Junnu melkein tappoi itsensä PTVGYM:llä

13.08.2023 - 12:26

No niin nyt on virallisesti kotiudittu lomalta kotiin vaikka tuossa viime viikolla tulikin käytyä kotona. Tästä sitten pikkuhiljaa kohti arkea mutta ihan normaalisti arkea en tule kuitenkaan aloittamaan. Minulla on nyt lähisalin jäsenyys jäädytettynä tämän kuukauden loppuun kun sitä ei voinut tehdä kuun puolesta välistä. Tämän johdosta tulen sitten käymään päivittäin PTVGYM:llä minkä lisäksi pari kertaa käyn tuhlaamassa vielä Vantaan Loaded:lla kun kymmenen kerran kortista on pari kertaa jäljellä. Se jääkö nuo pari kertaa viimeisiksi Vantaan Loaded käynneiksi niin sitä on vaikea sanoa mutta todennäköisyys sille on suuri.

Tämän hetkinen voimassa oleva kymmenen kerran kortti on ostettu alennuksesta ja ellei vastaavanlaista alennusta nyt loppuvuodesta / black fridayna tule niin hyvin todennäköisesti seuraavat pari kertaa ovat viimeiset Vantaan Loaded:lla pitkään aikaan. Olen nyt tämän vuoden alkukesästä ja kesällä mitä siellä kävin niin tottunut käymään ja saanut hyviä treenejä tehtyä mutta matkaa sinne täältä Espoosta on hieman liikaa aktiiviseen käymiseen. Tuo max kerran viikkoon kyllä toimi mutta en sitä kyllä jaksaisi huonoilla säillä kuten talvella.

Viime viikolla kun kävin kotona käymässä niin kävin tekemässä kolme treeniä PTVGYM:llä. Noista treeneistä en ole vielä kirjoitellut mitään mutta Youtubessa ja IG:ssä on kyllä videoita. Olen ajatellut niistä kirjoittavani jotain niin saa nähdä jos vaikka ensi viikolla jaksaisin?

Eilen lauantaina oli vuorossa kyykky treeni PTVGYM:llä ja olin taas vaihteeksi säätänyt GoPro asetuksia. No näköjään huonompaan suuntaan kun kerran videoista ei mitään hirveästi näkynyt. Näin sen jo kun katsoin kyykkyjä sarjojen jälkeen miten se nousee mutta en nyt siinä sitten alkanut asetuksia sen pahemmin enää muokkaamaan. Nyt kuitenkin tänään tuli tilattua Media mod sekä Light mod GoPro 10:neen eli ensi viikosta lähtien saan kuvattua näkyvämpää videota kun valoa saadaan videoihin.

Mitä itse kyykkyyn tulee niin olin hieman pettynyt mutta aikalailla hieman parempaa mitä nyt tässä on tullut tehtyä. Toisaalta kun viime aikoina on tullut hakattua sarjaennätyksiä ja isoilla painoilla pidempiä sarjoja niin sitä aina sitten toivoisi että aina sujuu. Kuitenkin lähdin myös hakemaan jotain sellaista mitä en ollut edes saanut ikinä ja saatoin jopa tehdä sarjaennätyksen kyykyssä 200kg painoilla?

Sain tehtyä ketjykyykyssä 200kg painoilla plus ketjut niin kaksi toistoa mikä oli toisaalta perus ok tulos mutta halusin enemmän. Tuon sarjan jälkeen mietin pitkään miten jatkan treeniä ja minulla oli kolme eri vaihtoehtoa mistä sitten päädyin lopulta ensimmäiseen. Otin nimittäin ketjut pois ja tein ilman ketjuja 200kg painoilla vaan niin paljon toistoja kuin vain tulee. Hain seitsemää toistoa mutta sain kuusi toistoa mikä sekin taitaa olla sarjaennätys 200kg painoilla? 200kg painoilla olen saanut tehtyä viisi toistoa mutta kuudesta tai seitsemästä ei ole kyllä tietoa jos niin olen tehnyt aikaisemmin.

Kyykyn jälkeen menin tekemään vyökyykkyä missä tein pysäytyksin kahdeksan toiston sarjoja 40kg painoilla ja kuuden toiston pysäytyksiä 80kg painoilla. Jossain kohtaan siinä kun tein niin siihen viereisiin smith-laitteeseen tuli joku junnu ei ihan niin nuori mutta ei nyt niin vanhakaan tekemään vinopenkkiä. Yhtäkkiä sitten kun olin valmistautumassa tekemään seuraavaa sarjaa ja olin laittamassa vyötä kiinni laitteseen niin kuuluu hirveä kilinä ja kolina. Korvissani tuntui niin paljon että huh huh.

Nuori junnu oli juuri nuossut smith-laitteesta pois ja smith oli tippunut ala-asentoon painojen kera. Taas kerran kun ihmisillä on kiire ja he ovat huolimattomia niin laitteita ei laiteta turvallisesti paikoilleen. Ihmettelen aina sitä kun junnut ja sunnuntai treenaajat ylipäätänsä tekevät liikkeet hirveällä kiireellä sekä niin ahtaissa tiloissa ja väleissä ettei turvavälejä seiniin tai kanssa treenaajiin ole. Miksi pitää aina olla pienimmässä nurkassa tekemässä missä lähestulkoon ei mahdu edes tekemään saati jos käy jotain niin eipä siinä ole tilaa väistyä mihinkään?

Giljotiinilla olisi mennyt tuonkin junnun niskat katki jos hän olisi ollut smith-laitteessa hieman pidempään eli juuri sinä aikana kun smith-laitteen tanko lähti vapaa luisuna alas. Tangossa oli vielä lähessäs 100kg painoja niin eipä siinä olisi ollut kuin hyvistit sanottavana. Oikeasti siellä salilla ei pitäisi olla kiire kuolemaan? Ottakaa vaan ihan rauhallisesti ja laittakaa ne painot ja laitteet rauhallisesti ja turvallisesti sellaiseen asentoon ettei ne liiku.

Itse en edes ole ikinä jäänyt istumaan jalkaprässin alle kun siinä on painoja vaan aina mennyt vasta kun teen. Ihmettelen sitä kun jalkaprässiinkin laitetaan hirveästi painoja ja sitten nytkytysten jälkeen jäädään siihen kelkan alle vain istumaan ja rämpläämään puhelinta vielä pää kelkan alapuolla. Siinä sitten jos jokin pettäisikin niin sama juttu että hei hei.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.