Maastavetoa ja selkätreeniä PTVGYM:llä

02.12.2023 - 10:31

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Perjantaina pääasia oli maastaveto ja en oikein tiennyt mitä oikein odottaa. Viime viikolla sain tehtyä parin viikon maastaveto tauon jälkeen 260kg painoilla kaksi toistoa. Tuo 260kg ei nyt niin kevyelle tuntunut mutta se tuli kuitenkin ihan hyvin vailla sen suurempia ongelmia. Tämän viikon maanantaina tein räkkivedossa 270kg painoilla kolme kahden toiston sarjaa. Nuo tulivat ihan hyvin ja jätin hieman peli varaa niin painoissa kuin toistomäärissä eli maanantaina olisin kyllä saanut lisättyä hieman painoja tai toistomääriä.

Lähdin kuitenkin rakentamaan maastaveto treeniä ihan tyhjästä enkä niinkään miettinyt viime viikon 260kg paria toistoa enkä myöskään maanantain räkkivetoja. Yhdessä vaiheessa treenin alussa mietin aluksi samankaltaista treenin rakennetta kuin edellisellä kerralla eli 180kg, 220kg, 240kg sekä 260kg. Päädyin kuitenkin hyvissä ajoin tekemään hieman erilaisesti sillä ajattelin että mitä sitä taas lähteä tekemään samankaltaista treeniä ja tuskin nyt kuitenkaan ole 280kg kunnossa?

Jos olisin tehnyt samankaltaisesti kuin viikko sitten niin olisin luultavasti lähtenyt hakemaan 280kg painoja 260kg jälkeen jo ennen kuin olisin edes saanut nostettua 260kg. Tämän johdosta sitten päätin että nostankin painot 220kg jälkeen 250kg ja siitä sitten 270kg. Huomasin ja tunsin kyllä että ei tuo 250kg mitenkään ihan niin kevyesti tullut kuin olisin halunnut mutta videolla kaikki näytti hyvälle ja nopealle. Tämä antoi minulle henkistä voimaa lähteä tekemään 270kg painoilla paremmin kuin että en olisi katsonut 250kg nostoja videolta.

270kg kahden toiston jälkeen halusin vielä tehdä enemmän mutta tiesin että 270kg painoilla ei edes kannata tehdä enempää. Tämän jälkeen mietin hetken ja päädyin hakemaan 240kg painoilla viittä toistoa. Tämä oli hieman samankaltaista mitä tällä viikolla muissakin treeneissä tehnyt eli ensiksi isompiin painoihin minkä jälkeen sitten pienemmillä painoilla pidempää sarjaa. Päädyin siis tekemään muutoin samankaltaisen treenin kuin viikko sitten paitsi tuo viimeinen sarja eli jokaisella painoilla kaksi toistoa. Viime viikolla sain siis 260kg kaksi toistoa ja nyt sain tehtyä 270kg kaksi toistoa eli kymmenen kiloa enemmän niin kai se sitten on positiivista?

Tämän jälkeen teinkin sitten loput selkätreenistä ja rakenteeltaan selkätreeni oli aikalailla sellainen mitä Pitäjänmäen PTVGYM:llä olen tehnyt. Ainoa poikkeus oli viime viikkoiseen tapaan se että tuettua t-suotua en voinut tehdä kun jalkalevyn säädin oli vieläkin rikki ja laite on jäänyt itselleni liian ala-asentoon. Ihmettelen vain että kuka ihme pystyy tekemään niin ala-asennosta tuettua t-soutua eli onko todella niin pitkä jätkä ollut siinä vai tekeekö ihmiset niin kuin aina eli ei oikein tiedä oikeaa asentoa? Ja miten oikeasti sen tapin saa poikki? Myöskin olisi kiva jos laitteet PTVGYM:llä korjattaisiin hieman nopeammin että ihmiset pääsisivät treenaamaan kunnolla sillä varsinkin Pitäjänmäen tapauksessa selkälaitteita ei yleisesti salille hirveästi ole. Nyt kun tuettu t-soutu on poissa käytöstä niin selkäliikkeiden variaatio on vieläkin suppeampi.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?