Paluu ketjusalille: Nuoret lääppivät toisiaan pukuhuoneessa ja sauna haisee kuselle

05.09.2023 - 18:43

Sen aina unohtaa kun on pidemmän aikaa pois ja samalla huomaa sekä muistaa että asiat eivät ole yhtään muuttuneet. Olin nyt poikkeuksellisesti puolitoista kuukautta pois lähisaleilta kun jäädytys onnistui vai kalenterikuukaudeksi eikä sitä saanut kuukauden puolesta välistä alkamaan. Näin ollen otin lähisaleille jäsenyyden jäädytyksen loman jälkimmäiselle kuukaudelle kun loman jälkeen pystyin kuitenkin käymään Pitäjänmäen PTVGYM:llä siihen asti kunnes jäädytys loppuu.

Niin on käynyt kaikkine niinä vuosina kun olen asunut Espoossa ja olen ollut kesällä kuukauden pois lähi ketjusalilta että aina kun palaan sinne niin heti huomaan miksi myös vihaan niitä. Ei siinä treeni puitteet ovat ihan ok vaikka laitteita ja välineitä ei huolleta mutta se muu ero verrattuna yksityiseen saliin on se juttu. Ketjusaleilla kun käy niin monen moista säätäjää ja ne on muutenkin suuremmille massoille suunnattu niin se on se ero. Kyllähän pienemmillä saleilla kaikenlaista säätäjää löytyy mutta se määrä on vain pienempi.

Oikeasti kun menee kuntosalille, suuntaa ensimmäiseksi vaihtamaan vaatteet pukuhuoneeseen ja huomaa nuorten poikien homoilevan pukuhuoneessa treenin jälkeen ei ole vain minulle. Ei ollut ensimmäinen kerta kyseisellä salilla kun näin kahden miespuoleisen lääppivän toisiaan boxereissa. Usein näen vastaavaa kun nuoret "miehet" läpsyttelevät toisiaan pyyhkeillä. Tämä ei ole se näky mitä haluan nähdä kun menen puolentoista kuukauden jälkeen takaisin lähisalille saati en muutenkaan halua nähdä homoilua pukuhuoneessa kun vaihdan vaatteita tai olen menossa suihkuun.

Miten oikeasti nuorilla on energiaa lääppiä toisiaan boxereissa tai paiskia pyyhkeellä toisiaan? Mitä he sitten tekevät kuntosalin puolella kun tuollaista ylimääräistä energiaa jää varastoon?

Toinen asia mikä tuli taas huomattua sitten treenin jälkeen oli se että kun menin saunaan niin siellä haisi kusi. Tämän taas  haistoi tässä vaiheessa kun kyseisellä salilla ei ollut käynyt pitkään aikaan sillä tuohon haluun on varmaan välillä vain tottunut kun on käynyt kyseisessä saunassa aktiivisesti. Tällä kertaa en sitten wc:ssä käynyt ollenkaan enkä oikeastaan edes halunnut. Kyseisen salin wc:stä minulla on vain jo viiden - seitsemän vuoden kokemus mitä ne pitävät sisällään ja minulla oli jo kesältä monet kokemukset Pitäjänmäen PTVGYM:in kusisista wc:stä.

Sitä ei voi vain käsittää miksi nuorilla ei pidä rakko, onko se reviirin merkkaamista vai onko kikkelileikit niin kova juttu Espoon ja Helsingin kuntosaleilla? Tämän vuoksi vältän oikeasti wc:hen menemistä Espoon ja Helsingin kuntosaleilla kun joko siellä astuu virtsan päälle tai sitten lattia on niin tahmea että kengät meinaa jäädä kiinni lattiaan eikä myöskään se voimakas kusen haju ole mikään mieluisa haju.

Tämänlaiset asiat vaan vaikuttavat ettei sinne lähisalille aina jaksaisi mennä kun wc:ssä ei oikein voi käydä ja homoilua ei vain jaksa katoa. Toisaalta minulla on suhteellisen pitkä matka mennä aina Pitäjänmäen PTVGYM:lle ja nuo lähisalit ovat kuitenkin alle parin kilometrin päässä niin ei sinne wc:hen ole pakko mennä eikä tuollaista lääppimistä nyt onneksi ihan joka päivä näe.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.