Maastaveto & selkätreeni Loadedilla kahden tunnin ajon jälkeen

31.05.2022 - 12:32

Viime viikon keskiviikkona oli jälleen mahdollisuus käydä Loadedilla treenaamassa niin käytin sen hyväksi. Otin helatorstain takia pidennetyn viikon lopun ja kävin Vammalassa ja mennessäni kävin Tampereen Loadedilla treenaaamassa. Normaaliin tapaan minulla oli kaksi vaihtoehtoa: tehdä jalkatreeni tai tehdä selkätreeni. Päädyin tekemään selkätreenin ja pidin vielä jalkatreenin mahdollisena optiona jos olisin käynyt toisen kerran reissun aikana Loadedillla treenaamassa. Tuota en kuitenkaan tehnyt vaan reissuun mahtui "vain" yksi treeni Loadedilla ja yksi treeni koko reissulla. Näin ollen viime viikolla treenasin "vain" kaksi kertaa kun kävin maanantaina normaaliin tapaan treenaamassa ja tiistaina en mennyt koska katsoin pelin.

Kun keskiviikko iltana pääsin Tampereelle ja Loadedille niin normaaliin tapaan huomasin jalkani olevan ihan jumissa parin tunnin ajamisen seurauksena. Eipä tämä tullut yllätyksenä kun ei ollut ensimmäinen ja myöskään viimeinen kerta kun lähden Espoosta Tampereelle treenaan suoraan. Siitä sitten kun nousin autosta niin ensimmäisenä yritin avata hieman jalkoja samalla kun otin salikassia ja marssin ovea kohden. Pukkarista kun menin salin puolelle niin yritin kävelyn aikana avata jalkoja mutta niin tälläkin kertaa kuin viimeksi niin minun oli pakko tehdä etureisi sekä takareisilaitteita pienillä painoilla, että sain jalkoja edes hieman auki.

Niin tai näin niin pääsin lopulta tekemään "perus" selkätreenini Loadedilla mikä sisältää maastavedon ja tämän jälkeen fiiliksen mukaan eri selkälaitteita. Tällä kertaa keskityin kokeilemaan uusia laitteita mitä en ollut tehnyt aikaisemmin minkä lisäksi huomasin salille tulleen uusia laitteita sitten viime käynnin. En edes viime käynnillä testannut kaikkea uutta mitä silloin oli tullut eli laiteita jäi vielä testaamatta. Samalla huomasin, että myöskin jalkalaittteita oli vaihtunut ja esimerkiksi jalkaprässi mistä tykkäsin niin oli lähtenyt pois. Pitää sitten seuraavalla kerralla tehdä jalkatreeni ja testata uusia jalkalaitteita.

Tein maastavetoa ketjuilla "normaaliin" tapaan mutta eihän se nyt mennyt niin hyvin kuin ajattelin. Vielä kun Loadedilla on kevyemmät ketjut kuin PTVGYM:llä niin jo sen puolesta treeni meni heikommin. No toisaalta tein viimeksi PTVGYM:llä ketjuilla maastavedossa ennätyksen niin ei ihme että treeni meni heikommin. En tiedä sitten paljonko reissuun pakkaaminen sekä ajamineen Tampereelle vaikutti tuloksiin vai osuiko nyt vain muuten heikko päivä? No toisaalta nyt meni paremmin kuin viimeksi Loadedilla maastavetoa tehdessä että jotain sentään.

Loaded se vain yllättää, että uusia laitteita tuntuu tulevan joka kerta kun käyn siellä. Toisaalta kun käynti välit ovat pitkiä niin siinä on kuitenkin aina aikaa välissä mutta kuitenkin. Loaded on ainoa sali millä olen käynyt mikä näin aktiivisesti uusii asioita. Onko se aina hyvä? Ei välttämättä mutta ainakin tulee vaihtelevaisuutta mutta toisaalta tuskin tämä uudistus tulee nyt näin aktiivisesti jatkumaan? Sitten toinen asia mihin on tottunut pääkaupunkiseudulla niin kun kello menee yli 20oo niin salilla alkaa olemaan todella tyhjää. Jos vertaa esimeriksi Pitäjänmäen PTVGYM:iin niin siellä on vielä tuohon aikaan suhteessa enemmän porukkaa vaikka onkin pienempi kuntosali. No tuo eri kyllä on kaupunkien välinen ja Loadedilla pystyy treenaamaan paremmin aikaisemmin kuin esimerkiksi Pitäjänmäen PTVGYM:llä.