Maanantain treenit eivät vain kulje syystä tai toisesta

19.06.2022 - 11:43

Neljä viimeisintä maanantaita on mennyt treenien osalta heikosti jopa huonosti. En tiedä tarkalleen miksi näin on mutta näin vain on tapahtunut vaikka olen tehnyt välillä selkätreeniä ja välillä rintatreeniä. Tein sitten räkkivetoja, maastavetoa tai penkkiä niin mikään niistä ei ole kulkenut läheskään samalla tavalla kuin viikon toinen rinta tai selkätreeni missä olen tehnyt kyseistä liikettä vai vastaavaa. Kolmena sunnuntaina neljästä olen pitänyt välipäivän ja yhtenä sunnuntaina kävin tekemässä kevyen treenin.

Ei siinä etteikö mitkään muut treenit olisi menneet heikosti mutta juurikin nuo maanantain treenit ovat menneet todella heikosti verrattuna viikon muihin treeneihin. En tiedä vaikuttaako siihen se, että perjantaisin ja lauantaisin käyn treenaamassa PTVGYM:llä ja taidan vetää ne treenit "kovempaa" tai loppuun minkä johdosta en ehdi palautua? Vai onko minulla heti maanantaina odotukset korkeammalla kun olen juurikin käynyt vetämässä yleensä hyvät pari treeniä loppuviikkoon? Syitä voi hakea enkä välttämättä niitä löydä sillä en tiedä onko ne fyysisiä vai henkisiä?

Sitä en vieläkään tiedä miksi somessa kaikilla tuntuu menevän jokaikinen päivä treenit hyvin vai onko se vain feikkausta? Onko itselläni odotukset aina niin kovat vai enkö osaa arvostaa tekemääni treeniä? No kuitenkin olen sitä mieltä, että se ajaa itseäni eteenpäin että en tyydy treenin olevan helposti hyvä vaan aina voi parantaa. Tietenkin pidän itselläni treenin tason merkkinä suuria liikkeitä penkkiä, kyykkyä, maastavetoa, räkkivetoa tai pystypunnerrusta sillä muissa liikkeissä käytän aina niin erilaisia painoja sekä toistomääriä että sitä on hyvin vaikea määrittää mikä on hyvä?

Tietenkin hyvin menneen treenin määräytyy myöskin se millainen fiilis on treeniä tehdessä sekä sen jälkeen. Fiilikseen tietenkin vaikuttaa erilaisia asioita mutta jos rauta on raskasta eikä painot mitkä ovat liikkuneet liiku nyt niin fiilis laskee. Tietenkin on aina niitäkin treenejä vaikka rauta on ollut raskasta mutta muutoin on ollut kivaa tai fiilis muuten syntynyt niin kyllä treenin voi sanoa olleen onnistunut. Onnistunut ja hyvä treeni voi myöskin olla sellainen jos on ollut kipuja ja on pystynyt treenaamaan ilman niitä. 

Kuitenkin kun ottaa kaikki asiat huomioon niin neljän viimeisimmän maanantain kohdalla mikään asia ei ole tehnyt treenistä hyvää tai onnistunutta. Syitä on monia ja raskain syy on ollut se, että rauta on ollut raskasta maanantaisin olen tehnyt sitten miten. Mutta tuo on hyvin normaalia, että suurin osa treeneistä on huonoja suurimmalle osalle treenaajista ja kun treeni vuosia tulee taakse niin ne määrät vain kasvavat ja onnistuneet treenit vähenevät.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan