Knives Out 4K Itunes arvio & kokemuksia

23.07.2020 - 00:30

Aikoinaan kun näin ensimmäisen trailerin Knives Out elokuvasta niin olin myyty. Agatha Christien Hercule Poirot tapainen salapoliisi jännityselokuva jonka pääosassa on Daniel Craig. Mitä muuta hyvä elokuva tarvitsee? Jos on nähnyt Daniel Craig muita elokuvia kuin James Bondit niin tietää kuinka hyvä näyttelijä hän oikeasti on. Esimerkiksi Logan Lucky elokuvassa Daniel Craig oli mielestäni aivan loistava kuten muutoinkin koko elokuva. Mitä sitten Hercule Poirot tulee niin tykkään aina vain niitä katsella vaikka olenkin nähnyt kaikki julkaistut elokuvat useampaankin kertaan.

Knives Out 4K Itunes

Aikoinaan kun tuli tieto siitä ettei Suomessa julkaista Knives Out 4K bluray versiota vain pelkkä normaali bluray versio Knives Out -elokuvasta niin ajattelin normaalin bluray:n riittävän. Mietin kyllä jossain vaiheessa Knives Out 4K bluray:n hankkimista Briteistä mutta sitten tulin siihen tulokseen, että normaali bluray julkaisu riittää. Kyseessä kun on tietynlainen elokuva niin ajattelin ettei 4K versio tarjoaisi niin paljoa hyötyä, mutta nähtyäni Knives Out 4K Itunes version voin sanoa olevani väärässä.

Knives Out 4K Itunes versio on tällä hetkellä tarjouksessa 6€ hintaan mikä tekee julkaisusta pakkohankinnan juuri sen takia, että elokuva on loistava. Myöskin 6€ hinta on myöskin sellainen, että se ei sulje pois sitä asiaa ettenkö ostaisi Knives Out 4K bluray julkaisua joskus tulevaisuudessa. Knives Out 4K Itunes versio sisältää Dolby Visionin minkä johdosta elokuvan värimaailma oli hyvä ja toimiva. Knives Out 4K Itunes versio ei pidä sisällään Dolby Atmos ääniraitaa minkä Knives Out 4K bluray julkaisu puolestaan pitää sisällään ja se onkin asia miksi voisin hankkia Knives Out 4K bluray julkaisun.

Knives Out elokuvassa ollaan lähestulkoon kokoajan kartanossa joten voisin kuvitella Dolby Atmoksen tarjoavan mukavan lisän kuhunkin kohtaukseen ja tuovan ääniin kolmiulotteisuutta. Elokuva ei pidä sisällään hirveästi toimintaa joten toimintakohtausten puolesta Dolby Atmos ääniraita ei tunnu olevan tarpeen. Kuitenkin itse saan elokuvasta mukavasti enemmän kun "pienemmissä" toimisto / pienessä avoimessa paikassa tapahtuvassa kohtauksessa kuulee yläkaiuttimista ääniä joita normaali ääniraita ei tarjoa. Noiden pienien äänien johdosta "pienemmistäkin" kohtauksista tulee mukavampia sekä mielenkiintoisempia kun katsoja kuulee ympärillä olevia ääniä.

Knives Out 4K Itunes kuvia

Knives Out 4K Itunes

Knives Out 4K Itunes

Knives Out 4K Itunes

Eilen aamulla ennen kuin lähdin käymään maalla niin sain extempore ajatuksen mitä jos ostaisin uuden Apple TV 4K gen 3:sen Vammalaan? Mietin tätä asiaa ensimmäisen kerran joululomalla ollessani mutta se ei edennyt sen enempää enkä sen jälkeen miettinyt koko asiaa enää. Jostain syystä sitten eilen aamupäivällä kun söin aamupalaa ja katselin hieman Netflixiä omalta Apple TV 4K:lta niin ajattelin että pitäsikö minun ottaa se mukaan? 

Huhti - toukokuun vaihteessa tajusin tarkistaa koska Finnkinon joululiput vanhenevat. Ostin ennen joulua Finnkinon 4 super lipun paketin kun tarkoitus oli käydä katsomassa Avatar 2. Kuitenkin huomasin sitten että ne eivät tietenkään olleet voimassa heti ostohetkestä vain vasta joulun jälkeen. Tällöin olin jo lähtenyt Vammalaan enkä sitten jaksanut mennä Tampereelle sitä katsomaan. Sitten kun palasin takaisin kotiin niin minun oli tarkoitus vielä käydä Avatar 2

Muutaman kuukauden päästä tulee vuosi siitä kun ostin Verkkokauppa.con black friday tarjouksesta nykyisen Sony XR-75X93J television pitkän pohdinnan jälkeen. Itse kun kuulun niihin ihmisiin ketkä vertailevat tuotteita keskenään todella paljon ja käyttävät aikaa tutkimiseen mikä tuote sopii itselle ja mitä kalliimpi malli tarjoaa. Sony XR-75X93J tuli itselleni korvaamaan 15 - 16 vanhan Optoma HD80 videotykin mikä oli ensimmäisiä fullhd videotykkejä aikoinaan

Tänään Suomessa lanseerattiin SkyShowtime ja käytin tuon tarjouksen hyväksi että palvelun sai puoleen hintaan eli 7€ sijasta 3.5€/kk. Tänä iltana ja tuossa ennen kuntosalille menoa asensin SkyShowtime äppsin Apple TV:lle katsoakseni tarjontaa sekä laatua. Hyvin nopeasti huomasi että SkyShowtime on lanseerattu liian aikaisin sillä tälläisenään en voi suositella SkyShowtime kenellekkään.

Odottelin innolla Spider-Man: No Way Home elokuvaa viime vuoden puolella kun pidin parista aikaisemmasta Spider-Man: Far from Home sekä Spider-Man: Homecoming elokuvasta. Minun oli tarkoitus käydä katsomassa Spider-Man: No Way Home viime vuoden puolella mutta aikataulu ei oikein osunut yhteen reissun kanssa ja tämän jälkeen alkoikin rajoitukset ja elokuviin ei sitten päässytkään. Ajattelin käydä katsomassa sitten tämän vuoden puolella mutta rajoitukset

Katsoin illalla eilen The Guns of Navarone 4K blu-ray:n minkä ostin viimeksi Cdonin Black Friday tarjouksesta osta 10kpl 4K bluray elokuvaa 100€ paitsi, että se taisi viimeksi olla 110€. Tämä taisi olla kolmas kerta kun näin The Guns of Navarone elokuvan minkä omista myös normaalina bluray:na ja miltä ne olen aikaisemmin katsonut. En kyllä yhtään muista minkä laatuinen tuo kyseinen bluray oli mutta 4K bluray versio The Guns of Navarone on hankkimisen arvoinen