Lisää Garmin Venu 2 kokemuksia viikkojen käytön jälkeen

28.08.2021 - 12:53

Kirjoittelin tuossa jo aikaisemmin Garmin Venu 2 kokemuksia viikon käytön jälkeen ja ajattelin kirjoittaa niitä hieman lisää kun Garmin Venu 2 on ollut nyt käytössä useampien viikkojen ajan. Käytännössä olen pitänyt Garmin Venu 2 kelloa kädessä kokoajan paitsi kuntosalilla. Tiedän, että Garmin Venu 2 pitää sisällään ihan hyviä kuntosaliin liittyviä ohjelmia mutta tästä huolimatta olen käyttänyt Garmin Venu 2:sta kuntosalilla pari - kolme kertaa. Ihan vain sen takia, että normaalisti käytän kuntosalilla kaiken maailman remmejä sekä siteitä joiden kanssa Garmin Venu 2 käyttö ei ole mahdollista.

Olen kuitenkin kokeillut pari kolme kertaa pitää Garmin Venu 2:sta kuntosalilla kun ole tehnyt treenin ihan vain kokeilu mielessä. Ensinnäkin olen katsonut kalorien kulutuksen normaalista alku- sekä loppulämmittelystä mitkä ovat aikailla rutiinin omaisia ja lähes tulkoon identtisiä joka kerta. Näin ollen olen saanut hyvän käsityksen siitä kuinka paljon kaloreita tulee poltettua alku- sekä loppulämmittelyssä.

Garmin Venu 2 kokemuksia kuva 1

Alku- sekä loppulämmittelyn lisäksi olen saanut suuntaa antavaa tietoa siitä kuinka paljon kaloreita kulutan kuntosalitreenissä sekä missä sykkeet ovat kulkeneet. Tietenkin jokainen kuntosalitreeni on erilainen niin parista kolmesta treenistä ei saa mitään sen tarkempaa tietoa. Kuitenkin olen tiennyt sen ja nämä pari kolme kertaa ovat sen minulle selventänyt, että en edes tarvitse tälläistä tietoa kuntosalitreeneistä mitä Garmin Venu 2 tarjoaa. En ole tähänkään saakka pitänyt mitään kirjaa liikkeistä, painoista saati toistoista tähänkään saakka niin mielestäni enää ei edes kannata aloittaa. En myöskään tee sellaisia treenejä joissa minun pitäisi katsoa kellosta sykkeet palautumiseen tai treenin tehoon.

Ainoa asia minkä takia voisin pitää Garmin Venu 2:sta kuntosalitreenien aikana päällä ja kädessä on kalorien kulutus jotta saisin joka päivällä tarkemmat lukemat kun nyt niistä puuttuu kuntosalitreenit. Kuitenkin tarvitsen niin paljon erilaisia siteitä ja remmejä salilla, että Garmin Venu 2 olisi vain tiellä niin olen jättänyt sen suosiolla kotiin ja laittanut sen laturiin. Puolentoista viikon aikana akkua oli jäljellä 29% kun olin tehnyt näin käytännössä päivittäin. En nyt ihan joka kerta ollut laittanut Garmin Venu 2:sta lataukseen kuntosalille menon ajaksi mutta yleisesti se oli latauksessa päivittäin 2 - 3 tuntia. Garmin Venu 2:ssa oli gps toiminnot normaalisti päällä, kellon taustavalo lyhimmällä asetuksella minkä lisäksi kävin tekemässä 2 - 3 lenkkiä käyttäessäni kävelytoimintoa. Kyseisellä tyylillä puolessa toista viikossa akkua oli jäljellä 29%.

Normaalisti olen siis käyttänyt kelloa kun olen mennyt lenkeille oli ne sitten kävelyitä, mäkijuoksua, porrastreeniä tai intervelleja. Näin ollen olen saanut lenkkeihin kulutetun ajan, sykkeet, askeleet, kilometrit ja kalorien kulutuksen tietooni. Näin ollen olen saanut selville päivän kalorien kulutuksen pois lukien kuntosalitreenin ja nuo lukemat ovat päivittäin samoissa. Yleisesti olen tarvinnut vain kilometri sekä aikatietoja mitkä sain vanhalla Garmin 220 kellolla sillä en ole ole vielä alkanut juoksemaan ihan niin paljoa. Mitä olen hieman juossut ja tehnyt intervalleja niin siinä on hyvä seurata sykkeitä mutta normaaleilla lenkeillä ne ovat aikalailla samat. Myöskin kalorien kulutus on aikalailla sama kun teen yleisesti samoja lenkkejä sekä lenkin askel tiedoilla en tee oikeastaan mitään.

Garmin Venu 2 kokemuksia kuva 2

Garmin Venu 2 tarjoaa siis paljon enemmän dataa kuin vanha Garmin 220 kello mutta nyt kun en ainakaan vielä juokse aktiivisesti niin en niinkään tarvitse sitä tietoa mitä kello tarjoaa. Tietenkin olen sitä katsonut mutta en niinkään tarvitse sitä ainakaan vielä. Kuitenkin kello tarjoaa kokoajan stressi mittaria sekä yöllä unen seurantaa joita olen kylläkin tutkinut. En niin tarkasti mutta kuitenkin tullut tutkittua milloin stressi tasot nousee ja miten olen yöllä nukkunut. Tämä on minulle tuttua First Beat mittauksesta joita olen tehnyt kaksi töiden kautta. First Beat mittaukset olivat pieni syy myöskin Garmin Venu 2 kellon hankintaan sillä mittaustuloksien katsominen oli ihan mielenkiintoista ja siitä näki asioita tarkemmin.

Garmin Venu 2 kellosta siis oikeasti näkee sen tiedon onko oikeasti levännyt vai ei. Kun itse luulee levänneen niin kello kyllä kertoo helposti toisin. Garmin Venu 2 ansiosta voikin siis tehdä johtopäätöksiä ja muutoksia tiettyihin asioihin joilla kroppa oikeasti alkaa lepäämään. Tietenkään kellon data ei ehkä ihan luotettavimmasta päästä ole mutta aika lähelle se mielestäni taitaa osua ilman mitään ihmeellisempää tutkimista. Mielestäni unen määrän mittaaminen jää lyhyemmälle ajalle mitä oikeasti nukkuu tai sitten se vain tuntuu sille.

Garmin Venu 2 yksi positiivinen ja omasta mielestäni hyvä ominaisuus on puhelimen notifikaatiot vaikka välillä ylimääräinen vibraaminen ärsyttää. Kun tulee viesti ja sähköpostia niin kellosta näkee nopeasti mitä on tullut niin eipä tarvitse kiikuttaa itseään puhelinta katsomaan kun asian näkee suoraan ranteesta. Tietenkin kun käytössäni on Iphone niin Garmin Venu 2 ei tue minkäänlaista vastaus mahdollisuutta viesteihin mikä olisi välillä kiva. Viesteihin vastaaminen onnistuu Android laitteilla.

Viime viikon sunnuntaina ajattelin aluksi pitäväni ihan täyden lepopäivän ja niin se näyttikin menevän aina iltaan saakka. En meinaan jaksanut edes lähteä päivällä tekemään normaalia päiväkävelyä minkä vähintään olen sunnuntaisin tehnyt. Tämä saattoi myöskin johtua siitä että aloin tekemään sununtaina aamupäivällä extemporeen paikkojen järjestelyä sekä siivousta. Sinällään tämä ei ollut ihan niin extempore sillä kävin hakemassa perjantaina Laajalahden JYSK:stä uuden kirjahyllyn kun olin matkalla PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä. 

Viime viikolla kun julkaistiin Hullut Päivät tarjoukset ja kun huomasin että siellä olisi Apple Watch Ultra tarjouksessa niin aloin miettimään pitäisikö minun ostaa Apple Watch Ultra? En muista mikä versio silloin oli Apple Watchista menossa kun mietin sen ostamista oikeasti kunnolla ja kävin niitä liikkeessäkin katsomassa. Tuon silloisen innostuksen jälkeen en Apple Watchia ole miettinyt hankkivani ja elokuussa 2021 hankin tämän nykyisen Garmin Venu 2:sen. Kuitenkin kun näin Apple Watch Ultra Hullut Päivät tarjouksen niin sen jälkeen asiaa aloin miettimään ja mitä lähemmäksi Hullut Päivät tuli niin sitä enemmän asiaa mietin.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

En nyt tiedä mikä Espoolaisiin koiran omistajiin on tullut tänä vuonna? Ehkä ihmisiä ei vain niin kuin yleisesti enää kiinnosta tai ihmiset eivät vain kiinnitä huomioita asioihin. Varsinkin tämän vuoden tammikuun - maaliskuun aikana olen nähnyt ihan hirveästi koiran paskaa tiellä kun tiellä. Espoo on ollut aikaisemmin siinä mielessä ihmeellinen kaupunki käydä lenkillä että koiran paskoja ei hirveästi ole tullut näkyviin. Kuitenkin tänä vuonna tuohon on tullut poikkeus.

Juoksu- ja kävelykenkiin ei ole tullut viime vuosina enää tullut panostettua niin kuin "aktiivi" juoksu aikana. Minulla oli ennen kuin nyt pari viikkoa sitten ostin uudet kengät niin käytössäni kahdet parit Asics Pulse 5 kenkiä mitkä tuli ostettua kauan sitten. Kyseiset kengät on tullu ostettua ennen viimeisintä puolimaratonia mikä sekin tapahtui 2015 joten siitä on aika. Myös kenkien malli Asics Pulse 5 kertoo että kengät ovat vanhat sillä Asics Pulse kengät menevät nyt Asics Pulse 14 numerossa.

Tästä on muutama viikko aikaa kun kävin yksi sunnuntai-ilta juoksemassa ilmeisesti 65m vetoja pesäpallokentällä. Tuona sunnuntaina en käynyt salilla niin päätin sitten käydä juoksemassa vetoja kentällä. Kävin juoksemassa vedot lähellä olevalla pesäpallokentällä missä on eräänlainen nurmimatto minkä päällä on hieman hiekkaa. Olen tässä viimeisien vuosien aikana kyseisellä kentällä käynyt monia kertoja juoksemassa mutta ikinä en ole oikein tiennyt mitä matkoja