Maastaveto alkoi taas sujua ja tuntua hyvälle pidemmän ajan jakson jälkeen

04.11.2023 - 17:21

Eilen perjantaina oli taas vuorossa maastaveto treeni PTVGYM:llä kun viime viikolla kyseinen treeni oli poikkeuksellisesti lauantaina. Viime viikon lauantaina tein maastavetoa ensimmäistä kertaa pariin viikkoon ja huomasin sen niin fyysisesti kuin henkisesti. Pidin maastavedosta ihan tietoisen tauon sillä olin jo pidempään tuntenut jotain alaselässä tai yläpakarassa mikä varsinkin maastavedossa huomasi niin sen jälkeen kuin sitä tehdessä.

Maastaveto on sellainen liike kyykyn kanssa että jos tuntuu sille että kroppa ei ole 100% kunnossa niin silloin siitä lähtee kyllä se tekeminen meininki eli omalta osaltani koko asian juttu. Kun tunnen ettei kroppa ole ihan 100% kunnossa niin silloin tiedän jo ainakin jollain tasolla että tänään ei sitten vedetä ihan sitä mitä voisi. Tämä myös sitten vaikuttaa myös pienemmillä painoilla tehtyihin asioihin kun henkinen olemus ei ole treenissä läsnä.

Tämän huomasin myös tämän viikon keskiviikkona kun minulla oli kyykky treeni ja henkinen puoli ei ollut mukana silloin kun sitä olisin halunnut sen olevan. Kaikki meni ihan hyvin alkuun ja kaikki tekeminen tuntui hyvälle ilman mitään kipujakaan. Kuitenkin sitten kun aloin pääsemään 180kg ja viimeistään 200kg painoihin niin huomasin heti että mieli ei ole tänään kohdallaan eikä myös kroppa. Tuntui että puhti oli pois, tekemisen into oli pois sekä henkisesti kaikki oli raskasta.

Viime viikon lauantaina kun tein maastavetoa ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon niin tunsin sen fyysisesti sekä henkisesti etten ollut ihan valmis tekemään edes suhteellisen suurilla painoilla. Tappelin kuitenkin jotenkin 260kg pari toistoa mutta jo 200kg asti tekeminen oli fyyisesti ja henkisesti raskasta. Kuitenkin sitten eilen perjantaina kaikki oli toisin alusta loppuun saakka vaikka en voinutkaan olla ihan varma siitä.

Alkuun kaikki tuntui menevän hyvin ja paljon paremmin kuin viikko sitten. En kuitenkaan alkuun olettanut tämän tahdin ihan näin jatkuneen niin pitkään kun se jatkui. Ajattelin että kun pääsen yli 220kg painojen niin jotain tapahtuisi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut eli niin fyysinen kuin henkinen puoli oli tällä kertaa läsnä aina sinne 280kg painoihin saakka joilla sitten lopettelin. Toisaalta 280kg on vain viisi kiloa ennätyksestäni enkä nyt muutenkaan lähiaikoina ole 280kg painoilla niin hirveästi tehnyt vaikka kesän aikaan ja tai jälkeen pari kertaa 280kg pari toistoa otin ensimmäistä kertaa ikinä.

Kun 260kg jälkeen nostin painot 280kg niin ajattelin aluksi että haen kahta toistoa, mutta sen jälkeen ajattelin että otan yhden toiston ja nostan painot 290kg. Lähdin siis tuossa vaiheessa rakentamaan treeniä niin että tekisin uuden ennätyksen 290kg. Kuitenkin sitten kun sain nostettua ensimmäisen toiston 280kg painoilla niin tajusin että ei kannata 290kg nostella tänään tai edes yrittää niin otin sitten toisen toiston. Näin ollen sain 280kg painoilla kahden toiston sarjan kolmatta kertaa ikinä mihin olin todella todella tyytyväinen.

Tämän jälkeen siinä sitten mietin ja pohdin mitä teen seuraavaksi? Lopetanko maastavedon tähän vai teenkö vielä 280kg painoilla lisää vai laskenko hieman painoja ja teen vielä yhden sarjan? Päätin lähteä hakemaan 280kg painoilla toista kahden toiston sarjaa vaikka ensimmäisen sarjan toinen nosto oli todella raskas. Halusin kuitenkin lähteä hakemaan hyvää yritystä sillä halusin enemmänkin henkistä valmistautumista 280kg painoihin joilla teen niin vähän oikeasti. Lopulta sain tehtyä yhden toiston mikä tuli hieman paremmin kuin ensimmäisen sarjan jälkimmäinen mutta ei kuitenkaan niin hyvin kuin olisin halunnut. Tämä oli merkki siihen että nyt oli parempi jättää tämä jälkimmäinen yhteen toistoon.

Tämä oli nyt ensimmäinen kerta kun tein treenin aikana ensimmäistä kertaa kolme toistoa 280kg painoilla. Samalla tämä oli nyt oikeasti ensimmäinen kerta pidempään aikaan kun tein maastavetoa vailla sen ihmeellisempää fyysesti tai henkistä heikkoutta eli tunsin olevani nyt iskussa vailla mitään kipuja. Kyllä se viime viikkoinen oli kuitenkin vähän aristelua ja alkukankeutta sillä ero viikon takaisella treenillä ja eilisellä treenillä oli valtava. Tuloksellisesti tämä treeni oli paljon parempi ja vielä suurempi voitto oli henkinen puoli ja huomata ettei tällä kertaa tuntunut mitään kipuja tai epävarmuutta missään. 

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.