Maastaveto epäonnistuminen ja uusi sarjaennätys 250kg painoilla

31.07.2023 - 10:36

Viime viikon maanantaina en oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä ja miten edes tehdä treeniä. Olin kuitenkin edellisellä viikolla paukutellut erilaisia sarjaennätyksiä jokaisessa treenissä. Maanantaina en oikein tiennyt pitäisi yrittää jatkaa hyviä tuloksia kun niitä kerran tuli treenistä toiseen vai pitäisikö nyt pitää helpompaa jaksoa? Päädyin tuohon ensimmäiseen eli jatkaa hyviä tuloksia kun kerran rauta oli ollut kevyttä mutta onnistuisinko tuossa niin vain?

Vastaus oli että ei. Lähdin hyvin varhaisessa vaiheessa hakemaan treenin loppuun 280kg painoilla kahta toistoa mikä olisi ollut ensimmäistä kertaa ikinä. Olen vuosien saatossa 280kg nostanut maastavedossa monia kertoja mutta en ikinä yhtä toistoa enempää en edes kahta ykköstä mistään treenissä vaan se on ollut vain se yksi toistoa jos sitäkään. Kuten edellisellä kerralla PTVGYM:llä kun yritin 280kg niin se ei noussut ylös niin ei nytkään viime maanantaina. Olen siis kaksi kertaa peräjälkeen epäonnistunut 280kg nostamisessa.

Tunsin jo 260kg kohdalla että edes tuo 260kg ei noussut niin hyvin kuin edellisenä perjantaina jolloin sain viisi toistoa 260kg painoilla. Kuitenkin 260kg on alkanut tulemaan sellainen paino että saan sen treenissä kuin treenissä ylös vaikka olisikin hieman heikompi päivä. No okei, välillä olen saanut hikisesti 250kg kun sillä olen tehnyt ja tarkoitus on ollut mennä sen jälkeen 270kg painoihin. Kuitenkin 260kg tulee nykyään helpommin ja useammin kuin yhdessä vaiheessa.

Maanantaina 280kg jäi siis polviin ja kun perjantaina oli vuorossa viikon toinen maastaveto treeni niin osasin hieman odottaa heikompaa päivää. Tämän johdosta sitten unohdin heti yli 260kg painot ja mietin jotain muuta. Päädyin 250kg painoihin millä oli tarkoitus tehdä seitsemän toistoa. Olen joskus aikoinaan pitkän aikaa sitten tehnyt 250kg maastavedon sarjaennätyksekseni kolme kertaa viisi. Tuosta on oikeasti aikaa ja tuo on oikeasti sellainen sarja mitä en ole vain pystynyt edes tekemään uudestaan. Jopa yhden viiden toiston sarjan tekeminen 250kg on tuottanut ongelmia.

Päädyin siis hakemaan 250kg painoilla seitsemää toistoa ja olin todella pettynyt kun sain vain kuusi toistoa. Olin tuon sarjan jälkeen todella väsynyt ja kropassa oikeasti se tuntui todella paljon. Siinä sitten mietin pitkän aikaa teenkö toisen kuuden toiston sarjan 250kg painoilla? Tämän takia jätin sitten painot tankoon ja pidin vain pitkää palautumista. Siinä sitten kyllä päätin että pakko vain lähteä tekemään toistoa kuuden toiston sarjaa 250kg painoilla.

Kaksikymmentä minuutia myöhemmin aloinkin sitten tekemään sitä toista sarjaa. Kaksikymmentä minuuttia otti että olin valmis tekemään toista kuuden toiston sarjaa 250kg painoilla. Halusin olla oikeasti valmiina toiseen sarjaan sillä halusin saada kuusi toistoa sekä halusin pysyä ehjänä kun teen sen. Ei ole mitään järkeä alkaa hätiköimään tai pitämään jotain maksimissaan kymmenen minuutin taukoja vaan jos kropassa tuntuu sille että nyt on parempi pitää enemmän taukoa niin sitten pitää. Se olisi ollut eri asia jos salilla olisi ollut treenaajia jotka olisivat olleet tulossa maastavetämään. En silloin kyllä ihan varaa paikkoja puoleksi tuntia että pidän vain tässä taukoa. Silloin olisin ihan hyvin voinut jättää maastavedon yhteen kuuden toiston sarjaan 250kg painoilla. 

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.