Kolmisen viikkoa "pelkästään" PTVGYM:llä treenejä

01.09.2023 - 18:08

Poikkeuksellinen kolmisen viikkoa "pelkästään" Pitäjänmäen PTVGYM:llä jakso on nyt päättymässä tämän viikon jälkeen. Minulla on nyt ollut tämän kuukauden tai oikeasti nyt viime kuukauden lähisalin jäsenyys jäädytetty "loman" ajaksi. Sitä kun ei saanut sillain mukavasti kuukauden keskivaiheilta alkamaan vaan pelkästään kalenteri kuukauden niin päätin ottaa sen sitten loman päätös kuukaudelle. Näin ollen kun palasin kotiin kesälomalta niin kävin nyt nämä kolmisen viikkoa "pelkästään" Pitäjänmäen PTVGYM:llä. 

Samalla tämä oli nyt ensimmäinen ajanjakso ikinä kun kävin pelkästään PTVGYM:llä treenaamassa mutta varsinaisesti uutta päivää ei silti osunut sillä olen tässä jo puolentoista vuoden kuluessa ehtinyt käymään syystä tai toisesta kaikkina päivinä PTVGYM:llä. Alunperin aloin käymään Pitäjänmäen PTVGYM:llä kahdesti viikossa perjantaisin sekä lauantaisin. Jossain vaiheessa se sitten siirtyi että kävin siellä kolmena päivänä viikossa torstaista - lauantaihin. Sitten tuossa välissä on ollut sellaisia poikkeavia päiviä syystä tai toisesta että olen siellä joko käynyt tai en.

Se miksi pelkästään on hipsuissa johtuu siitä, että kävin nyt myös käyttämässä pari viimeistä kertaa Vantaan Loaded:lle kun minulla oli kymmenen kerran korttia jäljellä tuo pari kertaa. Myöskin Vantaan Loaded käynnit ovat osuneet PTVGYM päiville eli tuossa loppu keväästä - alkukesästä muutamat PTVGYM päivät menivät sitten Vantaan Loaded:lla.

Eräällä tapaa tiesi hieman mitä odottaa sillä olen kuitenkin käynyt aktiivisesti PTVGYM:llä loppu viikosta sekä muutamina kertoina myös muina päivinä. Kuitenkin kun käy koko viikon samalla samalla salilla useasti niin silloin todellisuudessa näkee tiettyjä asioita paremmin. Lähteekö PTVGYM:stä se hohto kun siellä käy aktiivisemmin? Myöskin se yllätti minut että ajattelin hieman sitä jaksanko edes käydä PTVGYM:llä päivittäin?

Käyn kuitenkin aktiivisesti toimistolla Pasilassa eli niinä päivinä kun menen Pitäjänmäen PTVGYM:lle niin ajan käytännössä pari kertaa saman reitin. Ensinnäkään en halua mennä suoraan töistä kuntosalille ihan vain oman henkisen tauon takia sekä en viitsi mennä ruuhka-aikaan salille kun ei ole ihan pakko. Haluan töiden ja treenin väliin edes pienen hengähdys tauon sillä olen huomannut sen auttavan. En halua mennä samoilla aivoilla kuntosalille joilla olen juuri päättänyt työpäivän.

Kolme viikkoa on ehkä liian vähän siihen että huomaisin sen menettäneen hohdon sinne menosta. PTVGYM:it ja Loaded:it ovat itselleni pysyneet varmaankin sen takia erikoisina paikkoina kun niissä ei käy päivittäin. Sen takia varmaan hehkutan Tampereen Loaded:ia niin paljon kun se on minulle sellainen elämyspaikka juurikin sen takia että pääsen sinne niin harvoin. Onhan Tampereen Loaded paras kuntosali mielestäni mutta extra hyvänolon tunne tule pakostakin myös siitä että pääsen sinne niin harvoin.

Omasta tekemisestä ja huomasin että nyt ei ollut tarvetta tehdä niin pitkiä treenejä kuin yleensä olen tehnyt. PTVGYM on ollut minulle loppu viikon se paikka missä olen sitten oikeasti treenannut ja päässyt tekemään asioita mitä en lähisaleilla pääse tekemään. Nyt kun kaikki laitteet ja paikat olivat minulla päivittäin käytössä niin minun ei tarvinnut tehdä samalla kaavalla kuin mitä silloin kun käyn pari kertaa viikossa. Pystyin lähtemään helpommin PTVGYM:ltä pois kun taas niinä päivinä kun käyn siellä harvemmin. Silloin kun käyn harvemmin niin minulle tulee vain se ajatus että käytetään tämä käynti nyt vain niin hyvin hyväksi kuin mahdollista.

Huomasin myös että tein erilaisia treenejä viikottain sekä eräällä tapaa tein samanlaisia treenejä kuin kesällä Vammalassa mutta toisaalta erilaisia. En esimerkiksi nyt tehnyt ollenkaan perusliikkeistä oikein mitä taljaliikettä niin selkätreenissä kuin käsitreenissä. Vammalassa treenatessa taljoja tuli käytettyä aika paljonkin mutta toisaalta taas PTVGYM:n muu laitevalikoima on Vammalan salia parempi niin nyt PTVGYM:llä tuli käytettyä juurikin sellaisia laitteita joita normaalisti en pääse tekemään. Kuitenkin taas toisaalta treenit olivat aika perustreenejä ja eräällä tapaa yksinkertaisia.

Huomasin myös nyt kun kävin enemmän PTVGYM:llä niin ihmisten kanssa tuli juteltua enemmän. Jopa sellaisten kanssa kenen kanssa on tullut jo alettua morjestamaan. Kuitenkin kun on käynyt vain pari kertaa viikossa niin kaikkia ei aina sillai niin useasti näe kun taas viikon aikana useasti. Muutamien kanssa tuli alettua morjestamaan kenen kanssa ei ole oikein morjestettu vaikka on tullut nähtyä. Sosiaalinen puoli meni siis eteenpäin tai ainakin näin voisi sanoa.

Sitten yhdestä asiasta voisi ottaa kaksi eri kantaa. En huomannut mitään logiikkaa minä päivinä on ruuhkaisempaa ja minä päivinä on hiljaisempaa. Jos vertaa lähisaleihin niin niinä arkipäivinä kun lähisalaille oli ruuhkaa niin PTVGYM:llä ei ja sit puolestaan ne päivät jotka ovat lähisaleilla hiljaisempia niin tuntu olevan ruuhkaisempia PTVGYM:llä. Kuitenkin yleinen näkemys niistä ajoista jolloin kävin niin sitä oli mahdoton ennustaa onko väkeä vai ei sillä kun vertasi viikkoja keskenään niin näki selvän eron. Jos tämän viikon tiistaina oli esim paljon väkeä niin edellisenä tiistaina saattoi olla hiljaista.

Samaan asiaa liittyy myöskin ketä salilla oli. Tietenkin siellä oli vakinaamoja joita olen jo nähnyt loppuviikon käynneilläni mutta se yllätti että treenaajilla joita näin enemmän niin ei ollut samanlaista rutiinia kuin itselläni. Jos joku oli sinä ja sinä päivänä viime viikolla niin tällä viikolla ei välttämättä näkynyt. Myöskin näin useasti sellaisia treenaajia joita en nähnyt siellä kun sen yhden kerran. Sen takia aloinkin miettimään onko PTVGYM usealle ihmiselle hieman sellainen "pakopaikka" kuin minulle? 

Käykö siis ihmiset treenaamassa usealla salilla ja PTVGYM on heille sellainen erikoispaikka missä käydään tekemässä aina silloin tällöin treenejä? Vai käykö ihmiset PTVGYM:llä vai niin eriaikoihin treenaamassa ja sieltä puuttuu noin rutiinit kävit kuin mitä lähisalilla käy? Siellä meinaan tietää jo etukäteen kuka on salilla milloin tai voi hyvin todennäköisesti olla.

Niin ja loppuun voisi vuodattaa Turunväylän ja Olariin tulon liikenteen. Kyllä sen on jo noina aikoina huomannut kun on käynyt pari kertaa viikossa Pitäjänmäen PTVGYM:llä mutta nyt sen huomasi niin selvästi. Joka ikinen ilta näki kun ihmiset tekivät niin idioottimaisia ohituksia että huh huh ja osa oli kyllä niin vaarallisia että itse en olisi kyllä sellaista lähtenyt tekemään. 

Sitten tuossa ekoilla viikoilla Turunväylällä oli tietyömerkki ja 80km/h rajoitus mikä oli aika pitkän matkaa niin siitä huolimatta kun itse ajoi rajoitusten mukaan niin autoa tuli ohi vasemmalta ja oikealta kun kaikki paahtoi normaaliin tapaan 120km/h. Ja sitten kun kehä 2:lta tultiin Olariin niin joka ilta oli saakelin kaahaaja joka ajoi yli 80km/h 40 alueella. Oikeeasti mihin on niin jumalaton kiire 10 jälkeen illalla että pitää ajaa punaisia päin ja kaahata yli 80km/h 40km/h aluella?

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?