Ensimmäinen maastaveto treeni kahden viikon tauon jälkeen

29.10.2023 - 18:27

Eilen lauantaina tuli tehtyä ensimmäinen maastaveto treeni kahteen viikkoon. Tämä treeni oli alunperin tarkoitus tehdä perjantaina mutta päätinkin tehdä silloin yhteisen jalkatreenin kaverin kanssa. Olen kyllä kahden viikon aikana tehnyt räkkivetoja sekä lohko maastavetoja jollain tavalla mutta ihan 100% teholla tai intensiivillä en. Tämä kaikki pohjautuu siihen että tunsin jo tuossa jokin aika sitten että alaselässä tuntui jonkinlaista rasitusta ja ajattelin että nyt on vain parempi pitää ainakin maastavedosta hieman taukoa.

En nyt ole varma oliko ongelma yksin omaan alaselkä vai oliko ongelma takareidet tai pakarat ja se heijastui alaselkään. Luultavasti ongelma liittyi pakaran seudulle ja se vain heijastui alaselkään ja juurikin ongelma oli vasemmalla puolella. Oikealla puolella kaikki toimi ja oli ihan normaalisti. Ongelmat ilmenivät erityisesti kun tein maastavetoa, räkkivetoja tai kyykkyä. Aina kun olin saanut varsinkin kovemmat sarjat ja nostot tehtyä niin alaselkä tuntui hieman olevan jumissa. Se ei niinkään haitannut tekemistä mutta tunsin että kaikki ei ole ihan 100% kunnossa niin varsinkin maastavetoja ja räkkivetoja ei sitten tullut ihan niin täysillä vedettyä.

Päätin kuitenkin että nyt on parempi ottaa varsinkin maastavedosta taukoa sillä mielestäni ei ole järkevää vetää maastavetoa puolitehoilla. Itse huomaan aina treeneissä oli sitten kyseessä kyykky tai maastaveto että jos kroppa ei tunnu olevan 100% kunnossa niin tämä heijastuu heti tekemiseen. Kun itseluottamus hiemankin horjuu niin se vaikuttaa heti tuloksiin ja tekemiseen. Painot joilla normaalisti saisin helposti useampia toistoja niin jos kroppa ei tunnu olevan 100% kunnossa niin jo yksikin toisto voi tehdä todella vaikeaa.

Tämän huomasin eilen lauantaina kun tein maastavetoa ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon. Tunsin kroppani olevan kunnossa eli sen puoleen ei mitään hätää mutta huomasin tuon kahden viikon vaikuttaneen henkisesti. Lähes jokainen toisto ja sarja jo 200kg painoista ei ollut sitä minun normaalia tekemistä. Jouduin lähestulkoon jokaiseen sarjaan ja toistoon keskittymään normaalia pidempään kun itseluottamukseni ei ollut ihan kunnossa kun en ollut tottunut tekemään maastavetoa.

Olen myös muutenkin huomannut viimeiaikoina että voimatasoni eivät ole ihan sillä tasolla kun ne olivat vielä noin kuukausi sitten. Luulen että nyt viimein kroppa on vain pikkuhiljaa alkanut väsymään niistä suurista ennätys määristä joita kesälomalla ja loman jälkeen tein lähes treenistä treeniin. Tein tuossa pari viikkoa sitten kevyemmän treeniviikon minkä jälkeen tuntui että en saanut sitä menoa päälle mikä minulla oli vielä ennen tuota kevyempää viikkoa.

Treeenit kyllä kulkee kun painot pysyvät tietyissä painoissa mutta heti kun menen hiemankin kovempiin painoihin tuntuu vain sille että kroppa ei enää jaksa. Samalla sellainen tekemisen meiningin tunne puuttuu ja henkisesti usko tekemiseen on samalla alhainen. 

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.