Ensimmäinen "kunnon" treeni pienen flunssan & viikon tauon jälkeen

12.11.2022 - 16:04

Eilen perjantaina tein ensimmäinen "kunnon" treenin tällä viikolla kun maanantaista torstaihin säästelin treeneissä enkä ottanut mitään ihan täysillä. Minulla oli viikon tauko treeneistä sekä olin hieman palautumassa flunssasta. En säästellyt niinkään tauon jäljiltä vaan tuon flunssan sillä tunsin vielä maanantaina etten ole 100% kunnossa. En oikeastaan vieläkään ole ihan 100% kunnossa sillä saatan yskiä yksittäin päivän aikana sekä räkää tulee kun käy niistämässä. Muutoin muut oireet tai tuntemukset on kadonnut eli sen puoleen olen kunnossa.

Minun oli tarkoitus ottaa koko viikko kevyesti tällä viikolla mutta tuossa olotilan kohentuessa päätin että perjantai on se päivä kun yritän vetää kunnolla ilman että säästelen. Tietenkään kaikki voimat eivät olleet palautuneet sekä kroppa tarvitsee muutamia kovempia treenejä alle voimatasot alkavat taas löytyä. Tietenkin kun kroppa on levännyt niin silloin voimia normaalisti olisi mutta kun olin flussassa niin tämän johdosta kestää pidempään taas löytää voimat.

Perjantaina sain tehtyä penkissä 180kg pysäytyksellä mikä on ihan hyvä tulos ja varsinkin siihen nähden että tämä oli ensimmäinen "kova" treeni flunssan jäljiltä. Tämän jälkeen otin käyttöön slingshotin ja tein muutaman toiston 180kg, 200kg sekä 220kg painoilla. 200kg oli vielä ihan helppo mutta 220kg ei mennyt ihan niin kuin olisin halunnut ja ne oli myös painot joissa huomasin että en ole tehnyt aikoihin kyseisillä painoilla. En ole tuollaisia painoja käyttänyt taas vähään aikaan edes slingshottia käyttäen mutta tietenkin 220kg on paljon vaikka käyttäisikin slingshottia.

Mielestäni voimatreeniä on helpompi lähteä tekemään flunssan jälkeen kuin bodausta. Ihan vain sen takia kun voimat tuntuu nousevan helpommin normaaliin kuin kestävyys. Huomasin tämän alkuviikosta kun tein kevyempiä treenejä niin vaikka en tehnyt maksimi painoilla niin voimat tuntuivat olevan ok. Kuitenkin kun aloin tekemään muita liikkeitä joissa tein 10 - 20 toistoa niin se tuntui paljon raskaammalle vaikka käytössä olikin pienet painot. Saman asian huomasin aikoinaan kun korona tauon eli kolme - neljä viikkoa palasin takaisin salille. Voimat tuntuivat tulevan helpommin kuin kestävyys pidempiin sarjoihin.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.