Oliko Turun PTVGYM niin hyvä kuin muistin?

05.07.2024 - 17:18

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Tällä kerralla tein myöskin jalkatreenin kun viimeksi tein selkätreenin minkä lisäksi käyntien välissä oli tuo pari vuotta aikaa niin en muistanut yhtään millaisia jalkalaitteita Turun PTVGYM:llä oli vaikka ensimmäisellä kerralla kävin aikalailla kuntosalia läpi. Täytyy kyllä sanoa että huomasin heti astuessani kuntosalin puolelle että Turun PTVGYM on yksi vanhemmista PTVGYM:stä ja eron uudempiin Tampereen PTVGYM:in ja Roihupellon PTVGYM:in huomaa. Turun PTVGYM:n muistutti minua heti astuessani kuntosalille sisään suuremmasta Pitäjänmäen PTVGYM:stä.

Turun PTVGYM:llä on käytännössä samat laitteet kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä mutta suuremman pinta-alansa vuoksi laitteita on enemmän. Osa HC-PRO:n laitteista on hieman päivitettyjä versioita Pitäjänmäen PTVGYM:in vastaavista ja varsinkin ensimmäisellä selkätreeniä tehdessä huomasin päivitettyjen laitteiden olevan hieman parempia. Kuitenkin nyt kun olen käynyt uudemmilla Roihupellon PTVGYM:llä ja Tampereen PTVGYM:llä niin nähdessäni saman huonon vyökyykkylaitteen Turun PTVGYM:llä mitä joudun käyttämään Pitäjänmäen PTVGYM:llä niin olihan se pettymys. Tämän takia en sitten tehnyt tässä treenissä vyökyykkyä.

Kävin Turun PTVGYM:llä treenaamassa normaalia paljon aikaisemmin kun olin salilla hieman ennen 14:sta. Tämä johtui siitä että menin Turun kautta kotiin enkä halunnut vain sitten odotella vain ihan sitä varten että pääsisin salille "normaaliin" aikaan. Tämän johdosta myös Turun PTVGYM:llä oli todella rauhallista minkä johdosta mitään sellaista kunnon menoa ei ollut. Tämän johdosta myöskään en saanut itse sellaista kunnon motivaatiota tehdä treeniä kun olin normaalia aikaisemmin salilla sekä salilla oli hiljaista. Sitten vielä kun lisätään se että olin toista kertaa Turun PTVGYM:llä niin en oikein saanut sitten sitä ihan loisto motivaatiota päälle.

Ensimmäisellä kerralla kun kävin Turun PTVGYM:llä niin silloin oli perjantai ja kello oli jotain 18 - 21 välillä. Vaikka kyseessä olikin kesä aika kuten nyt ja vielä perjantai-ilta niin tuolloin Turun PTVGYM:llä oli paremmin menoa. Tuolloin myös sain treenistä enemmän irti kun siinä vieressä oli muita treenaajia jotka treeenasivat kunnolla. Niin toisille tuo ei merkkaa mitään että mihin aikaan menee kuntosalille ja onko kuntosalilla muita treenaajia vai ei. Itselleni on vain kehittynyt sellainen henkinen asia että en oikein osaa saada itsestäni irti jos kuntosalilla ei ole muita treenaajia. Kellon ajalla ei ole niinkään väliä silloin jos muuten meno kuntosalilla on hyvä mutta hiljainen kuntosali ja "epänormaali" kellon aika niin eivät ole vain minun juttuni.

En ollut treenannut torstaina enkä perjantaina niin ajattelin että nyt lauantaina kulkee kyykky. Torstaina en jaksanut lähteä Tampereelle treenaamaan kun tuntui hieman että ei kiinnosta treenata ja menin myöskin käymään kaverilla. Perjantaina puolestaan kävin sitten Vanhan kirjallisuuden päivillä sun muuta niin en jaksanut enää myöhään illalla lähteä Tampereelle treenaamaan. Siinä sitten kun olin poikkeuksellisesti pari päivää treenaamatta niin ajattelin että nyt sitten kulkisi mutta näin ei sitten käynyt vaan päinvastoin.

Alkuun kyykky tuntui menevän hyvin mutta sitten kun pääsin 200kg painoihin niin huomasin että nyt ei ole hyvä päivä. Siitä huolimatta jostain syystä jatkoin kyykky treeniä suuremmilla painoilla vaikka kokoajan tunsin että nyt ei kyllä kulje. Ajattelin kuitenkin että parempi vain totuttaa kroppa suurempiin painoihin vaikka tekniikka ja päivän kunto tuntui olevan huono. No siinä sitten muutenkin kun treeni motivaatio ei muutenkaan ollut mikään ihmeellinen niin se oli ihan sama sitten mitä ja miten tein treenin.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.

Lauantaina kävin tekemässä kyykky- & jalkatreenin Tampereen PTVGYM:llä hieman extemporeen ja itselleni poikkeuksellisen aikaisin. Tulin hyvin nopeasti siihen lopputulokseen että en jaksa täällä Vammalassa mennä paikalliselle kuntosalille tekemään jalkatreeniä kun se ei oikein keskiviikkonakaan sujunut. Toisekseen minulla oli vain aikaa niin miksi en sitten lähtenyt Tampereelle treenaamaan? Tällä kertaa myöskin halusin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä vaikka minulla on vielä muutama kerta 10-korttia jäljellä Tampereen Loaded:lle.