Kaksi maastaveto treeniä PTVGYM:llä viikolla

03.07.2023 - 10:53

Viikko alkoi treenien osalta ei ihan niin kuin olin kuvitellut mutta lopulta parempi niin. Olin suunnitellut tekeväni maanantaina maastaveto treenin lohko maastavedolla (block deadlift) lähisalilla mutta päädyin tekemään normaalia maastaveto ja lohko maastavetoa PTVGYM:llä. Menin kyllä tuohon lähisalille mutta pukuhuoneesta päästyäni kun menin salin puolelle niin huomasin salin olevan ihan täynnä. Juttelin siinä tutun kanssa ja odottelin kymmenisen minuuttia kun päätin lyhyen mietinnän jälkeen lähteä PTVGYM:lle.

Lähdin sitten pukuhuoneeseen ja joku oli juuri koppini edessä istumassa niin sanoin että koppini olisi takanasi. Hän vain vastasi aijaa ja jatkoi puhelimen rämpäämistä. Jouduin sitten toistamiseen kysymään että voisitko siirtyä. Lopulta hän sitten siirtyi mutta jotenkin vaikeaa se tuntui olevan kun ei voinut vain istua ja rämpälä sitä puhelinta. No jotkut ihmiset eivät vain oikein tajua eikä välitä toisista kuin vain itsestään. Lopulta kuitenkin sain pukuhuoneesta kamat kasaan ja lähdin autolle ja kohti PTVGYM:iä.

PTVGYM:llä aloin sitten tekemään treeniä suoraan normaalilla maastavedolla kun taas alkuperäinen suunnitelma oli tehdä vain lohko maastavetoa. Näin en olisi aloittanut treeniä jos en olisi lähtenyt PTVGYM:lle. Normaalin maastavedon jälkeen tein sitten lohko maastavetoa niin kuin olin suunnitellut. Normaali maastaveto tuntui ponnettomalta ja väsyneeltä mutta siitä huolimatta sain tehtyä 270kg painoilla yhden toiston minkä jälkeen siirryin lohko maastavetoon mikä menikin sitten paremmin. Sain lopulta tehtyä 300kg painoilla kaksi toistoa mutta lähdin kyllä hakemaan ennätystä mikä olisi ollut kolme toistoa.

Kuitenkin lopulta kaikki hyvin ja treeni meni paljon paremmin mitä se olisi mennyt alkuperäisessä paikassa eli onneksi lähdin PTVGYM:lle. Tuli siinä kyllä tuollaista ylimääräistä menemistä ja pientä ylimääräistä stressiä sekä hermoilua kun tuollain vaihdan paikkaa treenata kesken kaiken. Tämän lisäksi treenin alkaminen viivästyi hieman mutta tuo ei haitannut eikä vaikuttanut sinällään mihinkään. Ainoa niin treeniin se vaikutti hieman mutta ei näköjään ihan niin paljoa sillä 270kg normaalissa maastavedossa ja 300kg kaksi toistoa lohko maastavedossa on loistava tulos.

Torstaina vuorostaan oli normaali torstai-ilta PTVGYM:llä ja oli viikon toinen maastaveto treeni. Tämä oli kyllä siten erilainen kerta että maanantaina tein kovemman treenin kuin olin kuvitellut etukäteen. Ajattelin jopa pitäisikö minun tehdä kevyempi treeni jo siinä mielessä että maanantaina tuli tehtyä kova maastaveto treeni juuri siis sellainen minkä normaalisti teen vain torstaisin. Sitten minun piti siinä treenin alkaessa hieman miettiä miten tekisin maastavetoa kun en kuitenkaan halunnut toistaa maanantain treeniä.

Päädyin lopulta tekemään maastavetoa ketjuilla mitä en tehnyt maanantaina. Tuon ketju maastavedon jälkeen jätin lohko maastavedon väliin vaikka mietin sen tekemistä hetken. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että tein sitä jo maanantaina mutta suurin syy oli se että halusin nyt välttää suurempaa rasitusta selkään. Myöskin ajattelin että mitä järkeä siinä lopulta on kun kuitenkin sain tehtyä maastavetoa 270kg painoilla plus ketjut mikä oli ihan hyvä tulos ja mikä riitti torstai-iltaan.

Yksi kannustava asia treenaamiseen on vain se että tee erilaisia treenejä ja vaihtele asioita. Älä tee aina sitä samaa milloin hakkaat päätä vain seinään sillä painot ja toistot alkavat helposti olemaan treenistä toiseen samat.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.