Maastaveto treeni ei taaskaan sujunut mutta kyykky treeni sujui

04.02.2024 - 11:27

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Muuten yleisesti kävi hieman samaa mitä nyt on muutenkin muutavat viikot käynyt treenien osalta. Perjantaina maastaveto meni alakanttiin ja lauantaina kyykky meni paremmin. Nyt muutenkin tämän vuoden puolella tuntuu sille että maastaveto treenit eivät oikein kulje mutta kyykyt sitä vastoin kulkevat. Toisaalta jos treenit suhteuttaa vertailemalla tuloksia ennätyksiin niin aikalailla ne menevät käsikädessä siinä suhteen.

Vaikka kyykyt ovat nyt tuntuneet kulkevan niin siitä huolimatta tulokset eivät ole sillä tasolla millä niiden haluaisin olevan. Olen kyllä nyt tänä vuonna jo saanut kyykättyä 240kg sekä 230kg painoilla useasti mutta siitä huolimatta olen pettynyt toistomääriin kun painot alkavat 200kg painoista. Vielä 180kg painoilla saan helposti vähintään viisi toistoa treeni kuin treeni mutta sitten toistomäärät tippuvat heti johonkin kahteen kun painot alkavat 200kg.

Pari viikkoa sitten lauantaina olin ensimmäistä kertaa ikinä Mayors Gym:llä missä sain kyykättyä 240kg painoilla. Viime viikon lauantaina tein ketjukyykkä PTVGYM:llä ja sain toistettua oman ketjukyykky ennätykseni 215kg plus ketjut. Pari viimeistä lauantaina oli mennyt hyvin kyykky treenien osalta mutta tällä viikolla sain hyvän kyykky treenin myös viikolla. Noiden parin aikaisemman viikon osalta viikolle ei osunut toista hyvää kyykky treeniä kun nyt taas tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 230kg painoilla kolmosen.

Vaikka nyt eilen olikin viikon toinen kyykky treeni ja olen sen PTVGYM:llä tehnyt yleensä ketjuilla niin jo ennen PTVGYM:lle lähtöä päätin että tällä kertaa teen ihan normaalia kyykkyä. Halusin lähinnä katsoa pystynkö saamaan samankaltaisia painoja kuin keskiviikkona tai jopa enempää? Ketjujen kanssa en olisi saanut vertailtua treenejä keskenään niimpä päätin tehdä myöskin viikon toisen treenin ilman ketjuja.

Keskiviikkona sain siis tehtyä kyykyässä 230kg painoilla kolmen toiston sarjan treenissä. Nyt lauantaina sain tehtyä 230kg painoilla pari ykköstä. Nuo kumpikin ykkönen tuntui sille että ne tulivat juuri ja juuri mutta kun katsoin ne videolta niin ehkä olisin saanut tehtyä pari toistoa. Ainakin siis kerran mutta en tiedä toisesta. Kuitenkin olen tyytyväinen siihen että sain tehtyä 230kg painoilla ylipäätänsä sillä 230kg ei ole minulle jokapäiväistä.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.