Maastaveto treeni ei taaskaan sujunut mutta kyykky treeni sujui

04.02.2024 - 11:27

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Muuten yleisesti kävi hieman samaa mitä nyt on muutenkin muutavat viikot käynyt treenien osalta. Perjantaina maastaveto meni alakanttiin ja lauantaina kyykky meni paremmin. Nyt muutenkin tämän vuoden puolella tuntuu sille että maastaveto treenit eivät oikein kulje mutta kyykyt sitä vastoin kulkevat. Toisaalta jos treenit suhteuttaa vertailemalla tuloksia ennätyksiin niin aikalailla ne menevät käsikädessä siinä suhteen.

Vaikka kyykyt ovat nyt tuntuneet kulkevan niin siitä huolimatta tulokset eivät ole sillä tasolla millä niiden haluaisin olevan. Olen kyllä nyt tänä vuonna jo saanut kyykättyä 240kg sekä 230kg painoilla useasti mutta siitä huolimatta olen pettynyt toistomääriin kun painot alkavat 200kg painoista. Vielä 180kg painoilla saan helposti vähintään viisi toistoa treeni kuin treeni mutta sitten toistomäärät tippuvat heti johonkin kahteen kun painot alkavat 200kg.

Pari viikkoa sitten lauantaina olin ensimmäistä kertaa ikinä Mayors Gym:llä missä sain kyykättyä 240kg painoilla. Viime viikon lauantaina tein ketjukyykkä PTVGYM:llä ja sain toistettua oman ketjukyykky ennätykseni 215kg plus ketjut. Pari viimeistä lauantaina oli mennyt hyvin kyykky treenien osalta mutta tällä viikolla sain hyvän kyykky treenin myös viikolla. Noiden parin aikaisemman viikon osalta viikolle ei osunut toista hyvää kyykky treeniä kun nyt taas tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 230kg painoilla kolmosen.

Vaikka nyt eilen olikin viikon toinen kyykky treeni ja olen sen PTVGYM:llä tehnyt yleensä ketjuilla niin jo ennen PTVGYM:lle lähtöä päätin että tällä kertaa teen ihan normaalia kyykkyä. Halusin lähinnä katsoa pystynkö saamaan samankaltaisia painoja kuin keskiviikkona tai jopa enempää? Ketjujen kanssa en olisi saanut vertailtua treenejä keskenään niimpä päätin tehdä myöskin viikon toisen treenin ilman ketjuja.

Keskiviikkona sain siis tehtyä kyykyässä 230kg painoilla kolmen toiston sarjan treenissä. Nyt lauantaina sain tehtyä 230kg painoilla pari ykköstä. Nuo kumpikin ykkönen tuntui sille että ne tulivat juuri ja juuri mutta kun katsoin ne videolta niin ehkä olisin saanut tehtyä pari toistoa. Ainakin siis kerran mutta en tiedä toisesta. Kuitenkin olen tyytyväinen siihen että sain tehtyä 230kg painoilla ylipäätänsä sillä 230kg ei ole minulle jokapäiväistä.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Eilen sain taas todistaa ego treenaamista kun jalkaprässiin oli ladottu kaikki painot mitä vain jalkaprässin läheltä oli saatavilla. Painot eivät riittäneet edes yhteen riviin vaan painoja oli sitten laitettu kahdelle riville eli kai siinä sitten oli joku 500kg tai jopa enemmän. En yhtään tiedä kun en ole tehnyt jalkaprässiä vuosiin ja silloinkin kun olen niin ihan maksimissaan jotain 400kg. Yleisesti jalkaprässissä tein 200kg - 300kg painoilla kun haluan pitää kontrollin, pysäytyksen alhaalla sekä vähintään sen kaksikymmentä toistoa per sarja ellei kyykyn lämmittelyssä tehtyä jalkaprässiä lasketa missä tein aikoinaan kymmenen toistoa per painot.