Habitare & Hifimessut 2022

11.09.2022 - 11:07

Habitare & hifimessut 2022 on nyt takana ja täytyy sanoa, että keikka oli hieman raskaampi kuin ajattelin. Jätin auton normaaliin tapaan työpaikan parkkipaikalle mistä sitten kävelin Messukeskukseen mutta tällä kertaa jouduin myös hieman kiertelmään koska Triplan tietyöt. Olisi ollut siis ihan parempi vain viedä auto Messukeskukseen niin olisi säästynyt tuolta kävelemiseltä sillä itse Habitare & hifimessuilla tuli käveltyä ja seistyä. Mitään yllättävää tuossa ei ollut vaan ihan samanlaista kuin edellisinä vuosina.

Kävin ensin Habitaren puolella kun minulla oli Habitaren lippu ja sieltä puolelta pääsin sitten Hifimessuille ja takaisin. Habitaren puolella oli todella paljon erilaista esittelyä mutta itse pystyin suurimman osan skippaamaan juurikin sen takia että uusin keittiön viime vuonna. Näin ollen pystyin suurimman osan kojuista kiertämään sillä ne keskittyivät asioihin joita olin juuri hankkinut. Muuten esillä oli mielenkiintoisia esineitä ja asioita mistä en ollutkaan tietoinen ja moniin asioihin olisin voinut enemmänkin keskittyä mutta tällä kertaa se ei ollut ihan suunniteltu.

Hifimessut 2022

Muuten Habitaren puolella oli sellaisiakin asioita mitä jäin miettimään ja lähes ostamaan. Otin kuitenkin muistiin asioita mitä näin siellä eli kun tarve tulee niin osaan alkaa etsimään mahdollisia ratkaisuja. Kuitenkin minun olisi pitänyt olla Habitaren puolella paljon enemmän minkä lisäksi minun olisi pitänyt ruokailla siellä mutta tällä kertaa en ollut sitä niin suunnitellut enkä niin sitten myöskään extremporeen tehnyt. Silti näin ja koin Habitaren tarjonnan ja kun oikeasti tarvitsen jotain mitä siellä oli tarjolla niin nyt tiedän taas paremmin.

Hifimessujen puoli oli lähestulkoon identtinen viime vuotiseen. Tällä kertaa mielestäni oli enemmän koekuuntelussa kalliimpia laitteita. Ihme ja kyllä tällä kertaa jäin niitä kuuntelemaan ihan mielenkiinnosta mutta yleisesti se vain vääristää niin paljon kuunnella laitteita messuilla kuin mitä edes kuunteluhuoneessa tai saati kotona. Varsinkaan kun itse näin kerrostalossa asuvana laitteista ei saa kaikkea sitä hyötyä irti mitä edes saisin nykyisestä järjestelmästä. Myöskin messujen akustointi on mitä on. Se laittoi hieman miettimään, että useassa koekuuntelussa käytettiin Spotifyä levysoittimen vierellä. Eikö olisi parempi käyttää Tidalia tai Qobuzia Hi-Res äänenlaadulla? No toisaalta tuhansien laitteilla jopa Spotify kuulostaa ok:lle eikä suurin osa kävijöistä varmaan äänenlaadun eroa huomaisi?

Hifimessut 2022

Habitare & hifimessut 2022 tuli käytyä ja koettua, mutta eipä siellä niin ihmeellistä ja merkittävää ollut omaan silmään tai korvaan. Habitaren puolella kyllä mutta hifimessujen osalta tuo on niin nähtyä. Muutamilla oli sentään messutarjouksia esillä tai ainakin lappuja laitteista ja niiden alapuolella kysy messutarjous. Yleisesti laitteet olivat normaalihintaisia eikä messujen puolella yleisesti hirveän halpoja vehkeitä edes ollut. 

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän. 

Laittakaa ylös päivämäärä 16.-17.9.2023 niin kuin minunkin on tarkoitus sillä tuolloin on tämän vuoden Hifimessut sekä Habitare. Habitare alkaa muutamaa päivää aikaisemmin eli onko nyt keskiviikosta -sunnuntaihin vai normaaleille kävijöille torstaista - sunnuntaihin mutta Hifimessut ovat vain viikonloppuna. Vielä ei ole tullut mitään sen parempaa infoa mitä siellä on saati lipun hintoja mutta normaalisti Habitare lipulla on päässyt kumpaankin tapahtumaan. 

Kirjoittelinkin tuossa jo ensimmäisen kirjoituksen uudesta päätevahvistimesta minkä ostin tämän viikon alussa ja mitä nyt tulin loppuviikoksi asentamaan ja kokeilemaan. Ensimmäinen ilta ja toisen päivän aamupäivä menikin tosiaan tuon NAD C298 päätevahtimen liittämiseen Denon x3600H kotiteatteri vahvistimeen. Kuten ensimmäisessä kirjoituksessa NAD C298 olen käynyt asiat jo läpi. Kuitenkin nyt viimein olen päässyt kuuntelemaan NAD C298 päätevahvistinta niin vinyyleiden, Node 2i, HBO Max:in sekä parin 4K bluray elokuvan kanssa.

Riaa-korjainta / phono päätettä olen miettinyt aina siitä asti kun päivitin levysoittimeksi Rega Planar 3:n viime kesänä. Tuon hankinnan jälkeen minun oli tarkoitus ostaa Regan oma Rega phono box mitä nytkin oli käytännössä tarkoitus hankkia. Kuitenkin minulle tarttui nyt käteen Musical Fidelity LX2-LPS riaa-korjain / phono pääte mikä ei kuitenkaan ollut minulle ihan tuntematon tapaus.