Musical Fidelity LX2-LPS kokemuksia

04.08.2023 - 12:31

Tämän viikon tiistaina tuli käytyä extemporeen Tampereen Hifihuoneella mistä sitten samalla päädyin lähtemään NAD C298 päätevahvistimen sekä Musical Fidelity LX2-LPS riaa-korjain / phono päätteen kanssa. Kirjoittelinkin tuossa jo NAD C298 päätevahvistin kokemuksia missä myös kerroin että riaa-korjain / phono pääte oli se priorisointi numero yksi ja NAD C298 päätevahvistin oli enemmänkin extempore hankinta vaikka sitäkin olin jo miettinyt.

Riaa-korjainta / phono päätettä olen miettinyt aina siitä asti kun päivitin levysoittimeksi Rega Planar 3:n viime kesänä. Tuon hankinnan jälkeen minun oli tarkoitus ostaa Regan oma Rega phono box mitä nytkin oli käytännössä tarkoitus hankkia. Kuitenkin minulle tarttui nyt käteen Musical Fidelity LX2-LPS riaa-korjain / phono pääte mikä ei kuitenkaan ollut minulle ihan tuntematon tapaus.

Musical Fidelity LX2-LPS

Olin viime viikolla huomannut Hifihuoneen sivuilla Musical Fidelity LX2-LPS olevan tarjouksessa minkä johdosta sitä hieman tutkin ja tiesin sen olemassa olosta. Kuitenkin jos vielä mennään ajassa viikko taaksepäin milloin kävin Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä katsomassa ja kyselemässä asioista. Olin tulloin metsästämässä ja katsomassa riaa-korjainta /& stereo vahvistinta. Sain sieltä hyviä ajatuksia joita sitten aloin hieman enemmän tutkimaan. Toisaalta mikään ei ollut siinä mielessä uutta sillä olin jo stereo- ja päätevahvistimia katsellut aikaisemminkin.

Yksi asia minulle oli riaa-korjaimessa / phono päätteessä arvoitus tai asia mitä en tiennyt? Minkä stereo- tai päätevahvistimen voisin tulla ostamaan eli kuinka hyvä riaa-korjain / phono pääte vahvistimessa olisi? Sen nyt tiesin ja sain siihen myös vastauksen jo Audiokaupassa että ainakin 1000€ laitteiden kanssa on hyvä olla erillinen riaa-korjain / phono pääte. Kuitenkin kun en tiennyt minkä vahvistimen tulisin hankkimaan niin olin hieman päättänyt että en viitsi tuhlata rahaa riaa-korjaimeen / phono päätteeseen jos tulenkin hankkimaan hyvän vahvistimen.

Kuitenkin sitten tämän viikon tiistaina kävin Hifihuoneella kyselemässä samoista asioista mitä kävin Audiokaupassa. Kuitenkin nyt tällä kertaa sain hieman erilaisia vastauksia tai ymmärsin hieman väärin Audiokaupassa ollessa. Asiat johtivat toiseen ja pian selvisi että päätevahvistin olisi se juttu mitä kaipaan. Sitten kun katsottiin mitä päätevahvistimia käytetyissä olisi niin selvisi että siellä on NAD C298 päätevahvistin mistä olin jo lukenut arvioita ja katsonut videoita. Sitten kun kysyin sen hintaa niin aikalailla heti tiesin sen ottavani.

Musical Fidelity LX2-LPS

NAD C298 päätevahvistin ei kuitenkaan ratkonut minun alkuperäistä asiaa eli riaa-korjainta / phono päätettä niimpä kysyin Musical Fidelity LX2-LPS riaa-korjaimesta / phono päätteestä. Ihan vain sen takia kun olin jo katsonut ettei Regan Rega phonoa ollut varastossa ja halusin muuten kysyä Musical Fidelity LX2-LPS enemmän. Lopulta siinä sitten huomattiin että niitä oli yksi hyllyssä niimpä päätin ottaa sen siitä mukaani.

Musical Fidelity LX2-LPS phono pääte on niin MM kuin MC äänirasioille. Tämä oli vain plussaa vaikka tällä hetkellä minulla on MM äänirasia ja luultavasti MC en tule hankkimaan. Rega phono olisi ollut vain MM äänirasioille eli sinällään on hyvä että riaa-korjain / phono pääte tukee kumpaakin äänirasiaa niin tulevaisuudessa ei tarvitse sitä vaihtaa.

Ennenkuin sain NAD C298 päätevahvistimen toimimaan tai edes kiinni Denon x3600H vahvistimeen niin testasin sitä Denonin kanssa. Hyvin yksinkertaisesti sanottuna eron huomasi selvästi Denon x3600H sisältävän ja Musical Fidelity LX2-LPS väliltä. Ensinnäkin ääntä sai laittaa reilusti vähemmän vaikka jo näin sai tehdä kun vaihdon Pro-Ject Essential 2:sen Rega Planar 3:seen.

Toinen asia oli myös että eron äänessä kyllä kuuli. Ero oli alun perin suurempi kuin sain NAD C298 päätevahvistimen kiinni. Tuolloin minulla oli vain huminan / särinän kanssa ongelmia mistä sitten lopulta pääsin eroon ja sain NAD C298 päätevahvistimen toimiin kunnolla. Siinä vain tuli mietittyä aluksi oliko NAD C298 päätevahvistin turha ostos kun Musical Fidelity LX2-LPS lisääminen tuntui parantavan musiikin laatua merkittävästi.

https://www.hifihuone.fi/tuotteet/levysoittimet-ja-tarvikkeet/levysoitinesivahvistimet-riaa/musical-fidelity-lx2-lps/

Todella pitkä projekti on nyt viimein ohi ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. En edes muista milloin tarkalleen ottaen aloin aidosti oikeasti asiaa miettimään mutta ainakin jo viime kesänä sitä muistan miettineeni. Projekti oli nostaa Sony x93j 75" televisio pois tv-tasolta ja laittaa se "seinään" / lattiajalustalle. Oikeastaan seinäkiinnitys on ollut sellainen asia mitä en ole halunnut tehdä sillä seinät ovat kiveä enkä ole halunnut lähteä käyttämään iskuporakonetta reikien tekemiseen. Sama asia oli aikoinaan kun hankin katon kautta "ampuvat" Dolby Atmos kaiuttimet kun en halunnut lähteä poraamaan reikiä kivikattoon.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää.