Kännykän rämplääjät uhkailevat kuntosaleilla

17.04.2024 - 13:45

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

No siinä se treeni sitten sujui ja kulki eteenpäin vaikka mitään ihmeellistä fiilistä tai tuntemusta hyvästä treenistä ei ollutkaan. Treenin ohessa tuli sitten nähtyä muutamia tuttuja joita ei ole tullut nähtyä aikoihin. Yhden kanssa sitten tuli puhetta eri kuntosaleista ja mainitsin että yhdellä kuntosalilla on aika paljon kännykän rämpäälijä eikä siellä oikein viihdy sen takia. No hän siinä sitten kommentoi että hän oli mennyt sanomaan "treenaajalle" joka oli puhunut puhelimeen kuntosalin puolella asiasta. Mitähän sitten oli saanut vastaukseksi?

Uhkailua. Tämän jälkeen hän ei sitten tehnyt tai ole tehnyt asialle mitään. Itse vain vastasin että en ole viitsinyt mennä sanomaan kenellekkään mitään kun ei sitä tiedä mitä sieltä tulee. No nyt ainakin tietää että pääkaupunkiseudulla saa uhkailua jos menee mainitsemaan puhelimen käytöstä kuntosalilla. Mitä siis itse olen tehnyt niin olen vain käynyt harvemmin niillä kuntosaleilla joilla näitä kännykän rämplääjiä ja puhelimeen puhujia on sillä niitä on välillä oikeasti todella paljon. Ongelma on myöskin se että he huutavat siihen puhelimeen niin että koko kuntosali kuulee mitä he puhuvat. Pahimmassa tapauksessa puhelin on vielä kaiutin tilassa niin myöskin sen toisen ääni kuuluu. 

Ei hyvää päivää oikeasti. Kuntosali on treenaamista varten eikä puhelimeen puhumista varten ja jos tuosta vielä sitten aletaan uhkaileen kun asiasta menee sanomaan niin ei kyllä miellytä mennä kyseiseen paikkaan treenaamaan. 

No siinä sitten kun olin tuon keskustelun käynyt niin pääsin sitten kyykkäämään 180kg painoilla. Aluksi mietin että voisin hakea jotain pidempää sarjaa esimerkiksi seitsemää toistoa. Siinä sitten hieman ennen kuin aloitin tekemään ensimmäistä sarjaa 180kg painoilla niin päätin kyllä että haen samalla sitten kymmenen toistoa jos kerta olisin aluksi tähdännyt kymmennen. Olin ennen tämän sarjan aloittamista tehnyt kaksi kertaa elämäni aikana 180kg painoilla kymmenen toiston sarjaa.

Lopulta sitten tein kymmenen toiston sarjan mikä tuntui menevän aika helposti. Tämän jälkeen päätin että nyt teen toisen kymmenen toiston sarjan sillä en ole ikinä tehnyt kahta kymmenen toiston sarjaa treeniin. Tämä toinen sarja tuntui menevän vieläkin helpommin kuin ensimmäinen. En sitten tiedä oli ensimmäinen sarja vain alkulämmön hakemista vai meninkö jopa alemmaksi toistoissa sillä ensimmäinen sarja tuntui raskaammalle kuin toinen. Toisen sarjan jälkeen mietin hetken että tämä taisi olla tässä mutta hetken päästä kyllä tulin siihen ajatukseen että kyllä nyt kolme kertaa kymmenen pitää tehdä.

Siinä kun olin lähdössä tekemään kolmatta kymmenen toiston sarjaa niin kaveri sattui tulemaan siihen aika lähelle tekemään niimpä kysyin häntä varmistamaan. Olin jo lähdössä tekemään kolmatta sarjaa myöskin ilman varmistajaa kun en sitten jaksanut lähtemään hakemaan kaveria jostain. Kunhan nyt vain sattui tulemaan siihen lähelle muutenkin niin sitten päätin vain huutaa hänet siihen.

Tässä treenissä ei sitten tehtykään mitään muuta kun lähdin tämän 180kg kolmen kymmenen toiston jälkeen kotiin. Mitä sitä nyt muutakaan? Olin kuitenkin jokaisen kymmenen toiston sarjan jälkeen todella puhki ja minun oli pidettävä siinä sellaiset 10 minuutin tauot tai ehkä jopa enemmän. Olin meinaan jokaisen sarjan jälkeen todella puhki ja ajattelin vain että jaksankohan tehdä lisää?ja

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.