Kyykkyä ja maastavetoa ketjuilla PTVGYM:llä

30.01.2023 - 00:46

Perjantaina tein ensimmäistä kertaa kyykky & jalkatreenin perjantai päivänä PTVGYM:llä. Yleensä teen kyykky & jalkatreenin lauantaisin ja yhden kerran tein jalkoja kaverin kanssa olikohan jokin keskiviikko ilta. Pääsääntöisesti olen tehnyt maastavetoa tai muutamina kertoina penkkiä perjantai-iltaisin PTVGYM:llä. Lauantaina vuorossa oli sitten maastaveto & selkätreeni eli nuo kaksi treeniä vaihtuivat päittäin keskenään. Tämä johtui siitä että viikolla muuten vaihtelin treenien päiviä keskenään ja aloin ajattelemaan myöskin tulevan viikon treenejä minä päivinä ne tulisin tekemään. Mitään en ole vielä lyönyt lukkoon mutta tämä antaa mahdollisuuden taas vaihtaa päiviä.

Olen nyt "rikkonut" treenien päiviä keskenään sitten joululoman jolloin olin Vammalassa käymässä. Lähinnä tuolloin tuli vaihdettua päiviä kun kävin laskettelemassa sekä muutenkin treenit menivät eri ei niin kaavamaisesti. Kotiin paluun jälkeen en niin palannut "rutiineihin" päiviin vaan olen tehnyt treenejä osittain tai kokonaan samoin kuin ennenkin. Kuitenkin olen halunnut vaihdella nyt päiviä hieman enemmän jotta saa kaavamaisuutta pois. Kuitenkin toisaalta kaavamaisuudella on ollut hyvät puolet mutta kaavoihin kangistuu hieman liikaa. Kun päivät ovat aina samat niin myös treeneistä tulee helposti samoja päivästä toiseen. Kun treenien päivät vaihtuvat niin silloin myös treenin sisältö muuttuu helpommin kun kaikki ei tule rutiineista.

Perjantaina oli vuorossa siis kyykky treeni vaikka kyykkyä en ole perjantai päivänä tainnut tehdä aikoihin. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut negatiivisesti treeniin vaan oikeastaan tekeminen tuntui olevan suhteellisen helpon oloista. Yksi syy saattaa olla se että olin viikolla hieronnassa missä hierottiin takareidet sekä nilkat olivat käsittelyssä. Hieroja jopa kommentoi tiukoista nilkoista kuten myös takareisistä. Eipä mitään yllättävää mutta olisin kuvitellut nilkkojen olevan paremmassa kunnossa kun niiden liikkuvuutta päivittäin teen.

Muuten kyykky treeni meni aikalailla normaaliin tapaan ja normaaleilla korotuksilla. Siinä sitten mitä suurempiin painoihin pääsin niin aloin miettimään painot ja toistomäärät sen mukaan. Minulla oli jopa useampi suunnitelma vielä siinä ennen kuin olin tehnyt 200kg plus ketjujen kanssa yhtään toistoa. Tuo 200kg plus ketjut oli ratkaisevassa asemassa mihin suuntaan treeni tuosta rakentui. On hyvä olla useampia suunnitelmia treenin loppuun jos osaa ja tietää oman kapasiteetin siinä mielessä mitä voi ja kannattaa tehdä. Toisaalta yksi suunnitelma olisi parempi siinä mielessä että kesken treenin ei ala miettimään liikaa miten rakentaa treeniä. Kuitenkin kokemus auttaa tässä asiassa ja tällä kertaa se osui oikeaan.

Päädyin tekemään lopulta sarjaennätyksen 210kg plus ketjuilla tekemällä kaksi kahden toiston sarjaa. En kyllä muistanut silloin enkä ole sitä vieläkään tarkistanut että olinko aikaisemmin edes ottanut kahta toistoa 210kg plus ketjut. Kuitenkin tein toisen kahden toiston sarjan niin sarjaennätys tuli tehtyä ja ehkä jopa kaksi.

Lauantaina olikin sitten vuorossa maastaveto treeni mutta ennen ensimmäistäkään toistoa olo oli aikalailla epätietoinen. Heti perjantai-iltana kun pääsin kotiin PTVGYM:ltä ja tein iltapalaa niin tunsin jaloissa treenin ja selässäkin tuntui hieman. Tämän jälkeen aloitin heti perjantai-iltana hieronta pyssyn käytön mitä tuli sitten jatkettua heti lauantaiaamuna sekä päivällä vielä ennen PTVGYM:lle lähtöä. Lauantaina tuli vielä venyteltyä jalkoja sekä selkää minkä lisäksi tein vielä liikkuvuusharjoitteita ennen salille menemistä. Salilla ennen ensimmäistäkään toistoa tein lisää liikkuvuusharjoitteita sekä roikuin leuanvetotangossa jalat ilmassa mikä auttoi rentouttamaan selkää ja alaselkää.

Sitten kun vuorossa oli ensimmäiset sarjat maastavedossa missä tein koko treenin deficit tyylillä eli pienin lohkon päältä. Ensimmäiset sarjat olivat hieman vaikeita ja kroppa tuntui olevan lähinnä jumissa. Kuitenkin siinä kun olin tehnyt kolme - neljä sarjaa niin kroppa tuntui olevan lämpimämpi ja pääsin hyvin maastaveto asentoon. Kuitenkin sitten kun menin päivän kovimpiin nostoihin niin kroppa kyllä toimi mutta tunsin kuitenkin hieman että paikat eivät ole ihan 100% kunnossa. Sain siitä huolimatta tehtyä 260kg plus ketjut mikä on ihan ok tulos mutta haluaisin kuitenkin 270kg plus ketjujen olevan jo normaalia.

Deficit maastavedon jälkeen pidin pienen tauon minkä aikana pidin itseni liikkeessä ja jatkoin leuanvetotangossa roikkumista. En nyt ole ihan varma kuinka paljon deficit maastavedon ja lohko maastavedon väliin jäi aikaa mutta luulisin että joku 15min suuntaan tai toiseen. Pitihän siinä myös ottaa painoja pois ja hakea lohkot ja asettaa ne paikoilleen. Päädyin lopulta tekemään vain ykkösiä per paino kun halusin säästellä kroppaa. Yllätyin kun sain lopulta tehtyä 300kg painoilla vaikka oikeasti uskoa tuohon ei ollut. Kun sain tehtyä 270kg noston niin siinä tuli taas ajateltua vaikka mitä ja päädyin sitten laittamaan 300kg tankoon vaikka uskoa tuon nostamiseen ei hirveästi ollut.

Kahden illan saldo oli siis kyykyssä sarja ennätys 210kg plus ketjut 2x2, decigit maastavedossa 260kg plus ketjut sekä lohko maastavedossa 300kg nosto. Ei siis voi olla ihan pettynyt vaikka ainakin maastavedossa painojen haluaisi olevan lähempänä sitä 300kg että joskus se sieltä nousisi.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.