Kyykkytreeni monoliftissä PTVGYM:llä

20.09.2022 - 17:38

Perjantaina tuli käytyä testaamassa Vantaan Loaded mistä kirjoittelin LOADED Experience Vantaa kokemuksia. Tuo kyseinen treeni oli itselleni pettymys niin kuin hieman koko Vantaan Loaded vaikka minulla ei ollutkaan mitään ennakko-odotuksia. Kuitenkin tuohonkin mielipiteeseen liittyy monia asioita joita voi käydä lukemassa LOADED Experience Vantaa kokemuksia kirjoituksesta. Lauantaina olikin sitten normaali käynti Pitäjänmäen PTVGYM:llä missä vuorossa oli jalkatreeni.

En oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Jotenkin halusin petrata perjantain epäonnistumisesta mutta toisaalta oli sellainen tunne, että tänään ei olisi hyvä päivä. Toisaalta olen monesti mennyt PTVGYM:llä tuolla mielentilalla ja fiiliksellä mutta siitä huolimatta olen saanut treenistä todella paljon irti ja se on mennyt hyvin. Tuo on vain salin ansiota sillä näin on käynyt monesti Tampereen Loaded:lle mennessä varsinkin kesällä. Kävin perjantaisin tekemässä "kovan" selkätreenin maastavedolla ja siihen päälle mahdollisesti boxi maastavetoa niin lauantaina ei ollut aina se parhain fiilis lähteä tekemään jalkatreeniä.

Kuntosalilla on tässä juurikin merkitys ja se korostuu mitä enemmän tarvitsee ottaa treenistä irti oli se sitten voimailun puolella tai bodauksen. Toisilla kuntosaleilla on kyllä puitteet kunnossa mutta ilmapiiri ei ja toisilla ei ole ihan niin hyvät laitteet tai puutteita välineissä mutta ilmapiiri on hyvä. Tästä syystä tykkään käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä treenaamassa sekä aina kun mahdollista niin Tampereen Loaded:lla sillä huononakin päivänä treenistä saa helpommin enemmän irti. Esimerkiksi eilen maanantaina tuossa lähisalilla ei tuntunut olevan hyvä päivä niin ilmapiirin ollessa se mikä on niin en oikein saanut treenistä niinkään irti.

No takaisin lauantaihin ja jalkatreeniin PTVGYM:llä. Olin hieman miettinyt kyykkäämistä monoliftissä etukäteen mutta kuitenkin ajattelin tehdä sen normi räkissä. Kuitenkin kun jalkaprässi lämmittelyn jälkeen aloin kyykkäämään niin monolift oli ainoa vapaa paikka kyykkäämiseen niin ajattelin mikä ettei. Olen kerran aikaisemmin kyykännyt monoliftissä joten tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja samalla tämä oli nyt toinen kerta ikinä kun kyykkäsin oikealla 25kg kyykkytangolla. Vedin kaikki muut paitsi yhden toiston normaalisti pakittamalla kun yhdessä toistossa mikä jäi ainoaksi käytin monoliftiä paikoiltaan että lukitus nostettiin. Tuossa monoliftin oikean tyylin käytössä meni vain hieman oppiessa niin oli parempi tehdä vain pakittamalla niin vähemmän säätöä.

Tein kyykyssä loppujenlopuksi 185kg painoilla plus ketjut yhden toiston, yhden toiston sekä kaksi toistoa mihin en ollut tyytyväinen. Minun pitäisi saada vähintään tuo sama 200kg painoilla plus ketjut ja mielellään enemmän. Viimeksi taisin tehdä keskiviikkona kyykyssä 210kg painoilla kolme ykköstä mihin en myöskään ollut tyytyväinen. Olen nyt päässyt normaalissa kyykyssä noin parin sadan kilon painoihin että ne tulevat treenissä kuin treenissä. Ketjujen kanssa lukema on se 180kg plus ketjut. Kuitenkin olen välillä saanut tehtyä suuremmilla painoilla sekä kyseisillä painoilla pidempiä sarjoja mutta niiden jälkeen tulee aina lamaannus. Kuten kesällä sain tehtyä loman aikana ensimmäiset kyykyt 230kg painoilla mutta tuon jälkeen 225kg on tainnut tulla kerran ja muuten ollaan taas lähempänä sitä 200kg kuin tuota 230kg.

Toisaalta voin olla tyytyväinen että olen saanut nyt 200kg painot sellaiseksi, että ne tulevat treenissä kuin treenissä edes kerran. Toisaalta olen tässä nyt hakemassa hieman erilaisia tuloksia niin se ottaa vain päähän että kun olen saanut tehtyä isommilla painoilla enemmän niin sen jälkeen en tunnu toistavan sitä vaan ennemminkin menen hieman alaspäin. Se voi myös olla henkistä siinä mielessä, että saisin tehtyä enemmän tai isommalla mutta en vain yksinkertaisesti uskalla lähteä sitä tekemään. 

Lauantain treeniin voin olla siinä mielessä tyytyväinen, että edellisenä päivän kuitenkin epäonnistuin maastavedossa ja sain tehtyä kyykyssä ainakin sen "normaalin". Tämän lisäksi sain laitettua vyökyykkyyn enemmän painoja mitä edellisellä keralla. Olen tässä nyt viimeisen parin kolmen kerran ajan alkanut tekemään vyökyykkyä toisena tai kolmantena liikkeenä. Teen liikkeen kontrolloidusti eli alhaalla sekä ylhäällä pidot. Aloitin vain yhdellä 20kg kiekolla pari kolme viikkoa sitten ja nyt tällä kertaa tein jo kahdella 20kg kiekolla per puoli. Tosin toistomäärät tippuivat kymmenestä kuuteen mutta halusin pitää kontrollin sekä pidot enkä vain kymmentä toistoa tyylillä kuin tyylillä. Täytyy myös muistaa, että minulla on aina ennen vyökyykkyä takana parin tunnin kyykyt sekä mahdollisesti hack-kyykky tai heilurikyykky niin energia tasot ovat tuossa vaiheessa jo hiipuneet.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.