Kun näkee liikenteessä siniset vilku niin oliko se Audi vai Bemari?

20.04.2024 - 15:11

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Vielä sinä aikana kun ajoin PTVGYM:lle niin lunta tosiaan ei oikestaan satanut vaan pikemminkin hieman höytyili. Tästä johtuen sitten siinä treenin aikana niin ihan loppua kohden ajattelin että en pitkitä treeniä yhtään sen pidempään vaan teen viimeisen kolmannen liikkeen aika nopeasti että lähtö PTVGYM:ltä ei mene ihan niin myöhäiseksi. En kuitenkaan tiennyt miten sitä lunta oli tullut treenin aikana niin ajattelin kuitenkin siinä sitten että parempi lähteä mahdollisimman nopeasti kuin myöhemmin.

No siinä sitten kun pukuhuoneesta lähdin pihalle niin huomasin että lunta tosiaan oli tullut ja jäänyt ihan maahan saakka. Tiesin heti että nyt ajetaan rauhallisesti vain kotiin kun kerran ei ole mitään kiirettä ja ajokeli oli huono. Kaikki meni ihan normaalisti aina siihen saakka kunnes pääsin Turunväylällä Sellon kohdille. Mitä lähemmäksi tulin Sellon kohdalla olevia ramppeja niin sinisien valojen vilke vain alkoi paistamaan enemmän. Sitä itse keskityin vain pitämään pitkää väliä toiseen ja ajamaan maksimissaan 70km/h. Kuitenkin aloin vain miettimään onko se audi, onko se audi?

Siinä Turunväylän kohdalla tosiaan siniset valot paistoivat kirkkaasti ja paloautohan siinä oli vilkut päällä. Itse vain hoin ajatuksissani onko se audi, onko se audi. Ensiksi näin paloauton takaa nuoren jätkän mikä sekään ei yllättänyt ja toiseksi se oli AUDI. En siis ollut yhtään väärässä kun hoin itsekseni onko se audi, onko se audi. Nuori jätkä oli siinä Audillaan vetänyt jonkun toisen auton perään mikä ei kyllä yllättänyt yhtään. Hyvin pian tuon Audin jälkeen näin vastaantulevien puolella kanssa sinistä valoa ja tällä kertaa poliisiauto siellä vilkutteli valoja kun joku pakettiauto oli ajanut "ojaan" eli suistunut tieltä.

Yleisesti kaikki ajoi Turunväylällä järkevästi paitsi yksi auto mikä lähti jo minun ohitseni hirveää vauhtia Turunväylän alussa. Toinen tapaus oli siinä Turunväylän loppupuolella missä on ramppi mistä käännytään Olariin / Suurpeltoon. Siinä jonku kohelin kuskin piti nyt väkisin ohittaa minut sekä seuraavan ja tupata niin pieneen väliin siihen toisen eteen että huh huh. Jonkun oli siis pakko päästä kahden auton ohi. Ei siis mitään järkeä.

Kehä 2:lla puolestaan meno olikin sitten ihan erilaista kun esimerkiksi kolme maasturia meni minusti ohi hirveää vauhtia. Niistä kolmesta se keskimmäinen meinasi jopa sitten siinä minun edessä ajaa sen edellä olevan perään kun hänellä oli liikaa vauhtia ja edellä oleva painoikin jarrua. Itse vain näin ja kuulin kuinka maasturin renkaat vain luistivat eteenpäin ja perään ajo oli todella todella lähellä. Minunkin piti siinä jo katsoa että pitääkö minunkin alkaa painamaan jarrua. Sitten noiden kolmen maasturin jälkeen samaa yli 100km/h ajamalla tuli joku vanha Volvon farkku. Siis mitä järkeä on oikeasti ajaa yli 100km/h huonolla säällä ja kesärenkailla tiellä missä on 80km/h rajoitus ja kaikki muut ajoivat hyvä kun 70km/h?

Itse ajoin koko matkan maksimissaan 70km/h ja rampit ajoin vieläkin hitaammin kun en ollut yhtään varma kuinka liukkaita rampit ovat ja vielä kun ne kaartavat. Kuitenkin maasturit joilla on eri liikenne säännöt kuin muilla kuskuilla niin ajavat sitä normaalia 100kmh vaikka nopeus rajoitus on 80km/h ja muut kuskit hyvä kun ajavat 70km/h sään ollessa huono. No noilla maasturikuskeilla on kyllä muutenkin omat liikenne säännöt mistä saisi kirjoitettua pitkän blogi kirjoituksen.

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.