Ensimmäinen maastaveto treeni & PTVGYM käynti kahteen viikkoon

25.11.2023 - 14:16

Keskiviikkona palasin kuntosalille puolentoista viikon tauon jälkeen jalkatreenin parissa, torstaina kävin tekemässä rintatreenin ja nyt eilen perjantaina kävin tekemässä ensimmäisen treenin Pitäjänmäen PTVGYM:llä maastaveto treenillä. Viime viikolla oli vuosittainen etäviikko reissu töissä kun olimme jälleen kerran Pyhtäällä mökillä ja sieltä reissulta sitten tuli pieni kröhä mukanani. Tämän johdosta päätin etten mene treenaamaan maanantaina enkä tiistaina vaan katson tilanteen keskiviikkona.

Näin myös tein sillä huomasin jo tiistaina että olotila oli parempi kuin mitä se oli ollut. Keskiviikkona olotila oli vieläkin parempi kuin tiistaina mutta silti päätin etten tällä viikolla treenaa ihan niin kovaa tai normaalisti kuin normaalisti tekisin. Tämä tietenkin epäonnistui pahemman kerran kun vedin itseni kyykyssä sellaiseen kuntoon että minulle tuli todella pahaolo. Kyykyssä painot pysyivät maltillisina mutta toistomäärät puolestaan sitten kasvoivat kymmeneen.

Tostaina kun vuorossa oli rintatreeni penkillä niin päätin keskittyä enemmän suhteellisen suuriin painoihin ja lyhyempiin toistomääriin juurikin tuon keskiviikon kyykyn seurauksena. Päädyin tekemään torstaina penkissä 180kg painoilla sarjoja mutta huomasin kyllä että kyllä se 180kg painoi eikä se noussut niin hyvin kuin vielä pari viikkoa sitten. Keskiviikkona kun menin kyykyn jälkeen niin huonoon kuntoon niin en muuta siinä treenissä tehnyt mutta nyt torstaina tein ja tämä oli uutta minulle tälle viikolle niin otin suosiolla muut liikkeet rauhallisemmin.

Näin tein myös perjantaina PTVGYM:llä kun aluksi tein maastavetoa minkä jälkeen muita selkäliikkeitä. Päätin maastavedossa tehdä kahden toiston sarjoja ja nousta painoissa suhteellisen suuriin painoihin jos vain siltä tuntuu. Samalla myös päätin että teen yhden sarjan isoimmilla painoilla mihin nyt tulenkaan nousemaan etten ala nyt tekemään mitään liian raskasta maastaveto treeniä tähän heti. Keskiviikon kyykky treeni oli tuoreessa muistissa ja halusin nyt rakentaa hyvää tulos kuntoa enkä lähteä heti rääkkään kroppaa.

Päädyin lopulta tekemään 220kg, 240kg sekä 260kg painoilla kaksi toistoa ja se oli siinä sitten. Kaikki tuntui menevän hyvin eikä mitään ongelmia missään. Oikeastaan kaikki toistot tuntuivat jopa helpoille minkä johdosta kyllä lähdin vielä miettimään painojen nostoa 270kg tai 280kg mutta onneksi pysyttäydyin alkuperäisessä suunnitelmassa enkä nyt lähtenyt enää suunnitelmia muuttamaan.

Maastavedon jälkeen tein vielä ylätaljaa sekä alataljaa missä tein x-määrän sarjoja y-määrällä toistoja lähes putkeen. Tein kummatkin taljaliikkeet siis normaaliin tapaan kontrolloituna pidoilla minkä ja todella nopeilla tauoilla. Käytännössä siis nousin taljasta ylös, siinä sitten muutamia sekunteja ihmettelin minkä jälkeen palasin tekemään seuraavaa sarjaa. Olisikohan ollut jotain 30 sekunnin taukoja? En tiedä eikä sillä nyt mitään väliä koska se ei ollut tarkoitus vaan tarkoitus oli tehdä sarjat lähes putkeen.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?