Parin viikon loman aikana paino nousi 4 kiloa sekä jälleen olen aloittamassa dieettiä

13.05.2019 - 08:00

Taas kerran olen aloittamassa dieettiä maanantaina. En edes tietä monesko "dieetti" nyt alkaa sillä tunnun olevan kokoajan dieetillä. Aloitin vuoden vaihteessa dieetin mikä ei oikein sujunut siten kuin olisin sen halunnut sujuvan. Ehkä halusin parempia tuloksia nopeammin ja dieetti tuntui polkevan paikoilleen ensimmäisen neljän viikon jälkeen. Joskus huhtikuussa tai sen aikana siirryin enemmänkin semi-dieetille tai dieetiltä pois. Viimeiset pari viikkoa olen ollut talvilomalla ja olin päättänyt etten dieettaa tuona aikana ja tämä sitten näkyikin vaa'alla heti.

Sunnuntaiaamuna kävin vaa'alla sekä mittasin vatsasi ympärysmitan ennenkuin aloitin uuden dieetin. Vuoden alkuun verrattuna en tehnyt kumpaakaan asiaa näistä vaan kävin ensimmäisen kerran vaa'alla vasta ensimmäisen viikon jälkeen ja mittaamisen jätin kokonaan väliin kun en löytänyt tällöin nauhamittaa. En siis tuolloin ottanut mitään tietoja ylös lähtötilanteesta joten tuon dieetin seuranta oli aika olematonta. Tästä johtuen halusin petrata dieetin edistymistä niin otin tietoja ylös ennen dieetin ensimmäistä päivää.

Kahden viikon talviloman aikana painoni nousi neljä kiloa tai ainakin paino oli neljä kiloa enemmän kuin viimeksi kun kävin vaa'alla. Tuosta viimeisestä vaa'alla käymisestä oli kuitenkin jonkin verran aikaa joten en voi ihan varmaksi mennä sanomaan, että juurikin viimeisen parin viikon aikana lihoin neljä kiloa. Loman aikana söin ohi mutta kävin kuitenkin aktiivisesti treenaamassa sekä muutamia kertoja kävelylenkeillä. Tuo ei kuitenkaan auttanut siinä mielessä, että parin viikon aikana tuli syötä kaikenlaista.

Kuitenkin tuli taas huomattua se asia omalta kohdaltani, että kun alan syömään hieman pitempäänkin ohi siitä mitä normaalisti syö niin paino alkaa nousemaan todella nopeasti. Dieetin lähtötilanne onkin nyt painon osalta 119.5kg eli samoissa suhteissa kun vuoden alussa. Kuitenkin salivyö menee vielä samaan reikään kun viimeksi vyötä piti löysätä yhden reiän taakse päin. Tällä kertaa vatsan ympäryysmitta oli 107cm ja kun vuoden alussa en sitä mitannut niin en tiedä eroa vuoden alkuun verrattuna. Juurikin tuohon 107cm lukuun tulen enemmän kiinnittämään huomiota kuin 119.5kg painoon.

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia. 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.