Kyykky- & jalkatreeni Tampereen PTVGYM:llä

05.07.2024 - 17:19

Lauantaina kävin tekemässä kyykky- & jalkatreenin Tampereen PTVGYM:llä hieman extemporeen ja itselleni poikkeuksellisen aikaisin. Tulin hyvin nopeasti siihen lopputulokseen että en jaksa täällä Vammalassa mennä paikalliselle kuntosalille tekemään jalkatreeniä kun se ei oikein keskiviikkonakaan sujunut. Toisekseen minulla oli vain aikaa niin miksi en sitten lähtenyt Tampereelle treenaamaan? Tällä kertaa myöskin halusin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä vaikka minulla on vielä muutama kerta 10-korttia jäljellä Tampereen Loaded:lle.

Kyseessä oli nyt kolmas kerta yhteensä ja toinen jalkatreeni Tampereen PTVGYM:llä ja mitä tulee edelliseen kun kävin tekemässä jalkatreenin niin puutteita oli korjattu. Menin nyt myöskin puolestaan normaalia aikaisemmin treenaamaan sillä ajattelin näin juhannuksena olevan muutenkin vähemmän väkeä sekä en viitsinyt alkaa vain odottelemaan sitä normaalimpaa ajankohtaa kun ei siinä nyt muutakaan tekemistä oikein ollut. Pääsinpähän sitten myöskin aikaisemmin pois kun menin aikaisemmin niin Tampereen reissusta ei tullut pitkä ilta.

Poikkesin Tampereen PTVGYM:in kautta viime viikon maanantaina kun tulin Vammalassa käymään. Tuolloin tein maastavetoa ja selkätreenin mutta siinä sivusilmällä huomasin että Tampereen PTVGYM:n oli saanut loistavan vyökyykkylaitteen. Samaa laitetta olen päässyt käyttämään Vantaan Loaded:lla kun Tampereen Loaded:lla on samankaltainen mutta eri valmistajan. Tuo vyökyykkylaite kun loisti poissa olollaan ensimmäisellä kerralla kun kävin Tampereen PTVGYM:llä ja treenasin jalkoja. Siksi olinkin todella pettynyt etten päässyt tekemään vyökyykkyä vaikka PTVGYM:lle menin sillä lähes jokaisella PTVGYM:llä millä olen käynyt on ollut vyökyykky.

Tuolloin viime viikon maanantaina en muutoin keskittynyt katsomaan mitä uusia laitteita Tampereen PTVGYM:lle oli tullut vaan keskityin tekemään maastaveto treeniä minkä jälkeen tutkin ja katsoin mitä selkälaitteita Tampereen PTVGYM:llä on. Tuo vyökyykky laite kun vain sattui olemaan juuri keskellä kuntosalia ja kävelyreitillä vapaapainoalueelle. Niimpä nyt lauantaina keskityin aluksi tekemään kyykky treenin minkä jälkeen menin vyökyykky laitteelle. Tämän jälkeen suunnitelma oli avoin ja katsoin mitä laitteita Tampereen PTVGYM:llä oli tarjolla sillä en halunnut tehdä ihan samaa treeniä kuin ensimmäisellä kerralla.

Viime viikon maanantaina huomasin että uudella vapaapainoalueella oli runsaasti tilaa ja jotain puutteita liittyen maastavetoon. Tällä kertaa huomasin lisää puitteita mitä oikeastaan jo huomasin viime viikon maaanantaina mutta en kiinnittänyt ihan niin paljon huomiota. Huomasin viimeksi jo että vapaapainoalueella oli vain yksi maastaveto "kippilaite" / tangon nostin ja tällä kertaa huomasin että pieniä pikalukkoja ei tainnut olla kuin yksi pari? Viimeksi vain satuin sitten näkemään tuon ainoan parin silmieni edessä sillä nyt kun tein kyykkyä niin yritin pikalukkoja etsiä mutta en niitä millään löytänyt.

Päädyin sitten käyttämään suurempia 2.5kg lukkoja kun olen jo vuosia tottunut kyykkäämään käyttäen lukkoja enkä ole ilman lukkoja kyykännyt vuosikausiin. Tämä ei ollut niinkään uutta käyttää 2.5kg lukkoja sillä käytän niitä aina Vammalassa ollessa kun siellä ei ole pikalukkoja enkä niihin "klipsuihin" oikein luota. Tuo ei nyt itselleni ollut sitten mitään uutta itselleni kunhan vain ihmettelin etteikö tosiaan Tampereen PTVGYM:llä ole pikalukkoja?

Piti oikein käydä tarkistamassa videolta muistinko oikein niin kyllähän muistin. Ensimmäisellä kerralla kun kävin Tampereen PTVGYM:llä ja tein kyykkä ketjuilla niin tein 165kg painoilla plus ketjut sarjoja. Tuo oli myös ensimmäinen kerta kun tein kyykkä kyseisillä ketjuilla kun Tampereen Loaded:lla sekä Pitäjänmäen PTVGYM:llä on erilaiset ketjut. Tampereen PTVGYM:llä ketjut laitetaan tankoon tuosta keskeltä jolloin koko ketju roikkuu ilmassa kun taas Pitäjänmäen PTVGYM:llä ja Tampereen Loaded:lla ketjut roikkuvat toisesta päästä tangossa jolloin osa ketjusta makaa lattialla. Vaikka olinkin käyttänyt kyseisiä ketjuja kerran niin siitä oli niin paljon aikaa niin tälläkin kertaa minun piti aikalailla tunnustella.

Olin kuitenkin tällä kertaa luottavaisempi koko kyykkyä ajatellen mutta tiesin nyt etukäteen Tampereen PTVGYM:in ketjujen painavan ja käyttäytyvän eri tavalla kuin mihin olin tottunut. Niimpä laitoin ketjut "jo" 145kg painoissa kuten taisin tehdä viime kerrallakin. Nykyään Pitäjänmäen PTVGYM:llä en enää oikeastaan tee 140kg painoilla plus ketjut vaikka niin alkuun aina teinkin. Huomasin jo 145kg painoilla kuinka nämä ketjut elivät ihan eri tavalla ja samalla myöskin toivat ihan eri tavalla painoa kyykkäämiseen.

Se on ihan eri kun osa ketjusta makaa maassa verrattuna näihin mitkä roikkuvat koko ajan ilmassa. Minulla oli varsinkin 185kg sekä 200kg painojen kanssa hieman ongelmia siinä suhteessa että ketjut alkoivat heilua hieman liikaa ja minun piti odotella siinä sitten että tasapaino löytyisi. Näin minun ei normaalisti tarvitse tehdä sillä kun ketju on vain toisesta päästä kiinni ja osa makaa maassa niin ketju ei elä niin paljoa. Nyt kun koko ketju on ilmassa niin siinä vaiheessa kun otin askeleet taakse päin niin ketjut lähtivät vain elämään ja heilumaan.

Tein tällä kertaa ensimmäistä kertaa nyt noilla ketjuilla siis 185kg painoilla sekä 200kg painoilla plus ketjut. Minun oli tarkoitus tehdä 200kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa mutta jo ensimmäinen tuntui tehdessä raskaalle vaikka videon perustella olisi ihan hyvin voinut lähteä hakemaan toista. No joka tapauksessa ihan hyvin se meni kun keskiviikkona täällä Vammalassa sain tehtyä hikisen ykkösen 225kg painoilla mikä sekin tuntui raskaammalle kuin tuo 200kg plus ketjut. Kyykky treeniin halusin kuitenkin tehdä pidemmän sarjan niin 200kg plus ketjut jälkeen otin 165kg painoilla plus ketjut niin viisi toistoa.

Kyykyn jälkeen tein sitten vyökyykkyä eikä voi kuin vain toivoa että Pitäjänmäen PTVGYM:lle saataisiin sama vyökyykkylaite sillä Pitäjänmäen PTVGYM:n nykyinen vyökyykkylaite on todella surkea. Ainakin itse saan paremmin tehtyä vyökyykkä Tampereen Loaded:n sekä Tampereen PTVGYM:n vyökyykkylaitteilla. Kyseisillä laitteilla kyykky tuntuu luontevammalle sekä varmemmalle sillä Pitäjänmäen PTVGYM:in vyökyykkylaitteen liike rata ei vain sovi itselleni sekä laite muutenkin tuntuu epävakaalle.

Vyökyykyn jälkeen kokeilin sitten toista uutta laitetta mikä oli todella brutaali. En nyt tiedä tarkkaa nimeä laitteelle mutta olisiko se sitten pysty hack? No jokatapauksessa tämä oli nyt ensimmäinen kerta ikinä kun tein vastaavalla laitteella millään kuntosalilla. Käydessäni Helsingin Mayers GYM:llä niin minun piti kokeilla vastaavaa laitetta mutta olin jo tehnyt niin paljon siihen pohjalle että en sitten viitsinyt lähteä kokeilemaan. 

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.