Junnu melkein tappoi itsensä PTVGYM:llä

13.08.2023 - 12:26

No niin nyt on virallisesti kotiudittu lomalta kotiin vaikka tuossa viime viikolla tulikin käytyä kotona. Tästä sitten pikkuhiljaa kohti arkea mutta ihan normaalisti arkea en tule kuitenkaan aloittamaan. Minulla on nyt lähisalin jäsenyys jäädytettynä tämän kuukauden loppuun kun sitä ei voinut tehdä kuun puolesta välistä. Tämän johdosta tulen sitten käymään päivittäin PTVGYM:llä minkä lisäksi pari kertaa käyn tuhlaamassa vielä Vantaan Loaded:lla kun kymmenen kerran kortista on pari kertaa jäljellä. Se jääkö nuo pari kertaa viimeisiksi Vantaan Loaded käynneiksi niin sitä on vaikea sanoa mutta todennäköisyys sille on suuri.

Tämän hetkinen voimassa oleva kymmenen kerran kortti on ostettu alennuksesta ja ellei vastaavanlaista alennusta nyt loppuvuodesta / black fridayna tule niin hyvin todennäköisesti seuraavat pari kertaa ovat viimeiset Vantaan Loaded:lla pitkään aikaan. Olen nyt tämän vuoden alkukesästä ja kesällä mitä siellä kävin niin tottunut käymään ja saanut hyviä treenejä tehtyä mutta matkaa sinne täältä Espoosta on hieman liikaa aktiiviseen käymiseen. Tuo max kerran viikkoon kyllä toimi mutta en sitä kyllä jaksaisi huonoilla säillä kuten talvella.

Viime viikolla kun kävin kotona käymässä niin kävin tekemässä kolme treeniä PTVGYM:llä. Noista treeneistä en ole vielä kirjoitellut mitään mutta Youtubessa ja IG:ssä on kyllä videoita. Olen ajatellut niistä kirjoittavani jotain niin saa nähdä jos vaikka ensi viikolla jaksaisin?

Eilen lauantaina oli vuorossa kyykky treeni PTVGYM:llä ja olin taas vaihteeksi säätänyt GoPro asetuksia. No näköjään huonompaan suuntaan kun kerran videoista ei mitään hirveästi näkynyt. Näin sen jo kun katsoin kyykkyjä sarjojen jälkeen miten se nousee mutta en nyt siinä sitten alkanut asetuksia sen pahemmin enää muokkaamaan. Nyt kuitenkin tänään tuli tilattua Media mod sekä Light mod GoPro 10:neen eli ensi viikosta lähtien saan kuvattua näkyvämpää videota kun valoa saadaan videoihin.

Mitä itse kyykkyyn tulee niin olin hieman pettynyt mutta aikalailla hieman parempaa mitä nyt tässä on tullut tehtyä. Toisaalta kun viime aikoina on tullut hakattua sarjaennätyksiä ja isoilla painoilla pidempiä sarjoja niin sitä aina sitten toivoisi että aina sujuu. Kuitenkin lähdin myös hakemaan jotain sellaista mitä en ollut edes saanut ikinä ja saatoin jopa tehdä sarjaennätyksen kyykyssä 200kg painoilla?

Sain tehtyä ketjykyykyssä 200kg painoilla plus ketjut niin kaksi toistoa mikä oli toisaalta perus ok tulos mutta halusin enemmän. Tuon sarjan jälkeen mietin pitkään miten jatkan treeniä ja minulla oli kolme eri vaihtoehtoa mistä sitten päädyin lopulta ensimmäiseen. Otin nimittäin ketjut pois ja tein ilman ketjuja 200kg painoilla vaan niin paljon toistoja kuin vain tulee. Hain seitsemää toistoa mutta sain kuusi toistoa mikä sekin taitaa olla sarjaennätys 200kg painoilla? 200kg painoilla olen saanut tehtyä viisi toistoa mutta kuudesta tai seitsemästä ei ole kyllä tietoa jos niin olen tehnyt aikaisemmin.

Kyykyn jälkeen menin tekemään vyökyykkyä missä tein pysäytyksin kahdeksan toiston sarjoja 40kg painoilla ja kuuden toiston pysäytyksiä 80kg painoilla. Jossain kohtaan siinä kun tein niin siihen viereisiin smith-laitteeseen tuli joku junnu ei ihan niin nuori mutta ei nyt niin vanhakaan tekemään vinopenkkiä. Yhtäkkiä sitten kun olin valmistautumassa tekemään seuraavaa sarjaa ja olin laittamassa vyötä kiinni laitteseen niin kuuluu hirveä kilinä ja kolina. Korvissani tuntui niin paljon että huh huh.

Nuori junnu oli juuri nuossut smith-laitteesta pois ja smith oli tippunut ala-asentoon painojen kera. Taas kerran kun ihmisillä on kiire ja he ovat huolimattomia niin laitteita ei laiteta turvallisesti paikoilleen. Ihmettelen aina sitä kun junnut ja sunnuntai treenaajat ylipäätänsä tekevät liikkeet hirveällä kiireellä sekä niin ahtaissa tiloissa ja väleissä ettei turvavälejä seiniin tai kanssa treenaajiin ole. Miksi pitää aina olla pienimmässä nurkassa tekemässä missä lähestulkoon ei mahdu edes tekemään saati jos käy jotain niin eipä siinä ole tilaa väistyä mihinkään?

Giljotiinilla olisi mennyt tuonkin junnun niskat katki jos hän olisi ollut smith-laitteessa hieman pidempään eli juuri sinä aikana kun smith-laitteen tanko lähti vapaa luisuna alas. Tangossa oli vielä lähessäs 100kg painoja niin eipä siinä olisi ollut kuin hyvistit sanottavana. Oikeasti siellä salilla ei pitäisi olla kiire kuolemaan? Ottakaa vaan ihan rauhallisesti ja laittakaa ne painot ja laitteet rauhallisesti ja turvallisesti sellaiseen asentoon ettei ne liiku.

Itse en edes ole ikinä jäänyt istumaan jalkaprässin alle kun siinä on painoja vaan aina mennyt vasta kun teen. Ihmettelen sitä kun jalkaprässiinkin laitetaan hirveästi painoja ja sitten nytkytysten jälkeen jäädään siihen kelkan alle vain istumaan ja rämpläämään puhelinta vielä pää kelkan alapuolla. Siinä sitten jos jokin pettäisikin niin sama juttu että hei hei.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.