Hain Tampereen Hifihuoneelta uudet kaiuttimet Q Acoustics Concept 40 sekä perjantaina maastavetoa ja lauantaina hack-kyykkä

06.11.2017 - 13:49

Viikonloppuna tuli käytyä jälleen Vammalassa vaikka siellä juuri viikko sitten kävin. Tällä kertaa olin lähinnä hakemassa uusia kaiuttimia jotka juuri viime Vammalan reissulla olin käynyt ostamassa. Juuri edellinen kerta piti olla itselleni viimeinen kerta ennen joulua kun käyn Vammalassa, mutta näin ei sitten ollutkaan. Muutenkin kun lähden perjantaina Tampereelle hakemaan kaiuttimia niin päivä oli vain epävarmaa. Minulla oli meinaan autohuolto ja Hifihuone josta kaiuttimet menin hakemaan meni kiinni 18 aikaan. Näin ollen olin ihan riippuvainen siitä milloin autoni huollosta sain ja oliko edes kaiuttimeni saapuneet. Olin jo puolen päivän aikaan tulossa siihen päätökseen, että on parempi varmaan lähteä Tampereella lauantaina tai jopa vasta tulevana perjantaina.

Perjantaiaamuna kävin viemässä auton huoltoon minkä jälkeen menin ihan normaalisti kuntosalille tekemään aamun treeniä. Treenin jälkeen minulla oli luvassa keikka DNA liikkeeseen palauttamaan vanhaa kaapeli-boxia sekä digiboxin kaapelikorttia. Tämän jälkeen olin hieman suunnitellut meneväni Expresso Houseen tekemään töitä kun minulla oli kuitenkin työkone mukana. Tuon keikan pohjalta päädyin treenin jälkeen syömään lounaan "jo" treenin jälkeen salin respassa sekä tekemään töitä kymmeneen asti kunnes DNA liike aukeaa. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta kun tein näin ja huomasin tämän kyllä toimineen. Syömällä lounaan heti tai oikeastaan pian treenin jälkeen niin tämän jälkeen minun ei pitänyt miettiä syömisiä hetkeen jolloin ruokailua ei tarvinnut miettiä. Pystyin viemään päivää näin ollen "vapaammin" eteen päin kun ei pitänyt alkaa miettimään koska pitäisi syödä.

Muutoin perjantaiaamun rintatreeni oli hyvä ja erilainen rintatreeni vähään aikaan. Maanantain rintatreenit ovat menneet penkki voittoisesti ja viikon toinen rintatreeni on ollut tuosta erilainen. Tällä kertaa rintatreeni oli enemmänkin maanantain tapainen punnerrus voittoinen treeni, mutta käsipainoilla tehtynä. Kolme punnerrusliikettä käsipainoilla minkä lisäksi loppun peck-deck. Alavinopenkki, penkki sekä vinopenkki käsipainoilla viidentoiston toiston sarjoilla. Tein lämmittelyä vain alavinopenkkiin mikä oli liikkeistä ensimmäinen. Alavinopenkin jälkeen penkki sekä vinopenkki menivät vain työsarjoilla kun ajattelin alavinopenkin toimimeen jo lämmittelynä mikä myöskin toimi hyvin.

Päivä menikin siten etten päätynytkään treenin ja DNA reissun jälkeen Expresso Houseen vaan menin ihan kotiin tekemään töitä. Siinä puolen päivän aikaan olin ihmeellisen väsynyt ja nukahdinkin tv-tuoliin hetkeksi. Tämän johdosta päätin keittää kahvia ja juurikin kun olin ottamassa kahvia niin puhelimeen tuli tekstiviesti että auto on valmiina noudettavaksi. Vielä tällöin en ollut varma oliko kaiuttimet tulleet joten lähetin Hifihuoneelle tekstiviestin kysyäkseni koska kaiuttimet mahdollisesti saapuisivat. Hetken päästä sain vastauksen, että kaiuttimet olivat juuri saapuneet. Tämän johdosta kittasin sitten nopeasti kahvit suuhun ja aloin lähtemään hakemaan autoa minkä jälkeen sitten kotoa hakemaan vanhat kaiuttimet mitkä menivät vaihdossa. Täytyy kyllä sanoa, että Espoon sisäiset bussit ovat perseestä joten päädyin sitten hakemaan auton taksilla kun busilla olisi pitänyt säätä vaihtojen kanssa ja aikaa olisi mennyt pari kilometrin reissuun vähintään puolituntia.

Kaikki meni sitten hyvin vaikka loppujenlopuksi hyvin vaikka minulle tulikin hieman kiire kun kaikki asiat menivätkin siten kuin alunperin olisin halunnut. Pääsin Tampereelle noin 16 mennessä ja olin sitten Vammalassa siinä 17 aikoihin ja ennen 18:sta olinkin sitten jo salilla Vammalassa. Näin ollen päivän kummatkin treenit tuli tehtyä eri kuntosaleilla ja eri kaupungeissa. Varmaan ensimmäistä kertaa näin jos oikein muistan. Illalla treenasin ihan normaalisti selän mikä minun oli alunperin tarkoituskin treenata sillä lauantaina oli vuorossa sitten jalkatreeni ja hack-kyykky. Haluan meinaan treenata jalat vähintään kerran ollessani Vammalassa kun pääsen tekemään hack-kyykkyä.

Perjantaina maastavedossa 3x3 210kg ja lauantaina hack-kyykkyä parilla erilaisella tyylillä

Perjantai-illan selkätreenissä ei ollut oikeastaan muuta "ihmeellistä" kuin maastavedon tekeminen. Tuntuu etten tee enään maastavetoa vaikka olen maastavetoa kyllä tehnyt. Tällä kertaa halusin kokeilla "normaaliin" tapaan hieman tehdä hieman isommilla painoilla mahdollisimman monta toistoa. Tällä ketaa tuo tulos oli 210kg painoilla kolme kolmen toiston sarjaa mikä oli tällä kertaa ihan maksimi. Minulla meinaan alkoi kropassa hieman kramppailla ja kolmannen sarjan kolmas toisto oli vaikeampi juurikin kramppaamisen kannalta eikä niinkään jaksamisen. Viimeaikaiset treenit ja viime maanantain penkkaaminen 200kg on vain tuntunut nyt kropassa enemmän kuin kuvittelin. Muutoin tekeminen meni ihan hyvin eikä maastaveto tuntunut treenin jälkeen eikä seuraavana päivänä joten tekniikka oli pysynyt kasassa. Muutoin perjantain selkätreeni meni ihan perus asioilla läpi.

 

Evening #deadlift 210kg 3x3 #backworkout #heavyworkout #gym #gymlife

A video posted by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

Lauantaina olikin sitten vuorossa hack-kyykky jalkatreeni mitä olin odotellut. Perjantain selkätreeni oli niin sanotusti plussaa mitä en ollut oikeasti suunnitellut ihan tuollain ja ajattelin muutenkin etten treenaa tuota perjantain treeniä Vammalassa. Olin alunperin ajatellut käyväni salilla vain lauantaina tekemässä jalkatreenin hack-kyykyn takia. Viimeksi tein hack-kyykkyä jollain ihme tekniikalla jalat alaosassa laudan pätkä apuna pienillä painoilla ja tällä kertaa puolestaan halusin tehdä normaalia hack-kyykkyä. Jostain kumman syystä päädyin tekemään hack-kyykkä pysäytyksillä ja muutenkin hitaalla vauhdilla. Ehkä tähän vaikutti osittain se, että minun vieressä yksi teki jalkaprässiä vapaapudotuksilla eli periaatteessa hän vapaapudotti prässin lukkoasentoon ja ryskäsi sen ylös. Käytännössä jokaisen toiston jälkeen koko jalkaprässi liikkui taaksepäin useista sentejä. Itse hieman kauhistelin asiaa sillä en uskaltaisi tuollain edes tehdä jalkaprässiä enkä tuota edes suosittelisi missään vaiheessa. Ensinnäkin tuolla tyylillä menevät paikat vain paskaksi. Ellei omat jalat niin sitten jalkaprässi ja toiseksi ei tuollainen tekeminen kehitä jalkojen lihaksia. Egoa tuo varmaan kasvattaa kun saa laitettua suuret raudat prässiin.

Tein aluksi siis pysäytys tyylillä hack-kyykkyä minkä jälkeen päätin kokeilla ja missä myöskin onnistui lopulta niin väärin hack-kyykky. Tällöin liike ottanee mielestäni takareisiin kun normaali hack-kyykky on enemmän etureisitreeni. Olen tätä väärinpäin hack-kyykkyä aikoinaan kokeillut mutta tällä kertaa tein sen mielestäni oikein. Ainakin mitä videomateriaali näytti sillä kuvautin kaikki sarjat sillä halusin nähdä mitä oikeasti tein ja miten se tekniikka siellä meni. Oikeastaan jalkatreeni oli periaatteessa tuossa vaikka teinkin vielä aika paljon yhden jalan takareisilaitetta ja tämän jälkeen muutaman sarjan sumokyykkyä käsipainoilla.

 

#hacksquat day with 2 different hacksquat exercise's. #squat #legday #legworkout #gym #gymlife

A video posted by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

Hifi & High End Tampere 2016-messut 22.-23.10

Hifihuone järjesti Hifi & High End Tampere 2016-messut hieman yli viikko sitten viikonloppuna 22.-23.10. Olin juuri tuolloin suunnitellut käyväni Vammalassa joten päätin sitten käyväni lauantaina Hifihuoneella hifimessuilla joilla olin käynyt kerran aikaisemminkin muutava vuosi sitten. Olin tätä ennen ensimmäisillä hifimessuillani Tampereella oliko nyt vuonna 2010 Scandic Tampere Station hotellilla minkä taisivat järjestää ainakin Hifihuone ja Hifistudio jos nyt oikein muistan. Olin kyllä vuosien saatossa miettinyt menemistä Hifihuoneen hifimessuilla, mutta aina jostain syystä en sinne vain jaksanut ikinä lähteä. Ehkä suurin syy oli siinä, että mitä tekisin siellä? Itselleni hifimessut ovat vain olleet tapahtumia joista olen sattunut ostamaan aina jotain. Oli se sitten pienempää tai suurempaa kuten tällä kertaa. Helsingin Messukeskuksen hifimessuilla en ole vielä kertaakaan käynyt ja tänä vuonna olisin saattanut sinne mennä, mutta missasin sen ja ehkä parempi näin.

Itselläni hifiharrastus alkoi varsinaisesti 2006 jolloin ostin ensimmäisen kunnon viritin vahvistimen sekä kaiuttimet. Vahvistimen tilasin Saksasta ja kaiuttimet ostin Hifiuoneelta minkä jälkeen olen ostanut lähes kaikki hifituotteet sieltä. Ensimmäinen vahvistimeni oli Sony 3200es ja ensimmäiset kaiuttimeni olivat neljä kappaletta Wharfedale 9.1 kaiuttimia sekä Wharfedale 9 cs. Näiden Wharfedale kaiuttimien lisäksi ostin subbariksi Audio Pro Sub focus jolloin sain kasaani ensimmäisen kunnollisen 5.1 kaiutin järjestelmän eli kotitettarin. Tämän jälkeen seuraava hankinta oli Optoma HD80 videotykki minkä taisin ostaa loppuvuodesta 2007. Videotykin jälkeen seuraava päivitys olikin sitten Wharfedale 9.5 "tornikaiuttimet" vuonna 2008 jolloin 5.1 järjestelmä vaihtui 7.1 järjestelmään mikä taas muutama vuosi sitten vaihtui takaisin 5.1 järjestelmään myytyäni pari kappaletta Wharfedale 9.1 kaiuttimia pois. Tuossa välissä vuonna 2010 vaihdoin Sonyn 3200es vahvistimen Onkyo nr609 vahvistimeen.

Vuosien ajan systeemit ja kaiuttimet ovat toimineet ilman ongelmia eikä tekniikassakaan ole tullut suurempia päivityksiä kuin kuvapuolelle 4K ja HDR jotka eivät itseäni vielä hirveästi kiinnosta. Lähinnä 4K materiaalin puute sekä laitteiden hinnat eivät minua kannusta päivittämään 4K & HDR tekniikkaan kun videotykki toimii loistavasti sekä televisio ei ole kovinkaan vanha. Tämän johdosta suuremmat kotiteatterin päivittämisen tarpeet ovat olleet vähissä, mutta se suurin syy on kuitenkin budjekti. Kotiteatterin päivittäminen kun on kuitenkin suurimmaksi osaksi sitä, että päivitetään parempaan ja miten parempaan päästään? Ostaa kalliimpia välineitä. Hyvin yksinkertaista hifissä kuten melkein missä tahansa muussakin asiassa. Kun omistaa tietyn hintaluokan välineitä niin seuraava askel on ostaa hieman kalliimpi. Tosin televison tai videotykin osalta näin ei ole vaan esimerkiksi viiden vuoden välein voi päivittää yhtä hyvin saman hintaiseen tuotteeseen.

Q Acoustics Concept 40

Olen kyllä ajoittain katsellut ja miettinyt mitä voisi ja mihin voisi mitäkin päivittää. En nyt niinkään suunnitellusti mutta kunhan katsonut vain mitä alalla on tapahtunut. Kuitenkin kun näin Hifihuoneen Hifi & High End Tampere 2016-messut ja olin päättänyt sinne mennä niin aloin tarkemmin miettimään mitä voisin sieltä katsoa. Siis katsoa en ostaa sillä ajatelin mennä sinne lähinnä tiedustelemaan ja tarkistamaan messutarjouksia sekä mahdollisesti koekuuntelemaan kaiuttimia. Olin kuitenkin tiedostanut mitä päivittäisin kotiteatteriini jos päivittäisin ja ne olivat tornikaiuttimet. Vanhat Wharfedale 9.5 tornikaiuttimet olivat maksaneet 500€ joten aloin suunnitelemaan vähintään tai oikeastaan 1000€ budjektia sillä halusin selvästi päivittää nykyisiä mutta en kuitenkaan oikeasti raskisi ostamaan mitään yli 1000€ kaiuttumia. Tämän johdosta asetin itselleni rajaksi tuon 1000€ minkä pohjalta ennen hifimessuja katsoin mitkä olisivat 1000€ budjektin parhaimpia kaiuttimia ja mistä niitä saisi. Melkein ensimmäisenä menin katsomaan mitä whathifi.com sivusto sanoo minkä pohjalta aloin asiaa oikeasi miettimään. Sivusto antoi omaan budjektiin sopiviksi vaihtoehdoiksi Q Acoustics 3050 kaiuttimet mitkä sattuivat sopivasti myöskin löytymään Hifihuoneen tarjonnasta. Ajattelin koekuuntelevani näitä kaiuttimia hifimessuilla minkä perusteella voisin kyseiset Q Acoustics 3050 kaiuttimet ostaa. Olin tässä vaiheessa käynyt myöskin lukemassa arvioita Q Acoustics seuraavista malleista Q Acoustics Concept 40, mutta hinnan ollessa 1600€ tämä oli liikaa.

[[{"fid":"551","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Q Acoustics Concept 40","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Q Acoustics Concept 40"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Q Acoustics Concept 40","title":"Q Acoustics Concept 40","height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Lauantaina päästyäni Hifihuoneelle lähes ensimmäisenä asiana mikä tuli vastaan oli messutarjoukset. Tarjouksia käytyäni läpi minulle nousi silmään yksi asia Q Acoustics Concept 40 kaiuttimet mitkä olivat  600€ alennuksessa eli hinta oli 999€. Tämän luettani tiesin lähes heti ostavani kyseiset kaiuttimet ja olinkin hyvin nopeasti hieromassa kauppoja. Kun kysyin aluksi paljonko saisin vanhoista Wharfedale 9.5 kaiuttimista niin vastauksen saatuani tiesin heti tekeväni kaupat. Välirahan ollessa 750€ katsoin tämän olevan todella hyvä kauppa. Lähes sama asia kävi itselleni viimeksi kun kävin kysymässä tarjousta Mazda 3:sta. Kun testiajon jälkeen näin välirahan minkä saisin vanhasta autostani niin tiesin tekeväni kaupat.

Olen paha arvioimaan ja antamaan mitään kaiutin arviota. Mitä eroa vanhoilla Wharfedale 9.5 kaiuttimilla sekä uusilla Q Acoustics Concept 40 kaiuttimilla on. Muutenkin on vaikea arvioida sillä kaiuttimet eivät ole vierekkäin ja arvio pitää perustaa muistiin. Miltä nyt vanhat kaiuttimet kuuluivatkaan? Vaikeeta ellei mahdoton mutta olen huomannut uusien Q Acoustics Concept 40 kaiuttimien olevan kaikin puolin paremmat. Ääni tulee kaiuttimista paljon luonnollisemmin ja ääni on monipuolisempaa minkä huomasin musiikkia kuunnellessani. Katsoin kyllä heti sunnuntaina kun olin saanut kaiuttimet paikoilleen kolme elokuvaa, mutta musiikista eron huomasi helpommin.

Q Acoustics Concept 40 arvosteluja

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.