Lohko maastaveto uusi ennätys 310kg

29.08.2023 - 10:12

Eilen maanantaina tein käytännössä treenin mikä minun oli tarkoitus tehdä viime viikon perjantaina kun siinä jossain vaiheessa loppuviikkoa aloinkin miettimään suunnitelman muutoksia. Ajattelin että menisin perjantaina tekemään selkätreenin lohko maastavedolla PTVGYM:lle ja jalkatreenin sittenkin lauantaina Vantaan Loaded:lle. Minulla oli yksi kerta jäljellä 10-kerran korttia Vantaan Loaded:lla minkä kävin viime viikolla käyttämässä.

Menin sitten pienen pohdinnan jälkeen ja alunperin olin siis suunnitellut meneväni Vantaan Loaded:lle perjantaina tekemään selkätreenin koska halusin tehdä selkätreenin Arsenal Atrength:in laitteilla. Yksi asia asia ja se asia miksi aloinkin pohtimaan mitä jos menisinkin tekemään taas jalkatreenin viime viikkoiseen tapaan Vantaan Loaded:lle oli tuo lohko maastavedon tekeminen. Vantaan Loaded:lla kun ei ole oikeaa maastavetoa tankoa eikä lohkoja joten lohko maastavedon tekeminen ei onnistu. Nämä ovat kaksi asiaa missä puolestaan Pitäjänmäen PTVGYM on Vantaan Loadedia parempia asioita. 

Syy miksi halusin nyt tehdä jo viime viikon perjantaina lohko maastavetoa enkä normaalia maastavetoa oli se että halusin säästellä alaselkää. Tein viime viikon maanantaina ensimmäistä kertaa ikinä maastaveto 285kg kaksi toistoa mitä seurasi keskiviikkona kyykky 230kg pari toistoa. Lähinnä juurikin tuo viime maanantain maastaveto oli se asia miksi en olisi halunnut tehdä maastavetoa perjantaina ja miksi nyt tämän viikon maanantaina tein lohko maastavetoa.

Päädyin siis viime perjantaina tekemään maastavetoa Vantaan Loaded:lla missä tuli otettua helpohko kaksi toistoa 260kg painoilla. Kuitenkin sitten tunsin 260kg painoilla että kroppa ei ole oikein 100% kunnossa. Vielä 220kg painoilla en tuntenut mitään ihmeellisyyksiä vaan kaikki toimi ja meni ihan normaalisti. Kuitenkin minulla oli sellainen tietämys että maanantain 280kg pari toistoa on pakko tuntua kropassa niin kuin se sitten teki 260kg kohdilla. Olin päättänyt tehdä pari toistoa mitkä myös otin mutta tuon sarjan jälkeen lopetin maastavedon ja keskityin tekemään selkätreeniä Arsenal Atrength:in laitteilla.

Nyt puolestaan tämän viikon maanantaina en aluksi tiennyt mitä odottaa mutta kylläkin jo hyvin varhaisessa vaiheessa päätin tehdä uuden lohko maastaveto ennätyksen 310kg. Tätä kohti sitten rakensin treeniä ja menin nyt maastavedossa käyttämälläni taktiikalla kohti sitä. Ennen olen käyttänyt 25kg kiekkoja lohkomaastavedossa kun nuosin painoissa mutta tällä kertaa käytin 20kg kiekkoja kuten olen nyt käyttänyt maastavetoa tehdessä. Jotenkin vain itse treeni tuntuu menevän paremmin kun käytän 20kg kiekkoja vs 25kg kiekkoja.

Minulla oli kyllä hyvä usko tekemiseen sillä sain kesäloman aikana tehtyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa ja vielä epätasaisella alustalla. Vammalan kuntosalilla kun ei ole hyvää räkkiä räkkivedon tekemiseen niin siinä pitää käyttää luovuutta ja se on tarkoittanut pientä rakentelua alustoilla sekä painoilla. Tuolloin kesällä lähdin hakemaan 300kg painoilla kolmen toiston sarjaa mikä olisi sekin ollut jo ennätys mutta kun tekeminen näytti kullkevan niin sitä tuli tehtyä sitten samalla viisi toistoa.

Sitä en osaa sanoa kumpi liike on helpompi lohko maastaveto vai räkkiveto? Periaatteessa liikkeet ovat samoja liikeradaltaan mutta kuitenkin lähtötilanne on ihan eri. Räkkivedossa tanko lepää räkissä ja painot vain roikkuvat ilmassa kun taas lohko maastavedossa painot ovat lohkojen päällä ja liike muistuttuu paljon enemmän normaalia maastavetoa. Itse en ole tehnyt vuosien saatossa ihan niin hirveästi räkkivetoja niin se ei ole tuntunut ihan niin luontevalta kuin lohko maastavedon tekeminen mikä itselleni on uudempi tuttavuus. Muutenkin kun olen tottunut tekemään maastavetoa aina ensimmäisistä treenivuosista niin lohko maastaveto tuntuu vain niin paljon luontevammalta.

Lähdin tekemään ja miettimään lohko maastaveto treeni ihan kesän räkkiveto 300kg viisi toistoa treenin pohjilta. Kesällä niin kuin tälläkin kertaa jo 260kg painot eivät tuntuneet ihan niin kevyiltä kuin olisin halunnut. Painot menivät treenissä siis ihan alusta asti 100kg, 140kg, 180kg, 220kg, 260k, 280kg, 300kg sekä 310kg eli ihan samalla kaavalla kuin kesän räkkiveto 300kg viisi toistoa treenissä. Tietenkin tässä pitää nyt muistaa räkkivedon ja lohko maastavedon ero liikkeinä eli ne eivät vastaa ihan toisiaan vaikka aikalailla samanlaisia treenejä ovat.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.