Hierontakeppi vs hierontavasara kokemuksia

20.12.2020 - 20:23

Olen käyttänyt foam rolleria kotona ja kuntosalilla vuoden päivät minkä lisäksi hankin vuosi vai pari vuotta sitten hierontakepin. Foam rolleria käytin selän ja jalkojen lihashuoltoon ja hierontakeppiä käsien ja rinnan lihashuoltoon. Näillä kahdella välineellä sain siis tehtyä lihashuoltoa koko kropalle. Foam rollereissa olen aina suosinut kovia ja kuvioituja rullia jotka oikeasti tuntuvat kropassa sillä sileä ja pehmeä rulla ei vain yksinkertaisesti tee yhtään mitään. En edes tajua miksi sileitä ja pehmeitä foam rollereita on olemassa. Ehkä jotkut haluat tehdä lihashuoltoa ilman, että se tuntuu yhtään missään?

Hierontakeppi tuli hankittua vuosi - pari vuotta sitten ihan foam rollerin avuksi, että sain myös tehtyä lihashuoltoa rintaan sekä käsiin. Heti alussa huomasin kuinka kivuliasta hierontakepin käyttäminen oli ja heti ensimmäisellä kerralla sain kädet kokonaan mustelmille. En oikein tiennyt oliko se hyvä vai huono asia aikoinaan mutta ainakin ajattelin, että jotain oli tullut tehtyä. Kun hierontakeppi laittoi kropan helposti mustelmille niin tämän takia en käyttänyt ihan hierontakeppiä ihan niin aktiivisesti vaan lähinnä silloin kun kroppa tuntui olevan jumissa tai tunsin jotain pieniä kipuja.

Hyperice Hypervolt Plus

Hierontakeppi on kyllä sellainen laite, että se vaatii hieman opettelua jotta kaikkiin paikkoihin ja kohtiin pääsee hyvin käsiksi. Myöskin mitä enemmän voimaa käyttää niin sitä paremmalta ja pahemmalta se tuntuu. Myöskin mustelmien saaminen on silloin helpommin taattu kun käyttää hierontakeppiä oikeasti voimalla. Tätä samaa ei tapahdu foam rollerilla tai ainakaan niillä joita olen itse käyttänyt. Onhan kyseessä kuitenkin aivan eri laitteet ja kohteet joihin laitteita käytetään.

Nyt hierontakepin rinnalle ostin kuukausi hierontavasaran. Hierontavasara on tuntunut vaikuttavan lihaksiin eri tavalla kuin hierontakeppi minkä lisäksi hierontavasaralla pääsee paljon helpommin niihin kohtiin joissa tuntuu kipua tai jumia. Kuitenkaan hierontavasaralla en ole saanut läheskään sellaista tuntua kuin hierontakepillä mikä on alkanut miettimään ottaako hierontavasara tarpeeksi syvälle? Onko hierontavasaran teho enemmänkin pintapuolista vai meneekö se oikeasti tarpeeksi lihaksiin?

Hierontakeppi + Hyperice Hypervolt Plus

Nyt tämän viikon maanantaina olin hierojalla ja vuorossa oli käsi- & rintahieronta. Tuo hieronta oli kivuliain tähän astisista ja samalla huomasin, että hierontakeppi vastaa lähiten oikeaa hierontaa kuin hierontavasara. Näin ollen innostuin käyttämään taas enemmän hierontakeppiä heti tuon kyseisen hieronnan jälkeen takareisiin sekä pohkeisiin mitkä ovat olleet todella pitkään jumissa. Oikean hieronnan tuloksena sain kädet sekä rinnan mustelmille hierojan toimesta ja illalla käyttämällä hierontakeppiä takareisille sain takareidet polven alapuolelta isoille mustelmille.

Tuon käsi- & rintahieronnan seurauksena olen tullut siihen tulokseen, että kotona paras tapa hoitaa lihashuoltoa on käyttää foam rolleria, hierontakeppiä sekä hierontavasaraa yhdessä. Yksistään näistä mikään laite ei riitä ainakin jos lihakset ovat niin jumissa kuin mitä minulla on ollut. Hierontakeppi maksoi noin 10€ ja floar roller taisi maksaa 15 - 20€ niin kyseisiä laitteita saa myös halvalla. Foam rollereita on myöskin kalliimpia ja olen vain huomannut sen, että merkki maksaa ja siksi suosittelen miettimään Gymstick tuotteita joita saa esimerkiksi Citymarketista. Itselläni on mennyt kyllä jo yksi foam roller rikki mutta tälläisen 120kg jässikän voimasta mikä tahansa foam roller menee ennemmin tai myöhemmin rikki.

Hierontavasara onkin sitten kalliimpi investointi vaikka nykyisin niitäkin saa jo todella halvalla. Kuitenkin itse päätin satsata hierontavasarassa kalliimpaan laitteeseen ihan vain sen takia, että sain sellaisia suosituksia. Kalliimpi hierontavasara on hiljaisempi, akun kesto pidempi sekä laitteessa on enemmän tehoja. Kuitenkin kannattaa olla tarkkana ja lukea mahdollisia arvosteluita ennen kuin päättää mikä hierontavasara on oikea sinulle.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.