Ensimmäinen viikko vain PTVGYM:llä treenejä alkaa olemaan takana

18.08.2023 - 09:24

Eilen illalla kun olin saanut rinta- & olkapäätreenin tehtyä niin suuntasin poikkeuksellisesti wc:n kautta suihkuun kun nyt tuntui sille että oikeasti parempi käydä siellä wc:ssä. Olen nyt pidempään yrittänyt välttää käymästä PTVGYM:in wc:ssä ja onneksi taas muistin ennen wc:hen menemistä kurkkaamaan ensiksi sisään. Ennen kuin astuin jalallakaan wc:hen puolelle niin laitoin wc:hen valot päälle vain huomataksekseni kuinka kusi lainehti oikean puoleisen wc:hen lattialla. Tämän jälkeen laitoin wc:n valon pois ja kävin kurkkaamassa voiko vasemman puoleiseen wc:hen mennä? Sielläkin vähän lainehti mutta kuitenkin siinä oli sellainen tila että pystyin wc:ssä asioimaaan.

PTVGYM:in wc:t ovat niin liian saastaiset että sinne viitsisi aina mennä. Kusi virtaa lattioilla niin se ei oikein miellytä käymään wc:ssä minkä johdosta olen yrittänyt vain sitten pidättää wc:hen käyntiä aina kotiin asti jos vain mahdollista. Ihan sama asia on ollut Espoon puolella lähisaleilla että siellä en oikein viitsi sinne wc:hen mennä kun joko kusi virtaa lattialla tai lattia on vain tahmea kusesta.

Tuo yksi asia onkin erittäin ärsyttävää Helsingin ja Espoon kuntosaleilla kun wc:ssä ei oikein viitsi edes käydä. Normaalisti tuossa pärjää ihan hyvin sillä pääsen suhteellisen nopeasti lähisaleilta sekä myöskin Pitäjänmäen PTVGYM:ltä kotiin. Toisaalta ei ole kyllä kiva lähteä salilta pidättäen ajamaan kohti kotia ihan vain sen takia ettei saasteiseen wc:hen viitisi mennä.

Jos nyt saastaiset wc:t unohdetaan niin tämä on ollut nyt ensimmäinen "normaali" viikko kun olen käynyt treenaamassa vain PTVGYM:llä. Tänään perjantaina en ole vielä varma käynkö treenaamassa vai en eli tuosta en vielä tiedä ja huomenna lauantaina olisi tarkoitus käydä vetämässä toiseksi viimeinen treeni kymmenen kerran kortista Vantaan Loaded:lla. Tulevat seuraava pari viikkoa tulevat oelmaan samanlaisia eli käyn päivittäin PTVGYM:llä treenaamassa ja sitten vielä toinen Vantaan Loaded keikka.

Olin jotenkin osannut katsoa kalenteria väärin jo varhaisessa vaiheessa kun luulin että kesän loman loputtua tätä kuukautta olisi jäljellä pari viikkoa eli kun palasin lomilta niin treenaisin pari viikkoa vain PTVGYM:llä. Tuossa tällä viikolla sitten tajusin että hetkinen tätä kuukautta onkin vielä tämän viikon jälkeen pari viikkoa jäljellä. Näin ollen tästä ajasta tulee nyt sitten yhteensä kolme viikkoa kun treenaan vain PTVGYM:llä.

Ensimmäisen viikon tullessa nyt päätökseen niin täytyy kyllä sanoa että toistaiseksi en kaipaa lähisaleille ja mitä vuosien saatossa muistelen lomilta paluita niin lähisaleille paluu on ollut vähän sellaista masentavaa. Vaikka Vammalassa kuntosali ei ole ihan maailman paras ja puutteita on niin kuitenkin puitteet ovat sellaiset että siellä voi hyvin treenata sekä ilmapiiri on hyvä. Näin ei oikein voi sanoa lähisaleista joiden ilmapiiri ei ole oikein itselleni se parhain. Lähinnä se minkälaisia treenaajia siellä käy niin kuin pääsääntöisesti tai sitten ne kohdistuvat vain muutamiin aktiivisiin ihmisiin joita syystä tai toisesta en oikein siedä tai tykkää.

No toisaalta ei tuo Pitäjänmäen PTVGYM mikään paras sali sekään ole sillä se on huonoin niistä kaikista PTVGYM:stä joilla olen käynyt. Toivonkin että tuleva Pitäjänmäen PTVGYM 2.0 päivitys tulee olemaan sellainen että Pitäjänmäen PTVGYM:stä saadaa edes vähän enemmän irti eikä se erotu niin paljon muista. Erityisesti toivoisin että maastavetoalustat myös vaihdettaisiin sillä ne eivät ole tasaisia sekä myöskin lattia kaipaisi remonttia sillä sekään ei ole ihan tasainen. Tietyissä kyykkyräkeissä kyllä tuntuu ettei lattia ole ihan 100% tasainen. Nuo nyt ovat suurimmat ongelmat että treenipaikat eivät ole tasaisia.

Pääsääntöisesti olen käynyt PTVGYM:llä torstaisin - lauantaisin mutta myös muut päivät on tässä ajan saatossa tullut jo tutuksi. Näin ollen tällä viikolla kuinkaan mikään päivä ei ollut ensimmäinen sillä olen kuitenkin käynyt viikon jokaisena päivänä jo PTVGYM:llä. Kuitenkin nyt kun olen käynyt päivittäin PTVGYM:llä niin jotain asioita huomaa mitä silloin ei kun käy vain tiettyinä päivinä paria kertaa viikossa. En vielä tiedä vaikuttaako kesän ollessa vielä sillä vai onko tämä jo "normaalia" sillä mielestäni mitään ihan niin ruuhkaa ei ole ollut. Tai ainakaan niinä päivinä niissä paikoissa joissa itse teen treeniä. Tietenkin mitä nyt olen katsonut niin käsipainoalue on jokaisena päivänä ollut ihan tukossa.

Yksi mielenkiintoisimmista havainnoista oli keskiviikko mikä mielestäni oli viikon hiljaisin päivä. Tähän kun vielä lisää sen että tuolloin satoi vettä niin se varsinkin teki asiasta todella mielenkiintoisen. Lähisalit ovat yleensä keskiviikkona täynnä eli keskiviikko on yksi ruuhkaisimmista päivistä. Siihen kun vielä lisätään vesisade niin tällöin lähisalit ovat täynnä. Se ei ole päivästä kiinni mutta jos ulkona sataa vettä niin silloin tuntuu että kaikki ovat kuntosalilla. Näin siis tässä minun lähellä nuo lähisalit.

Vielä tässä ei ole mitään kaipuuta että voisin edes harkita menemistä lähisaleilla vaan tähän on jo niin sanotusti tottunut että kun menen treenaamaan niin lähden PTVGYM:lle. Ainakin vielä kun toistaiseksi en ole itse joutunut ruuhkaan ja varsinkaan kun vielä ei ole talvi ja huonot ajokelit. Pääsenhän vielä tässä kuitenkin myös pari kertaa käymään myös Vantaan Loaded:lla niin saan sitten hieman myös vaihtelua. Tuo Vantaan Loaded:n 10-kerran kortti umpeutuu muistaakseni ensi kuun loppuun mennessä mutta ajattelin nyt kuitenkin kuluttaa sen loppuun niin pian kuin mahdollista. Kuitenkin Vantaalle on pidempi matka eikä se sinällään uhku intoa menemään sinne kun Vantaan Loaded ei ole sama asia kuin oikea Tampereen Loaded.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.