Kahtena iltana peräkkäin treenaamassa Loaded:lla nyt kyykkyä ketjuilla

31.07.2022 - 01:22

Perjantai-iltana maastavetoa ketjuilla minkä lisäksi räkkivetoja mitä seurasi seuraavana iltana kyykkyä ketjuilla. Näin tapahtui kahtena peräkkäisenä iltana Loaded Gym:llä Tampereella. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta ikinä kun kävin kahtena peräkkäisenä päivänä Loaded:lla treenaamassa ja samalla tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin kahtena päivänä viikon aikana Loaded:lla. Kun tänään olin menossa Loadedia kohti niin en oikein tiennyt mitä odottaa vaikka halua oli kyllä mutta eilinen treeni painoi selässä niin että en oikein tiennyt kestääkö se kyykkäämistä?

Minulla oli vain yksi tarkoitus mikä oli tehdä kyykkyä ketjuilla eli hieman sama kuin edellisenä iltana jolloin tein maastavetoa ketjuilla mutta syystä tai toisesta lisäsin vielä räkkivedot mukaan. Perjantai-iltana tein vielä maastavedon perään räkkivetoja aina 270kg painoilla vaikka jo maastaveto ei tuntunut ihan niin kevyelle ja selässä alkoi painamaan jo tuossa vaiheessa. Tuo räkkivetojen tekeminen mastavedon perään ei ainakaan helpottanut asiaa vaan pahensi. Tämän takia en oikein tiennyt mitä odottaa kyykyltä kun selässä vielä tuntui tuo edellisen illan treeni.

En oikein missään vaiheessa tuntenut selässä mitään ihmeellistä jalkatreeniä tehdessä mutta muutin asioita heti treenin alussa ettei selässä tuntuisikaan mitään ihmeellistä. Olen nyt aloittanut jalkatreenit jalkaprässillä missä hieman lämmittelen ja totuttelen jalkoja hieman raskaampiin painoihin heti treenin alussa. Yleensä teen kymmenen toiston sarjoja minkä jälkeen lisään painoja mutta tällä kertaa tein kahdeksan toiston sarjoja. Ajattelin tehdä kuuden toiston sarjoja mutta päädyin tekemään kahdeksan toiston sarjoja. Kahdeksan toistoa on kuitenkin kaksi toistoa vähemmän kuin kymmenen toistoja ja kun sarjoja tulee tehtyä 5-7 väliltä niin se on jo vähintään 10 toistoa vähemmän yhteensä.

Jalkaprässi kun ei ole niin selkä ystävällinen laite varsinkaan jos selässä on jo jotain tai selkä on ottanut hieman osumaa. Varsinkin mitä pidempiä sarjoja tekee jalkaprässissä niin sitä enemmän selkä ottaa mahdollisesti osumaa. Jalkaprässissä kun helposti selkä alkaa menemään huonompaan asentoon mitä enemmän toistoja tekee tai mitä suurempia painoja käyttää. Myöskin jalkaprässi itsessään vaikuttaa asiaan miten siinä saa asennon pidettyä. Kuitenkaan tällä kertaa en huomannut mitään ihmeellisyyksiä ja kaikki suju hyvin.

Mitä itse kyykkäämiseen tulee niin niin kaikki meni aluksi hyvin vaikka jotain tekniikka ongelmia tuntui olevan. En tiedä oliko se vain henkistä sillä kun katsoin toistoja videolta sen jälkeen kun olin kyykännyt niin kaikki näytti siinä olevan ok. Kaikki meni aina siihen asti hyvin kunnes pääsin 180kg painoihin plus ketjut. 140kg plus ketjut tuntui olevan vielä helppoa mutta kun tein 180kg plus ketjut niin tekeminen alkoi painamaan. Tein 180kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa ja olisin halunnut tehdä sen jälkeen 200kg painoilla plus ketjut mutta mikään ei tuntunut niin hyvälle. Päädyin sitten tekemään 190kg plus ketjut kahden toiston sarjan minkä jälkeen lopetin kyykyn siihen. 

190kg plus ketjut tuntui omasta mielestäni helpommalle kuin 180kg plus ketjut. Silti tunsin olevan väsynyt eikä niin hyvä päivä niin päätin jättää kyykyn tuohon. 180kg plus ketjut kaksi toistoa mitä seurasi 190kg plus ketjut kaksi toistoa. Halusin tänään hieman enemmän ja olin suunnitellut 200kg plus ketjut mutta ilmeisesti kropassa ei ollut vain virtaa perjantai-illan selkätreenin jälkeen tehdä enempää. Toisaalta olin pettynyt mutta toisaalta treeni tuntui olevan pieni taisteluvoitto kuten edellinen ilta. Jotenkin saan vain itsestäni irti kun olen treenaamassa Loaded:lla

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.