Lohko maastaveto uusi ennätys 310kg

29.08.2023 - 10:12

Eilen maanantaina tein käytännössä treenin mikä minun oli tarkoitus tehdä viime viikon perjantaina kun siinä jossain vaiheessa loppuviikkoa aloinkin miettimään suunnitelman muutoksia. Ajattelin että menisin perjantaina tekemään selkätreenin lohko maastavedolla PTVGYM:lle ja jalkatreenin sittenkin lauantaina Vantaan Loaded:lle. Minulla oli yksi kerta jäljellä 10-kerran korttia Vantaan Loaded:lla minkä kävin viime viikolla käyttämässä.

Menin sitten pienen pohdinnan jälkeen ja alunperin olin siis suunnitellut meneväni Vantaan Loaded:lle perjantaina tekemään selkätreenin koska halusin tehdä selkätreenin Arsenal Atrength:in laitteilla. Yksi asia asia ja se asia miksi aloinkin pohtimaan mitä jos menisinkin tekemään taas jalkatreenin viime viikkoiseen tapaan Vantaan Loaded:lle oli tuo lohko maastavedon tekeminen. Vantaan Loaded:lla kun ei ole oikeaa maastavetoa tankoa eikä lohkoja joten lohko maastavedon tekeminen ei onnistu. Nämä ovat kaksi asiaa missä puolestaan Pitäjänmäen PTVGYM on Vantaan Loadedia parempia asioita. 

Syy miksi halusin nyt tehdä jo viime viikon perjantaina lohko maastavetoa enkä normaalia maastavetoa oli se että halusin säästellä alaselkää. Tein viime viikon maanantaina ensimmäistä kertaa ikinä maastaveto 285kg kaksi toistoa mitä seurasi keskiviikkona kyykky 230kg pari toistoa. Lähinnä juurikin tuo viime maanantain maastaveto oli se asia miksi en olisi halunnut tehdä maastavetoa perjantaina ja miksi nyt tämän viikon maanantaina tein lohko maastavetoa.

Päädyin siis viime perjantaina tekemään maastavetoa Vantaan Loaded:lla missä tuli otettua helpohko kaksi toistoa 260kg painoilla. Kuitenkin sitten tunsin 260kg painoilla että kroppa ei ole oikein 100% kunnossa. Vielä 220kg painoilla en tuntenut mitään ihmeellisyyksiä vaan kaikki toimi ja meni ihan normaalisti. Kuitenkin minulla oli sellainen tietämys että maanantain 280kg pari toistoa on pakko tuntua kropassa niin kuin se sitten teki 260kg kohdilla. Olin päättänyt tehdä pari toistoa mitkä myös otin mutta tuon sarjan jälkeen lopetin maastavedon ja keskityin tekemään selkätreeniä Arsenal Atrength:in laitteilla.

Nyt puolestaan tämän viikon maanantaina en aluksi tiennyt mitä odottaa mutta kylläkin jo hyvin varhaisessa vaiheessa päätin tehdä uuden lohko maastaveto ennätyksen 310kg. Tätä kohti sitten rakensin treeniä ja menin nyt maastavedossa käyttämälläni taktiikalla kohti sitä. Ennen olen käyttänyt 25kg kiekkoja lohkomaastavedossa kun nuosin painoissa mutta tällä kertaa käytin 20kg kiekkoja kuten olen nyt käyttänyt maastavetoa tehdessä. Jotenkin vain itse treeni tuntuu menevän paremmin kun käytän 20kg kiekkoja vs 25kg kiekkoja.

Minulla oli kyllä hyvä usko tekemiseen sillä sain kesäloman aikana tehtyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa ja vielä epätasaisella alustalla. Vammalan kuntosalilla kun ei ole hyvää räkkiä räkkivedon tekemiseen niin siinä pitää käyttää luovuutta ja se on tarkoittanut pientä rakentelua alustoilla sekä painoilla. Tuolloin kesällä lähdin hakemaan 300kg painoilla kolmen toiston sarjaa mikä olisi sekin ollut jo ennätys mutta kun tekeminen näytti kullkevan niin sitä tuli tehtyä sitten samalla viisi toistoa.

Sitä en osaa sanoa kumpi liike on helpompi lohko maastaveto vai räkkiveto? Periaatteessa liikkeet ovat samoja liikeradaltaan mutta kuitenkin lähtötilanne on ihan eri. Räkkivedossa tanko lepää räkissä ja painot vain roikkuvat ilmassa kun taas lohko maastavedossa painot ovat lohkojen päällä ja liike muistuttuu paljon enemmän normaalia maastavetoa. Itse en ole tehnyt vuosien saatossa ihan niin hirveästi räkkivetoja niin se ei ole tuntunut ihan niin luontevalta kuin lohko maastavedon tekeminen mikä itselleni on uudempi tuttavuus. Muutenkin kun olen tottunut tekemään maastavetoa aina ensimmäisistä treenivuosista niin lohko maastaveto tuntuu vain niin paljon luontevammalta.

Lähdin tekemään ja miettimään lohko maastaveto treeni ihan kesän räkkiveto 300kg viisi toistoa treenin pohjilta. Kesällä niin kuin tälläkin kertaa jo 260kg painot eivät tuntuneet ihan niin kevyiltä kuin olisin halunnut. Painot menivät treenissä siis ihan alusta asti 100kg, 140kg, 180kg, 220kg, 260k, 280kg, 300kg sekä 310kg eli ihan samalla kaavalla kuin kesän räkkiveto 300kg viisi toistoa treenissä. Tietenkin tässä pitää nyt muistaa räkkivedon ja lohko maastavedon ero liikkeinä eli ne eivät vastaa ihan toisiaan vaikka aikalailla samanlaisia treenejä ovat.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?