Hierontakeppi vs hierontavasara kokemuksia

20.12.2020 - 20:23

Olen käyttänyt foam rolleria kotona ja kuntosalilla vuoden päivät minkä lisäksi hankin vuosi vai pari vuotta sitten hierontakepin. Foam rolleria käytin selän ja jalkojen lihashuoltoon ja hierontakeppiä käsien ja rinnan lihashuoltoon. Näillä kahdella välineellä sain siis tehtyä lihashuoltoa koko kropalle. Foam rollereissa olen aina suosinut kovia ja kuvioituja rullia jotka oikeasti tuntuvat kropassa sillä sileä ja pehmeä rulla ei vain yksinkertaisesti tee yhtään mitään. En edes tajua miksi sileitä ja pehmeitä foam rollereita on olemassa. Ehkä jotkut haluat tehdä lihashuoltoa ilman, että se tuntuu yhtään missään?

Hierontakeppi tuli hankittua vuosi - pari vuotta sitten ihan foam rollerin avuksi, että sain myös tehtyä lihashuoltoa rintaan sekä käsiin. Heti alussa huomasin kuinka kivuliasta hierontakepin käyttäminen oli ja heti ensimmäisellä kerralla sain kädet kokonaan mustelmille. En oikein tiennyt oliko se hyvä vai huono asia aikoinaan mutta ainakin ajattelin, että jotain oli tullut tehtyä. Kun hierontakeppi laittoi kropan helposti mustelmille niin tämän takia en käyttänyt ihan hierontakeppiä ihan niin aktiivisesti vaan lähinnä silloin kun kroppa tuntui olevan jumissa tai tunsin jotain pieniä kipuja.

Hyperice Hypervolt Plus

Hierontakeppi on kyllä sellainen laite, että se vaatii hieman opettelua jotta kaikkiin paikkoihin ja kohtiin pääsee hyvin käsiksi. Myöskin mitä enemmän voimaa käyttää niin sitä paremmalta ja pahemmalta se tuntuu. Myöskin mustelmien saaminen on silloin helpommin taattu kun käyttää hierontakeppiä oikeasti voimalla. Tätä samaa ei tapahdu foam rollerilla tai ainakaan niillä joita olen itse käyttänyt. Onhan kyseessä kuitenkin aivan eri laitteet ja kohteet joihin laitteita käytetään.

Nyt hierontakepin rinnalle ostin kuukausi hierontavasaran. Hierontavasara on tuntunut vaikuttavan lihaksiin eri tavalla kuin hierontakeppi minkä lisäksi hierontavasaralla pääsee paljon helpommin niihin kohtiin joissa tuntuu kipua tai jumia. Kuitenkaan hierontavasaralla en ole saanut läheskään sellaista tuntua kuin hierontakepillä mikä on alkanut miettimään ottaako hierontavasara tarpeeksi syvälle? Onko hierontavasaran teho enemmänkin pintapuolista vai meneekö se oikeasti tarpeeksi lihaksiin?

Hierontakeppi + Hyperice Hypervolt Plus

Nyt tämän viikon maanantaina olin hierojalla ja vuorossa oli käsi- & rintahieronta. Tuo hieronta oli kivuliain tähän astisista ja samalla huomasin, että hierontakeppi vastaa lähiten oikeaa hierontaa kuin hierontavasara. Näin ollen innostuin käyttämään taas enemmän hierontakeppiä heti tuon kyseisen hieronnan jälkeen takareisiin sekä pohkeisiin mitkä ovat olleet todella pitkään jumissa. Oikean hieronnan tuloksena sain kädet sekä rinnan mustelmille hierojan toimesta ja illalla käyttämällä hierontakeppiä takareisille sain takareidet polven alapuolelta isoille mustelmille.

Tuon käsi- & rintahieronnan seurauksena olen tullut siihen tulokseen, että kotona paras tapa hoitaa lihashuoltoa on käyttää foam rolleria, hierontakeppiä sekä hierontavasaraa yhdessä. Yksistään näistä mikään laite ei riitä ainakin jos lihakset ovat niin jumissa kuin mitä minulla on ollut. Hierontakeppi maksoi noin 10€ ja floar roller taisi maksaa 15 - 20€ niin kyseisiä laitteita saa myös halvalla. Foam rollereita on myöskin kalliimpia ja olen vain huomannut sen, että merkki maksaa ja siksi suosittelen miettimään Gymstick tuotteita joita saa esimerkiksi Citymarketista. Itselläni on mennyt kyllä jo yksi foam roller rikki mutta tälläisen 120kg jässikän voimasta mikä tahansa foam roller menee ennemmin tai myöhemmin rikki.

Hierontavasara onkin sitten kalliimpi investointi vaikka nykyisin niitäkin saa jo todella halvalla. Kuitenkin itse päätin satsata hierontavasarassa kalliimpaan laitteeseen ihan vain sen takia, että sain sellaisia suosituksia. Kalliimpi hierontavasara on hiljaisempi, akun kesto pidempi sekä laitteessa on enemmän tehoja. Kuitenkin kannattaa olla tarkkana ja lukea mahdollisia arvosteluita ennen kuin päättää mikä hierontavasara on oikea sinulle.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.