HIFI2023-hifimessut 16.-17.9.2023 ja Habitare 2023

06.08.2023 - 00:47

Laittakaa ylös päivämäärä 16.-17.9.2023 niin kuin minunkin on tarkoitus sillä tuolloin on tämän vuoden Hifimessut sekä Habitare. Habitare alkaa muutamaa päivää aikaisemmin eli onko nyt keskiviikosta -sunnuntaihin vai normaaleille kävijöille torstaista - sunnuntaihin mutta Hifimessut ovat vain viikonloppuna. Vielä ei ole tullut mitään sen parempaa infoa mitä siellä on saati lipun hintoja mutta normaalisti Habitare lipulla on päässyt kumpaankin tapahtumaan. 

Pelkkä Hifimessujen lippu on ollut suhteessa kalliimpi kuin Habitare lipun hinta minkä lisäksi ainakin itselleni Hifimessut ovat olleet jo muutamana viime vuotena olleet pettymys. Lähinnä sen takia että itselleni siellä ei ole hirveästi ollut mitään. Ei hyviä messutarjouksia vaan pelkistettyjä tai maahantuojien samoja tarjouksia joka liikkeellä sekä esillä on ollut vain extra kalliita laite esittelyitä sekä koekuunteluita.

Se miksi en pidä extra kalliista koekuuntelusta välillä ihmetyttää muita ihmisia mutta se on myös asia mitä olen tällä omalla blogilla kirjoitellut vuodesta toiseen kun olen Hifimessuista kirjoitellut. Perusteluni on vieläkin samat eli en näe järkeä mennä koekuuntelemaan sellaisia kaiuttimia ja laitteita joita minulla ei ole koskaan mahdollisuutta hankkia? Muutenkin Hifimessujen ollessa hotellihuoneissa niin akustiikka ei ole mitään hirveän hyvää eli muutenkaan laitteista ei saa parhainta mahdollista ääntä pihalle. Muutenkin kun vaihtaa huoneiden välillä eri koekuunteluun niin se on hyvin vaikeaa muistaa miltähän se edellisen koekuuntelun setti kuullosti.

Itse siis tykkään käydä koekuuntelmassa sellaisia laitteita joihin minulla on mahdollisuus joskus itse päivittää. Oli sitten kyseessä vahvistin, kaiutin tai kuulokkeet. Toisaalta esimerkiksi kuuloke koekuuntelussa on toisaalta hyvä verrata sellaisia kuulokkeita joita oikeasti voisi ajatella hankkia ja verrata niitä selvästi kalliimpiin kuulokkeisiin. Tällöin voi oikeasti huomata eron mitä kalliimpi kuuloke tarjoaa sellaiseen valintaan mihin itsellä voisi olla mahdollisuus.

Ja tietenkin messutarjoukset on yksi syy miksi olen käynyt kiertelemässä Hifimessuja vuosien saatossa sillä aikoinaan olen löytänyt hyviäkin hifi tarjouksia Hifimessuilta. Esimerkiksi muutamia kertoja olen vuosien saatossa Tampereen Hifihuoneen omilta Highend Hifimessuilta löytänyt erilaisia hifilaitteita tarjouksesta kuten Q Acoustics Concept 40 kaiuttimet sekä Hifiman Sundara kuulokkeet. Myöskin joltain kauan sitten järjestetyiltä Tampereella jollain keskustan hotellilla järjestetyiltä Hifimessuilta hankin aikoinaan silloin uudet ja hyvät hdmi-johdot hyvään hintaa. Kyseiset hdmi-johdot ovat vieläkin käytössä ja toimivat hyvin.

Toista on ollut Helsingissä järjestetyissä Hifimessuissa tarjouksien laita kun jokaisessa huoneessa on käytännössä sama tai samat laitteet samaan hintaan. Poikkeuksiakin on ja parhaat tarjoukset saa juttelemalla ja kyselemällä mutta osassa huoneita on paikoin todella paljon väkeä ja siinä kestää hetki saada oma vuoro. Kerran kyllä sain ihan hyvän tarjoukset Focal kaiuttimista mutta kuten vielä tälläkin hetkellä niin turha minun on Q Acoustics Concept 40 päivittää nykyiseen asuntoon.

Habitare messuissa enemmän nähtävää kuin Hifimessuissa

Habitare puoli onkin ollut yleensä se paikka missä käytän enemmän aikaa kun menen Hifimessuille / Habitare messuille. Se johtuu myös osittain siitä että Habitare messut ovat Messukeskuksen puolella kun taas Hifimessut ovat vain muutamassa huoneessa HolidayInn hotellissa. Myöskin Habitare messuilla on oikeasti hyviä tarjouksia ja paljon erilaisia tuotteita liittyen kodin sisustukseen liittyen ihan oikeasti kaikesta. Olit sitten tekemässä remonttia, uusimassa keittiötä, uusimassa saunaa tai vaikka vain huonekaluja. 

 

https://www.hifimessut.fi/

https://habitare.messukeskus.com/

Todella pitkä projekti on nyt viimein ohi ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. En edes muista milloin tarkalleen ottaen aloin aidosti oikeasti asiaa miettimään mutta ainakin jo viime kesänä sitä muistan miettineeni. Projekti oli nostaa Sony x93j 75" televisio pois tv-tasolta ja laittaa se "seinään" / lattiajalustalle. Oikeastaan seinäkiinnitys on ollut sellainen asia mitä en ole halunnut tehdä sillä seinät ovat kiveä enkä ole halunnut lähteä käyttämään iskuporakonetta reikien tekemiseen. Sama asia oli aikoinaan kun hankin katon kautta "ampuvat" Dolby Atmos kaiuttimet kun en halunnut lähteä poraamaan reikiä kivikattoon.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää.