Pari 200kg penkki treeniä pitkästä aikaa

22.04.2023 - 13:34

Tällä viikolla tuli tehtyä pari penkkiä treeniä missä molemmissa treeneissä sain 200kg. Tuo maaginen 200kg oli otettua tällä viikolla kolme kertaa kun ensimmäisessä treenissä otin sen kerran ja toisessa kaksi ykköstä. Jälkimmäisessä treenissä perjantaina olin kyllä hakemassa kahden toiston sarjaa mutta jo ensimmäinen ykkönen oli todella raskas. Viikon ensimmäisessä treenissä tiistaina tuo 200kg tuli paljon kevyemmin kuin nyt jälkimmäisessä treenissä perjantaina. Järkevintä olisi ollut tehdä viikon jälkimmäinen treeni hieman eri tavalla mutta päätin nyt tehdä näin.

Kuitenkaan penkki 200kg ei ole itselleni ihan niin helppo asia kuin välillä luulisi. Olen kuitenkin saanut nostettua 200kg ja enemmän niin monta kertaa että en osaa niitä enää laskea. Tuo penkin maaginen 200kg on menettänyt merkityksen minun treeneissä eikä merkitse minulle oikeastaan mitään. Kuitenkin aina silloin tällöin on hyvä kokeilla ja ottaa tuo 200kg ihan vain sen takia että myös penkissä mieli pysyy välillä hieman korkeammalla.

Olen nyt viime kuukausina keskittynyt enemmän maastavetoon sekä kyykkyyn ja jättänyt penkin varjoon. Välillä on tullut kokeiltua jotain mutta yleisesti olen tehnyt penkki treenejä aikalailla samalla kaavalla. Ehkä jopa liian samalla kaavalla että siihen pitäisi tehdä muutoksia. Siksi nyt saatoin tehdä ja ottaa tämän viikon molemmissa treeneissä tuon 200kg kun en niitä ole sen pahemmin ottanut. Olen näin saanut hieman erilaisuutta treeniin vaikka sitä voisi tehdä monella muullakin tapaa.

Kuitenkin sinällään olin positiivisesti yllättynyt että nyt tuo 200kg tuli vaikkakin ei niin helposti kuin se on tullut. Kuitenkin suurin syy oli myös henkinen kun en ole 200kg painoilla tottunut tekemään. Silloin se oli eri kun tein jatkuvasti 200kg tai yli käyttäen slingshottia. Vaikka nuo treenit olivatkin slingshotilla tehtyjä eli normaalia helpompia toistoja niin henkisesti olin valmiimpi 200kg penkkiin. Sama asia on minulla kyykyssä kun pääsen 200kg painoihin niin tekeminen muuttuu radikaalisti vaikeammaksi. Vielä 180kg sekä 190kg menevät jopa helposti ilman ongelmia niin henkisellä puolella kuin tekniikan puolella mutta heti kun tangossa on 2:lla alkava luku niin tekniikka tuntuu heti kärsivän.

Heti kun mennään liikkeessä omien rajojen yläpuolelle eli sellaisiin painoihin joilla ei niin useasti tee tai tekee vähemmän niin ongelmat alkavat. Tämän takia pitää vain myös sellaisilla painoilla treenata että niihin myös tottuisi. Tämän vuoksi hain viikon kummassakin penkki treenissä 200kg ihan vain että tottuisin taas tekemään 200kg painoilla. Seuraavaksi pitää miettiä jos lähtee vain hakemaan 170 - 190kg painoilla pidempiä kolmesta - kuuteen toistoa ja useampia sarjoja. Tuo ei kuitenkaan ole hyvä pidemmällä aikavälillä että jatkan 200kg nostamista varsinkin jos niillä tulee nyt vain ykkösiä. Toisaalta voisin ottaa slingshotin käyttöön ja lähteä hakemaan 200kg painoilla viiden toiston sarjoja.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan