Oman painon penkkipunnerrus 43 toistoa

23.08.2023 - 09:11

Viime viikolla tuli yritettyä pitkästä aikaa penkkipunnerruksessa oman painon maksimi toistomääräennätystä. Laitetaan penkkiin niin paljon painoja kuin oma paino on ja sitten vain tehdään niin monta toistoa kun vain saa. Aikaisempi oman painon penkki ennätys taisi olla 35 toistoa jos oikein muistan ja pysäytyspenkin vastaava lukema on 28 tai 30. En nyt muista sitä ulkoa mutta täältä blogistani sen kyllä löytäisin jos jaksaisin sen nyt hakea.

Aina silloin tällöin vuosien saatossa olen kokeillut penkissä oman painon toistomäärä ennätyksiä. Välillä olen saanut uuden ennätyksen ja välillä olen päässyt aikalailla samoihin lukemiin. Myöskin kun oma paino vaihtuu niin tällöin penkissä myöskin painot ovat vaihtuneet sen mukaan mitä itse silloin on painanut. Sitä nyt en muista mitä milläkin painoilla olen saanut sillä kuitenkin paino on se mitä itse painaa niin toistomäärät vain merkitsevät. Se nyt on ihan saman arvoinen saada 80kg:na kymmenen toistoa kuin 100kg kymmenen toistoa.

Yleensä olen pystynyt keskittymään laskemaan myös toistomäärät kun olen näitä oman painon penkkiennätyksiä tehnyt. Kuitenkin tällä kertaa jo hyvin varhaisessa vaiheessa luovutin ja keskityin vain tekemään toistoja. Olin meinaan alussa jo niin keskittynyt vain runttaamaan toistoja ettei laskeminen käynyt edes mielessä enää. Tein myös niin nopealla temmolla toistoja että siinä olisi mennyt vain sekaisin jos olisin vielä siihen päälle alkanut muistamaan toistomäärät. Niimpä kun sain tehtyä niin paljon kuin sain tehtyä niin en tiennyt kuinka paljon edes sain.

Kun lopetin oman painon maksimitoistomäärä penkin niin en tosiaan yhtäänt tiennyt paljonko sain? En tiennyt teinkö ennätyksen vai jäikö se vajaaksi? Niimpä ensimmäinen kysymys spotterilta olikin kuinka monta toistoa tein? Vastaukseksi sain 43 toistoa mutta epävarmuudella ja olin todella paljon yllättynyt. Itse luulin että hyvä jos 30:ntä tuli täyteen.

No siinä sitten tarkistin toistomäärät videolta kun haluan aina kuvata tälläiset yritykset ihan vain jo sen takia että toistomäärät voi tarkistaa. Olen joutunut aina vaikka olen itse yrittänyt laskea toistoja niin tarkistamaan oikean määrän videolta. Siinä sitten kun katsoin videon läpi niin spotteri oli oikeassa ja 43 toistoa 110kg painoilla tuli.

Tämän sarjan jälkeen pidin vähän pidemmän tauon minkä jälkeen jatkoin treeniä ja tein vielä loppuun pysäytyspenkkiä 170kg painoilla kolme viiden toiston sarjaa. Yleensä teen nämä oman painon maksimi toistomäärä sarjat penkkitreenin viimeiseksi sarjaksi sillä se oikeasti hapottaa todella paljon koko kroppaa. Tuon jälkeen olin todella yllättynyt että pystyin vielä jatkamaan penkkitreeniä sillä yleensä tuollaisen sarjan jälkeen on niin puhki ettei loppu treenistä tule oikein mitään.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.