Oikea jalkatreeni pitkästä aikaa PTVGYM:llä

28.10.2023 - 11:37

Eilen perjantaina tuli tehtyä pitkästä aikaa oikea jalkatreeni missä ensimmäisen liikkeen jälkeen alkoi tehdä jo pahaa. Oikeasti tein kyllä hieman vastaavan kovan jalkatreenin edellisenä lauantaina Roihupellon PTVGYM:llä missä tuli käytyä pitkästä aikaa. Ensiksi tein normaaliin tapaan kyykkyä mitä seurasi sitten vyökyykky, vaaka jalkaprässi ja heiluri hack-kyykky. Tuo kyseinen jalkatreeni oli aikalailla sitä luokkaa mitä nyt noita kovempia jalkatreenejä olen tehnyt. Niitä tulee aina silloin tällöin tehtyä mutta ero nyt eiliseen on silti merkittävä.

Yleensä kun olen käynyt tekemässä jalkatreenin PTVGYM:llä, Tampereen Loaded:lla tai Vantaan Loaded:lla niin yritän tehdä ne erilaisena ja mahdollisimman raskaina. Kuitenkin ne eroavat tuohon eilen tehtyyn jalkatreeniin siinä että olen tehnyt ne yksin ja pidemmillä tapauksilla. Tällä kertaa minulla oli kaveri mukana ja teimme yhdessä treeniä minkä johdosta tauot olivat lyhyemmät ja pystyin tekemään myöskin pakotettuja toistoja sekä sarjat kunnolla loppuun kun oli se varmistus jokaisessa liikkeessä ja sarjassa.

Yksin kun tekee jalkatreeniä niin ihan oikeasti ei silloin kaikkea saa irti treenistä juuri siitä syystä että liikkeissä jättää niitä toistoja tekemättä. Kun yksin teen kovemman jalkatreenin niin tiedän ja tiedoston aina sen että en tee ihan 100% loppuun sarjoja kun en voi. En vain voi tehdä ihan niin loppuun kuin haluaisin sillä silloin jäisin laitteeseen jumiin enkä pääsisi sieltä pois. Myöskin sarjojen väliset palautumiset ovat juuri sen pitätuiset koko ajan kuin toinen tekee. Tietenkin tämän voi karsia pois yksin treenaamisessa tarkalla kellotuksella.

Kun teen yksin kovempia jalkatreenejä niin silloin myös pidän tietoisesti pidempiä taukoja sarjojen välillä jotta saan käytettyä suurempia painoja sekä että saan tehtyä monta pidempää sarjaa. Jos pitäisi saman pituiset palautukset kun treenaan yksin ja mitä esimerkiksi eilen niin silloin minun pitäisi tehdä pienemmillä painoilla ja lyhyemmillä toistomäärillä. Itse olen yrittänyt pitää mahdollisimman isoja painoja käytössä sekä eräänlaista pysäytystekniikkaa että toistot eivät menisi ihan vain tempo edellä.

En tiedä näkyykö se kunnolla tuossa treenivideossa mutta yritin pitää edes hieman pysäytyksiä liikkeissä ettei ne mennyt ihan nonstop tempo edellä treenaamiseksi. Eilen tuli myöskin heti huomattua ero Roihupellon PTVGYM:in hyvän vyökyykyn ja Pitäjänmäen PTVGYM:in surkean vyökyykyn välillä. Minulla oli niin paljon vaikeuksia löytyy hyvä tekniikka Pitäjänmäen PTVGYM:in vyökyykky laitteella. Myöskin tuntui niin epäluotevalta tehdä koko kyykky liikettä vyökyykyssä kun se ei oikein tunnu luontevalta kyykyltä. Roihupellon PTVGYM:llä oli paljon parempi vyökyykky mitä on oikeasti mukavat tehdä. Pitäjänmäen PTVGYM:in vyökyykkyä tulee vain tehtyä kun haluan tehdä vyökyykkyä vaikka itse laite on huono.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.