Jalkatreeni Roihupellon PTVGYM:llä

22.10.2023 - 10:39

Eilen lauantaina tuli käytyä tekemässä jalkatreeni PTVGYM Roihupellossa. Yllätys yllätys että päädyin menemään PTVGYM Roihupeltoon jälleen kerran yksin vaikka alkuperäinen tarkoitus oli mennä yhdessä tutun kanssa ja mahdollisesti myös kaveri olisi voinut mahdollisesti tulla mukaan. No minä kun olen niin huonoa treeniseuraa ettei kukaan ikinä lähde mukaan. Tämä on tullut huomattua tässä parin vuoden aikana kun itse olen aktivoitunut käymään "paremmilla" kuntosaleilla treenaamassa ja olen aina silloin tällöin yrittänyt saada jotain mukaani. 

Aluksi kyllä sanotaan kyllä tai ehkä voisin lähteä mutta sitten kun on h-hetki niin kyllä jotain tekosyitä aina tulee. No olin kuitenkin päättänyt että vaikka en nyt saisi ketään mukaani niin menen sinne sitten itsekseni sillä olin jo pidempään miettinyt meneväni PTVGYM Roihupeltoon pitkästä aikaa. Onhan Roihupellon PTVGYM paljon parempi kuin Pitäjänmäen PTVGYM missä käyn viikoittain tekemässä pari kolme treeniä viikossa. 

Ensimmäinen asia minkä huomasin kun pääsin Roihupellon PTVGYM:lle oli valitettavasti se että pukuhuoneen wc haisi vanhalle kuivuneelle kuselle, toinen asia oli se että wc:n pytty oli rikki ja kolmas asia oli että kyykky räkin tangon pidikkeet oli jo rikottu. Treenin aikana huomasin että painot olivat ties missä ja ihan väärissä paikoissa eli ihmiset eivät vain osaa laittaa painoja oikeille paikoille. Oikeasti masentavaa mennä hyvälle kuntosalille ja heti huomata että ihmiset eivät osaa käyttäytyä.

Treenin jälkeen sitten suihkussa huomasin että niin kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä niin Roihupellon PTVGYM:in suihkun seinässä oli lappu että älkää nyt pissatko suihkun lattioille. Kertoo kyllä kaiken Helsinkiläisestä ja PTVGYM:in kulttuurista että wc:n ja suihkun lattioille kustaan. Eikö nuoret osaa tähdätä pyttyyn, onko se reviirin merkkaamista vai vedetäänkö sitä pwo:ta ja energia juomia niin paljon että rakko ei vaan pidä? Se on kuitenkin merkille pantavaa että tätä olen huomannut vain Helsingissä ja Espoossa eli kai se on vain Espoolainen ja helsinkiläinen salikulttuuri kusta lattioille.

PTVGYM Roihupelto on laitteiltaan ja välineiltään lähelle Tampereen Loaded:in tasoa mutta tuo että kustaan lattioille ja hajoitetaan paikkoja niin laittaa minut kaipaamaan Tampereen Loadedia vain enemmän. Myöskin Roihupellon PTVGYM:in ilmapiiri ja fiilis on heikkoa eikä ole edes Pitäjänmäen PTVGYM:in tasoa saati sitten Tampereen Loaded:ia

Jos sitten siirrytään negatiivisista asioista itse treeniin niin minulla oli kyllä "hauskaa" ja treeni meni hyvin vaikka nyt kyykyn 240kg putki katkesi. Tämä oli nyt kolmas kerta Roihupellon PTVGYM:llä ja kolmas jalkatreeni. Aikaisemmilla kahdella kerralla olen saanut kyykyssä tehtyä 240kg painoilla ja ensimäisellä kerralla vedin ensimmäistä kertaa ikinä 240kg kaksi toistoa ilman spotteria. Kuitenkin tällä kertaa sain tehtyä vain 220kg painoilla kaksi toistoa. Tämän jälkeen mietin pitkään jatkanko kyykkyä vielä ja miten mutta päädyin sitten lopulta pohdinnan jälkeen lopettamaan kyykyn siihen.

Päädyin tuohon tulokseen ihan senkin takia kun halusin myöskin tehdä muita liikkeita ja laitteita sillä ne ovat kuitenkin parempia kuin Pitäjänmäen PTVGYM:in. Se olikin se asia miksi ylipäätänsä Roihupellon PTVGYM:lle lähdin että pääsin tekemään kyseisiä jalkalaitteita joita normaalisti en pääse tekemään. Tietenkin kyykky oli pääroolissa ja olisin halunnut saada siihen enemmän painoja mutta toisalta se ei haitannut kun pääsin tekemään hyvää vyökyykkyä sekä pedulum kyykkylaitetta. Vastaavat laitteet löytyvät myöskin Vantaan loaded:lla niin siellä niitä olen myös päässyt tekemään.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.