Marshall Major IV Kokemuksia

05.01.2022 - 09:46

Gigantin Black Friday tarjouksista tuli hankittua äitilleni uudet Marshall Major IV kuulokkeet. Ostohetkellä oli jo tiedossa, että kuukokkeet saapuvat varastoon vasta jouluviikolla mutta niillä ei ollut kiire. Marshall Major IV maksavat normaalisti 149€ ja Black Friday hinta taisi olla 89€. Marshall Major IV ovat bluetooth kuulokkeet joiden mukana tulee myös normaali kaapeli. Äitini tapauksessa Marshall Major IV kuulokkeita käytetään pääsääntöisesti johdon kanssa eikä langattomasti bluetooth kanssa.

Itse pääsin kokeilemaan Marshall Major IV kuulokkeita nyt joulun aikana. Käytin kuulokkeita musiikin kuunteluun Tidalista, Youtube videoiden katsomisessa sekä töissä etäpalaverien kanssa. Pääsääntöisesti käytin Marshall Major IV kuulokkeita johdon kanssa mutta halusin myös kokeilla miten Marshall Major IV kuulokkeet toivat langattomasti. Marshall Major IV kuulokkeet kuullostivat ihan erilaiselle johdolla kuin langattomasti. 

Marshall Major IV

Marshall Major IV kuulokkeet olivat kiinni Macbook Pro:ssa sekä Ipad:ssä DragonFly Cobalt kuulokevahvistimella mikä parantaa ja vahvistaa äänenlaatua. Itse käytän normaalisti kaikkien kuulokkeiden kanssa DragonFly Cobalt kuulokevahvistinta niin siinä suhteessa se on minulle normaalia. Toisaalta en ole nyt kuunnellut miltä Marshall Major IV kuulokkeet kuulostavat suoraan laitteeseen kytkettynä.

Marshall Major IV kuulokkeiden äänenlaatu oli selvästi ponnettomampaa ilman johtoa. Myös musiikista puuttui dynamiikkaa mutta ensimmäisenä huomasin heikohkon basson. Basson heikkouden huomasi selvästi vaikka kyseessä ei olisikaan ollut bassovoittoinen kappale. Laittamalla johdon kiinni Marshall Major IV kuulokkeisiin äänenlaatu parani merkittävästi niin basson kuin dynamiikan ohella.

Marshall Major IV

Tämä oli nyt ensimmäinen kerta kun pääsin kokeilemaan Marshallin kuulokkeita ylipäätänsä. Ensimmäinen ja ainoa suurempi negatiivinen asia mitä Marshall Major IV kuulokkeisiin tulee on alkuperäinen johto. Kuulokkeiden mukana tuleva johto on mielestäni epäkäytännöllinen ja yksi huonommista kuulokejohdoista käytännön tasolla.

Kuulokkeiden johdon suurin ongelma on johdon hieman yli puolivälissä oleva ”kierre”. Johdon yläosassa on siis vanhan lankapuhelimen johtoa muistuttava kierre. Kierre kyllä venyy ja tekee johdosta tarvittaessa pidemmän mutta minua se enemmänkin haittasi. Kierre oli juuri pahassa kohdassa missä se alkoi vetämään taaksepäin enkä muutoinkaan tykännyt, että johdon yhdessä kohdassa oli paksumpi kohta.

Tuo johto oli minulle itselleni suurin ongelma kohta mutta onneksi sen pystyi ratkaisemaan hankkimalla normaalin 3.5mm - 3.5mm johdon. Verkkokauppa.comista tulikin hommattua 22€ maksanut Hama 3,5 mm uros - 3,5mm uros -audiokaapeli. Tarjontaa ei ollut paljoa mitä olisi saanut heti ja kyseinen johto vaikutti olevan ihan hyvä kuvien sekä arvioiden perusteella.

Johdon saavuttua ja nopean testaamisen jälkeen voin todeta kyseisen Haman johdon olevan parempi ja tuottavan paremman äänenlaadun Marshall Major IV kuulokkeista. Marshall Major IV kuulokkeista saa siis enemmän irti johdon kanssa kuin langattomasti sekä hankkimalla uuden ja paremman johdon.

https://www.gigantti.fi/product/audio-ja-hifi/kuulokkeet/220442/marshall-major-iv-langattomat-on-ear-kuulokkeet-musta

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/36132/gnbmm/Hama-3-5-mm-uros-3-5mm-uros-audiokaapeli-1-5-m

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.