Kyykyssä uudeksi ennätykseksi 240kg

02.10.2018 - 10:20

Viime keskiviikkona saatua sarjaennätystä kyykyssä seurasi lauantaina uusi kyykky ennätys. Viime keskiviikkona kyykkäsin 210kg painoilla viisi toistoa mikä oli edelliseen saavutuksen kaksi toistoa enemmän. Yleensä kun keskiviikon jalkatreenissä saan hyvän kyykky treenin aikaan tai jotain tämänkaltaisia tuloksia niin en ole varma mitä odottaa viikon toiselta jalkatreeniltä. Toisinaan olen saanut paukutettua viikon toisessa jalkatreenissä hyviä sarjoja tai jopa kyykky ennätyksiä mutta toisinaan tekeminen on ollut raskasta. En sitten osaa sanoa tästä suoraan onko ensimmäisen jalkatreenin mennessä huonosti myöskin jälkimmäinen jalkatreeni mennyt huonosti vai hyvin.

Kuitenkin kun kyykkäsin 230kg ennätyksekseni kesällä niin tämä tapahtui viikon toisessa jalkatreenissä lauantaina sen jälkeen kun olin sivunnut edellistä ennätystäni 220kg keskiviikkona. Tällä kertaa kun tein 1.5 viikon kyykyn tauon jälkeen heti sarjaennätyksen 210kg painoilla viisi toistoa niin nyt sain kyykättyä ennätykseksi 240kg. Vaikuttiko 1.5 viikon tauko kyykyssä näin paljon, että sain heti samalla viikolla kun jatkoin kyykkyä niin sarjaennätyksen ja maksimiennätyksen?

Jotain olen tehnyt kyykyssä oikein sillä kyykky tuntuu paranevan tasaiseen tahtiin verrattuna maastavetoon missä kaikki menee aina miten menee. Johtuuko tämä nyt vain siitä, että yritän liikaa maastavedossa ja kyykky on vain tälläinen katsotaan mitä menee? Vaikka kyykky onkin heikoin liikkeeni verrattuna penkkiin ja maastavetoon niin siitä huolimatta saan tasaista kehitystä. En ajattele kyykkyä ilmeisesti niin paljoa kuin maastavetoa niin myöskin tällöin osaan tehdä erilaisempia treenejä kyykkyä kohtaan kuin maastavetoa kohtaan. Taidan yrittää liikaa ja liian nopeasti tuloksia maastavedossa verrattuna kyykkyyn jolloin rentous tekemistä kohtaan katoaa ja tekeminen alkaa olemaan liikaa pakkomaisempaa.

Tälläkin kertaa tein lämmittelysarjoja ja toistoja paljon alle ennenkuin pääsin 240kg painoihin ja samaa käytäntöä olen käyttänyt myöskin penkissä kun taas maastavedossa välillä yritän päästä vähemmällä. Kun teen maastavetoa ilman mitään sen ihmeellisempiä suunnitelmia ja tekeminen muutoinkin on enemmän kyykyn tapaista tekemistä niin myöskin tällöin maastaveto onnistuu paremmin. Tietenkin mitä enemmän toistoja on alla niin sitä enemmän energiaa on käytetty mutta vastaavasti kroppa on lämpimämpi ja valmiimpi kovempiin nostoihin mikä on mielestäni turvallisempaa kyykyssä.

Lauantaina jalat tuntuivat olevan huonommassa kunnossa kuin keskiviikkona. Siis ainakin ensimmäisissä sarjoissa minkä johdosta päätinkin tehdä enemmän lämmittelysarjoja. Polvissa tuntui hieman varmaankin keskiviikon jalkatreeni ja tämän johdosta en oikein uskonut aluksi pääseväni tekemään millään 240kg painoilal kyykkyä. Kuitenkin lämmittelyiden edetessä aloin huomaamaan, että olenkin paremmassa kunnossa kuin mitä alun sarjat antoivat odottaa. Kuitenkin päätös uuden ennätyksen tekemisestä tai yrittämisestä syntyi vasta paljon myöhemmin. Oikeastaan vasta kun olin kyykännyt 200kg jälkeen 220kg niin aloin miettimään 240kg tekemistä sillä 220kg tuntui tulevan helposti ylös sekä minulla oli sellainen tunne että tänään on kevyt päivä.