Off the Hook preworkout sivuvaikutuksien syy selvillä?

24.12.2019 - 00:58

Kirjoittelin tuossa kuukausi takaperin kuinka Off the Hook preworkout on laittanut vatsani sekaisin ennen treeniä ja varsinkin ennen viikonlopun treenejä. Sinällään asia on ollut mielenkiintoinen ja ihmeellinen sillä Off The Hook preworkout on laittanut usein sivuvaikutuksena vatsani sekaisin ennen lauantaina treenejä sekä Vammalassa olessani. Mikä asia on ollut eri viikonloppuisin sekä Vammalassa ollessani, että vatsa on mennyt sekaisin Off The Hook preworkoutista mutta yleisesti ei normaalisti arkisin?

Yksi asia mikä minulle tuli mieleen oli päivän ruokailut ja sitä kautta normaali rytmi. Ajattelin päivien ruokavalion eroilla olevan jotain vaikutusta asiaan sillä arkena kuitenkin syön hieman erilailla sekä eri aikaan kuin viikonloppuisin. Asia ei kuitenkaan ollut syynä ruokailu sillä yritin kopioida muutaman kerran arjen ruokailua viikonlopulle mutta siitä huolimatta kävin tyhjentämässä kerran pari ennen viikonlopulla tehtyä treeniä. Asia oli siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että huomasin nämä ongelmat vasta kun olin menossa salille päin tai olin juuri saapunut salille. Ei sitten niinkuin yhtään aiemmin vaan silloin pahimpaan aikaan?

Pari viikkoa sitten lauantaina tulin huomanneeksi kuitenkin yhden asian mikä näyttäisi vaikuttavan siihen, että Off The Hook preworkoutin jälkeen vatsani meni sekaisin ennen treenin alkua. Kofeiini eli kahvi. Minulla kävi tuolloin pari viikkoa sitten lauantaina siten, että en jaksanut tai "ehtinyt" keittämään kahvia enään siinä kahden - kolmen aikoihini jolloin olen tottunut juomaan kahvia lauantaisin. Olin siis juonut vain aamulla kahvia ja ennen treeniä päätin ottaa Off The Hook preworkouttia kun tunsin olevani väsynyt kun en juonut päivällä kahvia normaaliin tapaan.

Lopulta kun pääsin salille ja aloin kyykkäämään niin huomasin kaiken olevan ok. Ei ollut tunnetta käydä wc:ssä sekä vatsani muutenkin näytti toimivan ihan normaalisti. Tuolloin en vielä tajunnut koko kahvin vaikutusta mihinkään vaan tämä sitten jatkui seuraavana päivänä sunnuntaina jolloin poikkeuksellisesti kävin salilla tekemässä ihan normaalin selkätreenin. Tuolloinkin olin juonut vain aamulla kahvia ja jätin päivällä kahvin juonnin väliin. Treenin aikana sekä treenin jälkeen tajusin vatsani olleen kunnossa kokoajan ilman minkäänlaisia ongelmia.

Seuraavaan launantain treeniin olin päättänyt kokeilla samaa kahvi käytäntöä kuin edellisenä lauantaina sekä sunnuntaina. Ajattelin tuolloin kofeiinin olleen avainasemassa sillä kun olin vähentänyt päivän kofeiinimäärää ennen treeniä niin vatsa tuntui pysyvän kunnossa. Kun tämä sama trendi jatkui sitten lauantaina, että vatsa pysyi kunnossa kun olin juonut vähemmän kahvia päivän aikana niin aloin kunnolla miettimään koko asiaa. Kun minulla on ollut vatsan kanssa ongelmia Off The Hook preworkoutin kanssa niin olen ennen sitä juonut kahvia tunti - puolituntia ennen. En ole asiaa aikaisemmin tajunnutkaan sillä olen paikoitellen kyllä tottunut saamaan suurempiakin kofeeiinimääriä lyhyen ajan sisään mutta ilmeisesti suurempi kahvin määrä yhdessä Off The Hook preworkouittia on vain liikaa.

Kun asiaa tarkemmin miettii niin arkisin toimistolla juon viimeisen kahvini siinä kahden - kolmen aikaan minkä jälkeen olen ilman kofeiinia aina sinne noin seitsemään asti kunnes olen juonut Off The Hook preworkoutin. Viikonloppuna ja Vammalassa ollessani olen puolestaan juonut  kahvia aamulla sekä hyvin lähellä preworkoutin ottamista milloin vatsa on alkanut menemään sekaisin. En tiedä miksi en ole tätä asiaa ennemmin huomannut sillä kyseessä on ollut selvä kaava.

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%