Kymmenen kilometrin lenkki ja treeniviikko päätökseen olkapäätreenillä

16.11.2016 - 12:06

Lauantaina vuorossa oli kymmenen kilometrin lenkki. Ajattelin tämän menevän paremmin kuin viimeksi viidentoista kilometrin lenkillä jolloin kymmenen kilometrin kohdalla alkoi reisissä tuntumaan. Ajattelin viiden kilometrin lyhyemmän matkan olevan ihan normaali juosta. Ajattelin ongelman olevan lähinnä juuri tuon yli kymmenen kilometriä. Toisin kuitenkin kävi sillä kymmenen kilometrin lenkillä jossain puolessa välissä neljän, viiden tai kuuden kilometrin kohdilla reisiin alkoi tulla samanlaista tuntumaa mitä tuossa viidentoistakilometrin lenkissä. Toisin kuitenkin hieman vähemmän kivuliasta, mutta kipua kuitenkin. Ajattelin kuitenkin kevyemmällä, että kevyemmällä kropalla olisi parempi juosta eikä toisinpäin. Nyt tuntuu sille, että minulla on vain ongelmia ja ongelmia pidempien lenkkien kanssa enkä varsinaista syytä tiedä. Toisaalta minulla oli jälleen torstaina ollut kamala jalkatreeni missä tein esimerkiksi sadan toiston hack-kyykky sarjan. Veikkaisin juoksulenkki ongelmieni johtuvan lähinnä kyykyn pitkistä kahdenkymmenen toiston sarjoista sekä tälläisistä hulluilta sadan toiston sarjoista.

Nyt kropan ollessa elopainoltaa kevyemmässä tilassa pidempien lenkkien pitäisi kaiken järjen mukaan mennä paremmin. Kaksi viimeistä lenkkiä on kuitenkin sanonut toisin. Vielä muutama viikko sitten kun juoksin vajaa tai noin yhdenksän kilometrin lenkkejä niin mitään ongelmia ei tullut vastaan. Ei se yhden kilometrin lisäys yhdeksästä kymmeneen voi olla tuo tekijä vaan luulen kuntosalin jalkatreenien olevan se ongelma. Minun on kuitenkin nyt tarkoitus alkaa pikkuhiljaa muuttamaan myös jalkatreenejä niin pitää katsoa sitten miten nuo muutokset vaikuttavat lenkkeilyyn. Tällä hetkellä juokseminen ainakaan kymmenen kilometrin tai pidempien lenkkien osalta ei ole suotavaa. Parempi olisi varmaankin juosta jotain viiden - seitsemän kilometrin lenkkejä ja rauhallisella temmolla.

Sunnuntaina olkapäätreeni päätti treeniviikon

Sunnuntaina oli vuorossa olkapäätreeni. Ei mitään ihmeellistä ollut luvassa sinällään mutta kokeilin uutta lämmittelyä aloittaa treeni supersarjalla takaolkapäitä kuten viimeksi plus tähän päälle vielä sata toistoa vipunostoja sivulle istuen. En tiedä onko minulle tullut nyt jokin boomi tehdä sadan toiston sarjoja tai ylipäätänsä pidempiä sarjoja siis viisikymmentä tai yli. Pari kertaa olen tehnyt rintatreenissä vinopenkkiä viidenkymmenen toiston sarjoilla ja nyt tuli tehtyä hack-kyykkyä se sata toistoa. Tällä kertaa tein kuuden kilon käsipainoilla sata toistoa kahdenkymmenen toiston setteinä rest-pausea käyttäen. Polte oli se asia mitä tuossa ilmeni ja kyllähän se pitkä sarja olikin missä täytyi olla viimeiseen toistoon saakka tarkkana tekniikan kanssa.

Minun ensimmäiset rannesiteet alkoivat tällä viikolla temppuilemaan ja kun viime vuoden lopulla ostamani Gaspit hajosit kolmen kuukauden aikana niin perjantaina hankin sitten Schiek rannesiteet. Vähän aikaa sitten tulin ostaneeksi Schiek treenivyön joten merkki oli tuttu sitä kautta ja kun vyö on ollut hyvä hankinta niin ajattelin myöskin rannesiteiden olevan kestävämmät kuin Gaspin. Kun kerran juuri oli ostanut uudet rannesiteet niin tämän takia halusin sitten kokeilla myöskin niitä. Tällä kertaa melkein ainoa vaihtoehto mitä halusin tehdä oli pystypunnerrus. Vaihtoehtoja oli monia, mutta päädyin hyvin nopeasti tekemään Arnold pystypunnerrusta käsipainoilla eli pystypunnerrusta kääntäen. Päädyin tähän ratkaisuun siksi, että tätä liikettä voi tehdä hieman pienemmillä painoilla mikä on parempi olkapäille kun niiden kanssa on ollut välillä hieman ongelmia. Enkä nyt muutenkaan halunnut tehdä pystypunnerrusta isoilla painoilla ainakaank käsipainoilla. Smiht-laitteessa olisin sitten tehnyt pystypunnerrusta jos sitä olisin normaalilla tyylillä tehnyt kun mielestäni se säästää enemmän olkapäitä.

Olkapäätreeni

  • Supersarja Vipunsotot takaolkapäille istuen + Vipunostot takaolkapäille pää tuettuna penkissä
  • Vipunostot sivuille istuen
  • Arnold pystypunnerrus
  • Vipunostot sivuille
  • Takaolkapääsoutu selän takana smith
  • Vipunostot eteen tuettuna vinopenkissä

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

Viime viikon sunnuntaina kävin tekemässä ensimmäisen pitkän "juoksulenkin" vuosiin kun juoksin noin 9.5km. Kyseinen juoksu oli minulle myöskin ensimmäinen sykealue 3 treeni kun nyt olen viimeisen neljän viikon aikana olen aktiivisesti tehnyt sykealue 2 treenejä. Tosin tuon viime viikon sunnuntain 9.5km "juoksulenkin" jälkeen tunsin kyllä että en ollut juossut aikoihin. Huomasin tämän niin kuntosalilla kuin myöskin lenkeillä joita tein ja siksi muutinkin muutaman sykealue 2 treenin ihan kävelyksi.

Viime viikon sunnuntaina suunnittelin juoksevani hieman pidemmän lenkin mitä olen nyt "juossut" muutaman viikon. Olin käynyt nyt "juoksemassa" kolmisen viikkoa sykealue 2 treenejä jotka olivat yleisesti noin 2.7km tai 3.5km sekä kerran kävin "juoksemassa" pidemmän 5km. Tuo 5km lenkki oli pitkästä aikaa ensimäinen 5km lenkki aikoihin ja samalla pisin lenkki mitä nyt olen edes juossut vuosiin. Jos olen edes käynyt juoksemassa niin tuo 5km on ollut pisin matka sitten ties koska ja jos nyt oikein muistan niin joskus kauan aikaa sitten kävin juoksemassa satunnaisen 10km lenkin.

Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä kun kävin juoksemassa sunnuntai-iltana 2.7km lenkin minkä jälkeen aloitin heti maanantaina sykealue 2 "juoksu" treenit. Kaikki tämä lähti liikeelle ihan extemporeen sillä tuona sunnuntaina minun oli tarkoitus käydä normaalilla kävelylenkillä päivällä mutta en vain ehtinyt. Sitten illalla päätin että nyt on vain parempi käydä tekemässä se normaali kävelylenkki ettei nyt koko päivää tule oltua sisällä. Kuitenkin siinä jostain syystä sainkin päähän piston että mitä jos menisinkin juoksemaan?

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Hankin tuossa puolitoista viikkoa sitten Garmin HRM-Pro Plus sykevyön todella exemporeen Laatukorusta. En edes muista mistä sain idean edes alkaa katsomaan videoita Garmin HRM-Pro Plus sykevyöstä mutta parin videon jälkeen kävin Googlessa katsomassa mistä se kannattaisi ostaa? Idea sykevyöstä on kuitenkin lähtenyt liikkeelle noista minun aloittamista sykealuea 2 treeneistä ja siitä että Garmin Venu 2 rannemittaus ei ole ihan niin tarkka. Kuitenkin kun treeni perustuu sykkeeseen niin on paljon parempi saada tarkempaa tietoa kuin sinnepäin olevaa tietoa?