeni sisälsi kolme liikettä joista viimeinen oli jo väsynyttä tekemistä ja sen huomasin hyvin kun katsoin tekemistä videolta jälkikäteen. Tein treenin alkuun sekä takareisiä istuen sekä maaten laitteilla missä molemmissa tein joku kolme - viisi sarjaa. Tällä kertaa otin pienet painot, rauhalliset toistot sekä nostin toistomäärän kahteenkymmeneen. Tällä tavalla sain takareisiin haettua sen tekemisen ja paineen. Juurikin pienemmät painot olivat avain kaikkeen millä sain tehtyä rauhallisempia toistoja juuri takareisiä käyttäen. Vastaavasti mitä tein aamulla takareisiin oli tilanne illalla etureisiin ihan toinen. No oikeastaan etureisilaitetta tein hallistusti pienemmillä painoilla kuten aamulla takareisiä, mutta kyykky ja vaakahack tuli tehtyä mahdollisimman isoilla painoilla. Illalla tulin käyttäneeksi kolmessa liikkeessä viisi kymmenen toiston sarjaa. Viimeisessä liikkeessä eli vaakahackissa minulla alkoi jo painaa tekeminen sillä jokaisen sarjan jälkeen teki hieman pahaa eli olotila heikkeni.

Keskiviikkoaamu takareisi + pohkeet

  • Takareidet istuen
  • Takareidet
  • Takareidet ylätaljassa
  • Pohkeet seisten

Keskiviikkoillan etureisitreeni

  • Kyykky
  • Etureisilaite
  • Vaakahack

Torstaina käsitreeni Elixia Citycenterissä

Torstaina kävin tekemässä käsitreenin poikkeuksellisesti keskustan Citycenterissä kun minun oli tarkoitus olla 19 aikoihin Stonesissa. Tämä ei haitannut mitään ja minulla oli muutenkin käsitreeni luvassa minkä pystyin hyvin treenaamaan siellä. Talja, z-tanko ja käsipainot olivat käytössä ja näillä selvisin koko treenin. Tein tällä kertaa scott-penkissä hauista z-tangolla ja huomasin ettei kyseinen scott-penkki sopinut omille välityksille oikein. Minulla ei riittänyt alasvienti matka kun scott-penkin tanko pidikkeet ottivat vastaan ja näin ollen en saanut vietyä normaalissa asennossa tankoa ihan alas. Tämän johdosta jouduin vaihtamaan ja kokeilemaan hieman eri asentoja millä sain pidennettyä liikerataa. Ensimmäisesssä "lämmittelysarjassa" tein supersarjana ojentajapunnerrusta ja hauiskääntöä taljassa käyttäen tankoa minkä "grippi" tai siis ote oli pyörivä. Ei siinä mitään ja tällä tavalla saa pidettyä asennon eri kuin kiinteällä tangolla, mutta tuon tangon ongelma oli se, että jokin otti vastaan eikä kitka ollut sujuva. Talja nimittäin ei kulkenut sujuvasti taljassa vaan hieman tökki. Aluksi luulin asian johtuneen koko taljasta, mutta treenin lopussa tein vielä saman supersarjan narulla ja tällöin mitään tökkimistä ei näkynyt. 

Käsitreeni

  • Supersarja ojentajapunnerrus tanko + Hauiskääntö taljassa tanko
  • Hauiskääntö käsipainoilla kääntäen
  • Hauiskääntö z-tanko scott
  • Ranskalainen punnerrus
  • Supersarja ojentajapunnerrus naru + Hauiskääntö taljassa naru

Perjantaina rinta- & selkätreeni ja penkissä viikon toinen 160kg nosto

Perjantaina oli luvassa yhdistetty selkä- & rintatreeni mitkä olen nyt pidemmän aikaa tehnyt joko tuplana samana päivänä tain sitten yksin. Tällä kertaa luvassa oli ihan yhdistetty treeni kun Peltzi oli käymässä ja hänellä oli yläkroppatreeni. Tämän pohjalta pidin itse sitten rinta- & selkätreenin, että saimme jotain liikkeitä tehtyä samaan aikaan ja yhdessä ettei oltu kokoajan jossain muualla. Penkissä päädyin sitten kokeilemaan päivän kunnon mukaan maksimi ykköstä ja kun siihen asti painot nousivat kevyen oloisesti kuten koko treenin aikana niin päädyin kokeilemaan 160kg nostoa kuten maanantaina. Se myös tälläkin kertaa nousi eli kyllä jotkut voimat ovat edelleen tallella. Muutenkin koko treenin ajan koko tekeminen oli kevyttä. Tein sitten rinta- tai selkäliikkeitä niin rauta tuntui kevyelle.

Voiko perjantain keveys johtua siitä, että olin syönyt torstai-iltana sekä perjantaina lounaaksi niin sanottua "mättöä"? Minulla ei kuitenkaan muutenkaan ole ollut nyt viimeaikoina mitään ongelmia jaksamisen kanssa vaikka suhteellisen kevyellä ruokavaliolla ollaan menty. En nyt kuitenkaan sitä lähte arvioimaan oliko tuo perjantain treeni "kevyin" mitä olen pitkään aikaan tehnyt sillä kyllä tuo tekeminen on ollut samankaltaista jo alkuviikostakin milloin olen mennyt normaalilla ruokavaliolla.

Perjantain rinta + selkätreeni

  • Penkki
  • Kulmasoutu vastaote
  • Ylätalja vipuvarsi
  • Ylätalja tanko leveä
  • Peck-deck

Lauantaina merkkasin kyykky ennätyksekseni 160kg

Lauantain merkittävin ja käytännössä ainoa kunnon maininta on kyykky ennätykseni 160kg. En ole koskaan kyykännyt ennätystä. En laske mitään vanhoja 130kg - 150kg nostoja ennätykseni sillä ne ovat olleet teknisesti heikkoja verrattuna tyyliin millä olen nyt viimeaikoina tehnyt. Tällä kertaa tyylini oli mielestäni ihan hyvä vaikka tietenkin 160kg nosto oli raskasta mutta niinhän sen täytyy mennä kun ennätystä ottaa. Nytkytyksiä ei voi sanoa ennätykseksi ja vuosia vuosia sitten nostamani 130, 140 tai 150kg ovat olleet näitä. Juurikin niitä nytkytyksiä mitä suurin osa treenaajista tekee. Suurilla painoilla pieniä nytkytyksiä ja lisää rautaa sarjojen jälkeen. Sitä perus tekemistä.

En edes tiedä mistä sain nyt ajatuksen edes yrittää tälläistä. Tämä oli kuitenkin toinen jalkatreeni viikon sisällä sekä minulla tuntui oikeasssa etureidessä olleen jotain kipuja. Ei mitään pahoja mutta ei se missään 100% kunnossakaan ollut. Tästä huolimattta kyykkäämiset eivät sattuneet vaan kipu tuntui muuten. Jos olisin huomannut kipuja itse kyykyn aikana niin enhän minä tälläisiä romuja olisi lähtenyt edes nostamaan vaikka minulla oli varmistaja mikä oli pakkokin kun ennätyksiä ja noin suuria painoja itselleni lähettiin nostamaan. 

Lauantain jalkatreeni

  • Kyykky
  • Sumo jalkaprässi
  • Etureisilaite
  • Takareidet maaten
  • Pohkeet istuen

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.