Kymmenen viikkoa täyteen tuplatreenausta sekä dieettiä

19.12.2019 - 11:57

En osaa sanoa johtuiko tämän aamuisen aamutreenin ilmeen olevan hyvä sen takia, että olin nukkunut seitsemän ja puolituntia, tiesin tämän olevan viimeinen aamutreeni ainakin vähään aikaan vai etten tuntenut kamalia särkyjä sekä kipuja aamutreenin aikana? Syitä ja muuttujia oli siis monia mutta en tiedä tarkalleen mistä tuo johtui vai oliko kaikki tekijät vaikuttamassa tähän. Oli asia niin tai näin niin tämä toistaiseksi viimeinen aamun salitreeni meni paremmin kuin kertaakaan tällä viikolla.

Tämä viikko meni aamutreenien osalta todella heikosti niin suorittamisen puolesta ja varsinkin henkisellä puolella oli suuria ongelmia. En tiedä johtuiko ongelmat siitä, että tiesin tämän olevan viimeinen viikko ainakin hetkeen kun teen aamutreenejä vai olinko tehnyt vain niin "kovia" kuntosalitreenejä iltaisin, että tämä vaikutti todella paljon aamun treeneihin? Toisaalta tämä oli nyt kymmenes viikko putkeen kun olen tehnyt tuplatreenejä maanantaista - perjantaihin niin kyllä se jossain kohtaan alkaa painamaan niin fyysisesti kuin henkisesti. Taisin kuitenkin olla enemmän lyöty henkisesti vaikka eivät nuo aamun treenit mitään ihmeellisiä ollutkaan.

Maanantaina tein ihan normaalin intervaltreenin juoksumatolla ja juoksin vedot hieman kovempaa mitä olen nyt viime viikkoina niitä juossut. Maanantaita seurasi sitten tiistaina sekä keskiviikkona ihan vain puolen tunnin kävely juoksumatolla. Tiistaina päädyin tähän ratkaisuun ihan sen takia, että minulla oli illalla jalkatreeni ja halusin säästellä sitä varten. Keskiviikkoaamuna olinkin ihan rikki ja poikki tiistai-illan jalkatreenistä, että aamulla oli ihan pakko vain kävellä sillä jalat olivat todella heikossa kunnossa. Nyt torstaiaamuna tein maanantain tapaan ihan normaalin intervaltreenin ja samoilla nopeuksillakin. Perjantaina on vuorossa uintia enemmän tai vähemmän.

En oikeasti olisi uskonut jaksavani tehdä tuplatreenejä kymmentä viikkoa silloin kun aloitin tämän dieetin jos ihan rehellisiä ollaan. Hyvä kun ylipäätänsä sain aloitettua aamutreenit sillä niidenkin kanssa on ollut vaikeuksia. Toisaalta jos tuon saa aloitettua niin sitä on helpompi jatkaa kuin aloittaa pitkän tauon jälkeen. Välillä ei ole ollut kiinnostusta mennä aamulla tekemään treeniä vaan se on ollut enemmänkin pakkopullaa sillä tiedän sen asian, että jos jätät kerran väliin niin se jää myös helposti seuraavanakin päivänä. Varmaankin intervallin / kävelyn jälkeinen infrapunasauna on ollut se asia miksi olen jaksanut herätä aamuisin treenaamaan.

Jotenkin vain aamulla puolen tunnin infrapunasauna on ollut mukava asia ja auttanut palautumaan aamun treenistä ja varmaan myöskin edellisen illan kuntosalitreenistä. Infrapunasaunaan on ollut mukava mennä ihan vain senkin takia, että olen kiinnostunut taas lukemaan. Aluksi aloin lukemaan Sean Connery - Elämä ja elokuvat kirjaa minkä jälkeen mietin hetken aikaa lopetanko aamutreenit siihen vai alanko lukemaan seuraavaa kirjaa. Kun tuo hetki koitti niin tiedostin hieman minkä kirjan lukisin seuraavaksi niin jatkoin käymään aamuisin tekemässä treeniä ja käymässä infrapunasaunassa. Tällä hetkellä olen lukenut Minä, Zlatan Ibrahimović  kirjaa missä olen päässyt noin puoleen väliin. Kun on hidas lukemaan ja haluan jopa muistaa asioita mitä on lukenut niin tuossa vain kestää. Yleensä olen lukenut yhden kappaleen sinä aikana kun olen ollut infrapunasaunassa. Olen aina halunnut lopettaa lukemisen kappaleen jälkeen enkä jäädä vain johonkin sivulle. Tämän seurauksena infrapunasaunassa loppuaika on ollut hieman tylsää vain istua.

Pidin tuosta tai en niin kymmenen viikkoa alkaa olemaan takanapäin ja vaikka dieetti on ollut vuoristorataa niin siitä huolimatta se on mennyt eteenpäin. Luulen syyn olevan juurikin aamutreenit sillä viimeksi kun yritin pitää dieettiä ilman aamutreenejä niin silloin se ei oikein sujunut mielestäni ihan näin hyvin. Kymmenen viikon aikana paino on laskenut ja noussut jos katson mitä vaaka on näyttänyt mutta enemmän olen tyytyväinen siihen, että ihmiset ovat huomanneet eron ja tämä merkitsee paljon enemmän kuin joku vaaka. Tietenkin vaaka on siinä mielessä jotenkin suhteellinen tähän kaikkeen, että pienempi vaakatulos merkitsee kyllä myös ulkoisesti "kireämpää" kroppaa mutta yksinomaan vaakaa en voi ainakaan itse seurata ihan niin tarkkaan.

Parhaimmillaan kuusi kiloa ja yleisellä tasolla viidestä neljään kiloa on ollut vaa'an mukaan parempaan päin tämän kymmenen viikon aikana tiputus. En tiedä onko se hyvä varsinkaan siihen nähden mitä olen tuon eteen tehnyt mutta ainakin jotain on tapahtunut. Tietenkin tässä loppuvaiheessa olen pitänyt tankkauspäivän mitä seurasi seuraavalla viikolla pikkujoulut. Näin ollen ainakin nesteet nousivat niistä tuloksista missä parhaimmillani olin ennen tankkausta ja pikkujouluja. Nyt tästä alkaakin parin viikon joululoma dieetin osalta ja ensi vuonna parin viikon päästä tämä jatkuu taas tavalla tai toisella. Jotain muutoksia on pakko tehdä sillä en kyllä jaksa samalla tavalla millä olen nyt tehnyt tai sitten jos satun jatkamaan niin diettiaikaa on tiputettava lyhyemmäksi. Aika näyttää mitä teen ja mihin pääsen tämän dieetin osalta mutta jollain tapaan voin olla tyytyväinen tähän kymmenen viikon ajanjaksoon...

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.