Kolmen liikkeen plus pohkeet kova jalkatreeni Vantaan Loaded:lla

20.08.2023 - 10:23

Eilen lauantaina tuli käytyä tekemässä treeni pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Ennen kesälomaa siinä toukokuussa - kesäkuussa aktivoiduin käymään Vantaan Loaded:lla treenaamassa kun tajusin että 10-kerran korttini loppuu hyvin pian sitten lomien jälkeen. Kävin Vantaan Loaded:lla perjantaisin tai lauantaisin riippuen siitä halusinko tehdä selkä- vai jalkatreenin. Näin ihan vain siksi että mitään penkkitreeni en jaksa oikein mennä Vantaan Loaded:lla tekemään. Myöskin jos vertaa Pitäjänmäen PTVGYM:iä ja Vantaan Loaded:ia keskenään niin Vantaan Loaded vie Pitäjänmäen PTVGYM:iä selkä- ja jalkatreenien osalta 90 - 10.

Ero on selkeä Vantaan Loaded:in hyväksi ja ainoa miinus on se että Vantaan Loaded:lla ei ole maastavetotankoa. Maastavedon joutuu tekemään normaalilla tangolla kun taas PTVGYM:llä tanko valikoima on parempi. Pitäjänmäen PTVGYM:in selkälaite puoli on todella vajaa eikä normaaleiden taljojen lisäksi siellä ole kuin todella hyvä hc-pron ylätaljalaite, itselle sopimaton vaakasoutu, myöskin itselleni hieman huono yläsoutulaite, t-soutulaite mikä on hyvä sekä maaten soutupenkki sille tarkoitetulle tangolle mikä on huono. Samaa voi hyvin sanoa jalkalaitteista hack-kyykyn ollessa ihan hyvä, jonkin heiluri hackin ja kyykkylaitteen olessa huonoja eikä vyökyykystä kannata sanoa sen enempää sillä se on ehdottomasti paskin millä olen ikinä tehnyt. Sillä vain pitää tehdä koska haluan tehdä vyökyykkyä ja se on itselleni ainoa mahdollisuus.

Vantaan Loaded:lla on puolestaan Watsonin ja Arsenal Strengthin selkä- & jalkalaitteita mitkä ovat Pitäjänmäen PTVGYM:n vastaavia paljon parempia ja juuri se asia miksi Vantaan Loaded:lla olen käynyt juurikin tekemässä selkä- ja jalkatreenejä. Roihupellon PTVGYM:llä asioita on sentään paranneltu siinä mielessä että kaikki ne laitteet joita on Pitäjänmäen PTVGYM:llä niin Roihupellon PTVGYM:llä on paremmat. Siksi onkin hieman masentavaa maksaa samaa hintaa ehdottomasti heikommasta PTVGYM:stä kun tietää uudemmalla PTVGYM:llä asioiden olevan paljon paremmin.

Pitäjänmäen PTVGYM on vain jätetty oman onnensa nojaan PTVGYM brändin voimalla paikkojen rapistuessa, lattia kyykky paikkoineen sekä maastavetoalustoineen olevan epätasainen. Onneksi Pitäjänmäen PTVGYM:llä sentään kesällä maalattiin että ulospäin näyttää että paikka ei ole ihan ränsistynyt. Minun onkin ollut vaikea saada ihmisiä mukaan juuri Pitäjänmäen PTVGYM:llä käymään kun kaikki niistäkin kyllä tulisi mukaan Roihupellon PTVGYM:lle. Toivottavasti Pitäjämäen PTVGYM 2.0 päivitys tulee pian ja toivottavasti saadaan edes tasaiset lattiat ja alustat sekä laiteita päivitettyä.

Niin pitäisikö sitä jotain kertoa itse treenistä? No oikeastaan tuossa Youtube videossa on kaikki oleellinen kuvattuna. Aluksi tein kyykkyä ketjuilla mikä meni enemmänkin kuin hyvin sillä sain tetyä ensimmäistä kertaa ikinä 200kg plus ketjut niin kolme toistoa. Tuon sarjan jälkeen lopetin kyykyn samantien vaikka mietinkin yhtä pidempää sarjaa pienemmillä painoilla. Tein tuon päätöksen ihan sen takia että halusin tehdä vielä tässä treenissä vyökyykkyä ja heiluri hack-kyykkä (Pendulum squat) kun niihin oli mahdollisuus.

Vantaan Loaded:lla on siis paljon parempi vyökyykky ja sama löytyy myös Roihupellon PTVGYM:ltä kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä vastaava. Tampereen Loaded:lla on sitten Arsenal Strengthin vyökyykky mikä on hieman erilainen kun tuo Vantaan Loaded:in Watsonin vyökyykky mutta niiden välillä en ole huomannut niin isoja vaikka erilaiset ovatkin. Pitäjämäen PTVGYM:in vyökyykyn ongelma on se että en löydä siitä hyvää asentoa kahdesta syystä. Ensinnäkin vaijeri tulee edestä heilurimaisesti kun taas Watsonin ja Arsenal Strengthin vyökyykyt tulevat suoraan alhaalta. Tämä edesauttaa siihen että liikkeen tekeminen vastaa kyykkyä eikä niin kuin Pitäjämäen PTVGYM:in istumaan menoa. Toinen ongelma Pitäjänmäen PTVGYM:in vyökyykyssä on se että tukipidikkeet joista pidetään kiinni ei ole vakaa ja se toimii samalla lukituksena jolloin helposti lukituksen painaa päälle samalla kun tekee.

Vyökyykyn jälkeen tuli tehtyä pohkeita istuen minkä jälkeen treenin viimeinen liike heiluri-hack (Pendulum squat). Noista heiluri-hack laitteista ei kannatakkaan mainita mitä Pitäjämäen PTVGYM:llä on kun en ole edes varma pitäisikö niiden olla heiluri-hack (Pendulum squat) laitteita vai jotain sinne päin. Olen niitä yrittänyt tehdä mutta ne ovat ihan eri asioita kuin Tampereen ja Vantaan Loaded:lla olevat heiluri-hack (Pendulum squat) laitteet.

Tuossa oli siis pohjustus (vuodatus) miksi olen käynyt tekemässä juurikin Vantaan Loaded:lla jalka- sekä selkätreenejä kun on ollut mahdollisuus. Minulla oli taas reilut pari tuntia mukavaa aikaa Vantaan Loaded:lla kun treeni kulki nyt oikeasti. Sain tehtyä isoilla painoilla ja uskalsin sekä pääsin ihan alas asti kaikissa liikkeissä eikä ne nyt jäänyt melkein alas.

Ai niin ja wc oli puhdas kuin mikä toisin kuin....

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.