Kaksi maastaveto treeniä PTVGYM:llä viikolla

03.07.2023 - 10:53

Viikko alkoi treenien osalta ei ihan niin kuin olin kuvitellut mutta lopulta parempi niin. Olin suunnitellut tekeväni maanantaina maastaveto treenin lohko maastavedolla (block deadlift) lähisalilla mutta päädyin tekemään normaalia maastaveto ja lohko maastavetoa PTVGYM:llä. Menin kyllä tuohon lähisalille mutta pukuhuoneesta päästyäni kun menin salin puolelle niin huomasin salin olevan ihan täynnä. Juttelin siinä tutun kanssa ja odottelin kymmenisen minuuttia kun päätin lyhyen mietinnän jälkeen lähteä PTVGYM:lle.

Lähdin sitten pukuhuoneeseen ja joku oli juuri koppini edessä istumassa niin sanoin että koppini olisi takanasi. Hän vain vastasi aijaa ja jatkoi puhelimen rämpäämistä. Jouduin sitten toistamiseen kysymään että voisitko siirtyä. Lopulta hän sitten siirtyi mutta jotenkin vaikeaa se tuntui olevan kun ei voinut vain istua ja rämpälä sitä puhelinta. No jotkut ihmiset eivät vain oikein tajua eikä välitä toisista kuin vain itsestään. Lopulta kuitenkin sain pukuhuoneesta kamat kasaan ja lähdin autolle ja kohti PTVGYM:iä.

PTVGYM:llä aloin sitten tekemään treeniä suoraan normaalilla maastavedolla kun taas alkuperäinen suunnitelma oli tehdä vain lohko maastavetoa. Näin en olisi aloittanut treeniä jos en olisi lähtenyt PTVGYM:lle. Normaalin maastavedon jälkeen tein sitten lohko maastavetoa niin kuin olin suunnitellut. Normaali maastaveto tuntui ponnettomalta ja väsyneeltä mutta siitä huolimatta sain tehtyä 270kg painoilla yhden toiston minkä jälkeen siirryin lohko maastavetoon mikä menikin sitten paremmin. Sain lopulta tehtyä 300kg painoilla kaksi toistoa mutta lähdin kyllä hakemaan ennätystä mikä olisi ollut kolme toistoa.

Kuitenkin lopulta kaikki hyvin ja treeni meni paljon paremmin mitä se olisi mennyt alkuperäisessä paikassa eli onneksi lähdin PTVGYM:lle. Tuli siinä kyllä tuollaista ylimääräistä menemistä ja pientä ylimääräistä stressiä sekä hermoilua kun tuollain vaihdan paikkaa treenata kesken kaiken. Tämän lisäksi treenin alkaminen viivästyi hieman mutta tuo ei haitannut eikä vaikuttanut sinällään mihinkään. Ainoa niin treeniin se vaikutti hieman mutta ei näköjään ihan niin paljoa sillä 270kg normaalissa maastavedossa ja 300kg kaksi toistoa lohko maastavedossa on loistava tulos.

Torstaina vuorostaan oli normaali torstai-ilta PTVGYM:llä ja oli viikon toinen maastaveto treeni. Tämä oli kyllä siten erilainen kerta että maanantaina tein kovemman treenin kuin olin kuvitellut etukäteen. Ajattelin jopa pitäisikö minun tehdä kevyempi treeni jo siinä mielessä että maanantaina tuli tehtyä kova maastaveto treeni juuri siis sellainen minkä normaalisti teen vain torstaisin. Sitten minun piti siinä treenin alkaessa hieman miettiä miten tekisin maastavetoa kun en kuitenkaan halunnut toistaa maanantain treeniä.

Päädyin lopulta tekemään maastavetoa ketjuilla mitä en tehnyt maanantaina. Tuon ketju maastavedon jälkeen jätin lohko maastavedon väliin vaikka mietin sen tekemistä hetken. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että tein sitä jo maanantaina mutta suurin syy oli se että halusin nyt välttää suurempaa rasitusta selkään. Myöskin ajattelin että mitä järkeä siinä lopulta on kun kuitenkin sain tehtyä maastavetoa 270kg painoilla plus ketjut mikä oli ihan hyvä tulos ja mikä riitti torstai-iltaan.

Yksi kannustava asia treenaamiseen on vain se että tee erilaisia treenejä ja vaihtele asioita. Älä tee aina sitä samaa milloin hakkaat päätä vain seinään sillä painot ja toistot alkavat helposti olemaan treenistä toiseen samat.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.