Kolmisen viikkoa "pelkästään" PTVGYM:llä treenejä

01.09.2023 - 18:08

Poikkeuksellinen kolmisen viikkoa "pelkästään" Pitäjänmäen PTVGYM:llä jakso on nyt päättymässä tämän viikon jälkeen. Minulla on nyt ollut tämän kuukauden tai oikeasti nyt viime kuukauden lähisalin jäsenyys jäädytetty "loman" ajaksi. Sitä kun ei saanut sillain mukavasti kuukauden keskivaiheilta alkamaan vaan pelkästään kalenteri kuukauden niin päätin ottaa sen sitten loman päätös kuukaudelle. Näin ollen kun palasin kotiin kesälomalta niin kävin nyt nämä kolmisen viikkoa "pelkästään" Pitäjänmäen PTVGYM:llä. 

Samalla tämä oli nyt ensimmäinen ajanjakso ikinä kun kävin pelkästään PTVGYM:llä treenaamassa mutta varsinaisesti uutta päivää ei silti osunut sillä olen tässä jo puolentoista vuoden kuluessa ehtinyt käymään syystä tai toisesta kaikkina päivinä PTVGYM:llä. Alunperin aloin käymään Pitäjänmäen PTVGYM:llä kahdesti viikossa perjantaisin sekä lauantaisin. Jossain vaiheessa se sitten siirtyi että kävin siellä kolmena päivänä viikossa torstaista - lauantaihin. Sitten tuossa välissä on ollut sellaisia poikkeavia päiviä syystä tai toisesta että olen siellä joko käynyt tai en.

Se miksi pelkästään on hipsuissa johtuu siitä, että kävin nyt myös käyttämässä pari viimeistä kertaa Vantaan Loaded:lle kun minulla oli kymmenen kerran korttia jäljellä tuo pari kertaa. Myöskin Vantaan Loaded käynnit ovat osuneet PTVGYM päiville eli tuossa loppu keväästä - alkukesästä muutamat PTVGYM päivät menivät sitten Vantaan Loaded:lla.

Eräällä tapaa tiesi hieman mitä odottaa sillä olen kuitenkin käynyt aktiivisesti PTVGYM:llä loppu viikosta sekä muutamina kertoina myös muina päivinä. Kuitenkin kun käy koko viikon samalla samalla salilla useasti niin silloin todellisuudessa näkee tiettyjä asioita paremmin. Lähteekö PTVGYM:stä se hohto kun siellä käy aktiivisemmin? Myöskin se yllätti minut että ajattelin hieman sitä jaksanko edes käydä PTVGYM:llä päivittäin?

Käyn kuitenkin aktiivisesti toimistolla Pasilassa eli niinä päivinä kun menen Pitäjänmäen PTVGYM:lle niin ajan käytännössä pari kertaa saman reitin. Ensinnäkään en halua mennä suoraan töistä kuntosalille ihan vain oman henkisen tauon takia sekä en viitsi mennä ruuhka-aikaan salille kun ei ole ihan pakko. Haluan töiden ja treenin väliin edes pienen hengähdys tauon sillä olen huomannut sen auttavan. En halua mennä samoilla aivoilla kuntosalille joilla olen juuri päättänyt työpäivän.

Kolme viikkoa on ehkä liian vähän siihen että huomaisin sen menettäneen hohdon sinne menosta. PTVGYM:it ja Loaded:it ovat itselleni pysyneet varmaankin sen takia erikoisina paikkoina kun niissä ei käy päivittäin. Sen takia varmaan hehkutan Tampereen Loaded:ia niin paljon kun se on minulle sellainen elämyspaikka juurikin sen takia että pääsen sinne niin harvoin. Onhan Tampereen Loaded paras kuntosali mielestäni mutta extra hyvänolon tunne tule pakostakin myös siitä että pääsen sinne niin harvoin.

Omasta tekemisestä ja huomasin että nyt ei ollut tarvetta tehdä niin pitkiä treenejä kuin yleensä olen tehnyt. PTVGYM on ollut minulle loppu viikon se paikka missä olen sitten oikeasti treenannut ja päässyt tekemään asioita mitä en lähisaleilla pääse tekemään. Nyt kun kaikki laitteet ja paikat olivat minulla päivittäin käytössä niin minun ei tarvinnut tehdä samalla kaavalla kuin mitä silloin kun käyn pari kertaa viikossa. Pystyin lähtemään helpommin PTVGYM:ltä pois kun taas niinä päivinä kun käyn siellä harvemmin. Silloin kun käyn harvemmin niin minulle tulee vain se ajatus että käytetään tämä käynti nyt vain niin hyvin hyväksi kuin mahdollista.

Huomasin myös että tein erilaisia treenejä viikottain sekä eräällä tapaa tein samanlaisia treenejä kuin kesällä Vammalassa mutta toisaalta erilaisia. En esimerkiksi nyt tehnyt ollenkaan perusliikkeistä oikein mitä taljaliikettä niin selkätreenissä kuin käsitreenissä. Vammalassa treenatessa taljoja tuli käytettyä aika paljonkin mutta toisaalta taas PTVGYM:n muu laitevalikoima on Vammalan salia parempi niin nyt PTVGYM:llä tuli käytettyä juurikin sellaisia laitteita joita normaalisti en pääse tekemään. Kuitenkin taas toisaalta treenit olivat aika perustreenejä ja eräällä tapaa yksinkertaisia.

Huomasin myös nyt kun kävin enemmän PTVGYM:llä niin ihmisten kanssa tuli juteltua enemmän. Jopa sellaisten kanssa kenen kanssa on tullut jo alettua morjestamaan. Kuitenkin kun on käynyt vain pari kertaa viikossa niin kaikkia ei aina sillai niin useasti näe kun taas viikon aikana useasti. Muutamien kanssa tuli alettua morjestamaan kenen kanssa ei ole oikein morjestettu vaikka on tullut nähtyä. Sosiaalinen puoli meni siis eteenpäin tai ainakin näin voisi sanoa.

Sitten yhdestä asiasta voisi ottaa kaksi eri kantaa. En huomannut mitään logiikkaa minä päivinä on ruuhkaisempaa ja minä päivinä on hiljaisempaa. Jos vertaa lähisaleihin niin niinä arkipäivinä kun lähisalaille oli ruuhkaa niin PTVGYM:llä ei ja sit puolestaan ne päivät jotka ovat lähisaleilla hiljaisempia niin tuntu olevan ruuhkaisempia PTVGYM:llä. Kuitenkin yleinen näkemys niistä ajoista jolloin kävin niin sitä oli mahdoton ennustaa onko väkeä vai ei sillä kun vertasi viikkoja keskenään niin näki selvän eron. Jos tämän viikon tiistaina oli esim paljon väkeä niin edellisenä tiistaina saattoi olla hiljaista.

Samaan asiaa liittyy myöskin ketä salilla oli. Tietenkin siellä oli vakinaamoja joita olen jo nähnyt loppuviikon käynneilläni mutta se yllätti että treenaajilla joita näin enemmän niin ei ollut samanlaista rutiinia kuin itselläni. Jos joku oli sinä ja sinä päivänä viime viikolla niin tällä viikolla ei välttämättä näkynyt. Myöskin näin useasti sellaisia treenaajia joita en nähnyt siellä kun sen yhden kerran. Sen takia aloinkin miettimään onko PTVGYM usealle ihmiselle hieman sellainen "pakopaikka" kuin minulle? 

Käykö siis ihmiset treenaamassa usealla salilla ja PTVGYM on heille sellainen erikoispaikka missä käydään tekemässä aina silloin tällöin treenejä? Vai käykö ihmiset PTVGYM:llä vai niin eriaikoihin treenaamassa ja sieltä puuttuu noin rutiinit kävit kuin mitä lähisalilla käy? Siellä meinaan tietää jo etukäteen kuka on salilla milloin tai voi hyvin todennäköisesti olla.

Niin ja loppuun voisi vuodattaa Turunväylän ja Olariin tulon liikenteen. Kyllä sen on jo noina aikoina huomannut kun on käynyt pari kertaa viikossa Pitäjänmäen PTVGYM:llä mutta nyt sen huomasi niin selvästi. Joka ikinen ilta näki kun ihmiset tekivät niin idioottimaisia ohituksia että huh huh ja osa oli kyllä niin vaarallisia että itse en olisi kyllä sellaista lähtenyt tekemään. 

Sitten tuossa ekoilla viikoilla Turunväylällä oli tietyömerkki ja 80km/h rajoitus mikä oli aika pitkän matkaa niin siitä huolimatta kun itse ajoi rajoitusten mukaan niin autoa tuli ohi vasemmalta ja oikealta kun kaikki paahtoi normaaliin tapaan 120km/h. Ja sitten kun kehä 2:lta tultiin Olariin niin joka ilta oli saakelin kaahaaja joka ajoi yli 80km/h 40 alueella. Oikeeasti mihin on niin jumalaton kiire 10 jälkeen illalla että pitää ajaa punaisia päin ja kaahata yli 80km/h 40km/h aluella?

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.