Ei vieläkään uutta boxi kyykky ennätystä 210kg plus ketjut

12.03.2023 - 09:36

Olikohan se neljä viikkoa sitten kun aloitin tekemään boxi kyykkyä pitkästä aikaa ihan extemporeen PTVGYM:llä ketjuilla. Tuolloin sain tehtyä 180kg, 190kg sekä 200kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa per paino. Seuraavalla viikolla viikolla tein viikon molemmat kyykky treenit boxi kyykkynä ja lauantaina PTVGYM:llä ollessani yritin saada uuden ennätyksen minkä myös sain. 205kg plus ketjut sain yhden toiston tehtyä mutta tässä treenissä jo 200kg plus ketjut tuntui olevan raskaampaa eli edellisellä viikolla olin paljon paremmassa kunnossa.

Tuon treenin jälkeen kun sain tehtyä 205kg plus ketju niin olen jahdannut PTVGYM:llä tehdyissä kyykky treeneissä boxi kyykyssä 210kg plus ketjut. Viikkojen toisessa kyykky treenissä puolestaan olen tehnyt ihan normaalia kyykkyä eli en ole jatkanut kahden boxi kyykky treenin viikkoja. Mielestäni boxi kyykyn tekeminen on taas kohentanut normaalia kyykkyä lähinnä siinä mihin kohtaan normaali kyykky pitää laskea ja tietenkin kohentanut etureisiä mihin boxi kyykky ottaa enemmän.

Se mitä sitten tulee nyt jo parin viikon metsästykseen saada 210kg plus ketjut niin on epäonnistunut. Pari viikkoa sitten huomasin jo hyvissä ajoin että tänään se ei tule. Pääsin kuitenkin 200kg plus ketjut painoihin joilla tein yhteensä viisi toistoa 1, 2 sekä 2 mikä on "ennätys" eli siinä mielessä pitää olla tuohon treeniin tyytyväinen. Se että tein ensiksi yhden toiston ja sen jälkeen kaksi kakkosta niin johtuu vain siitä että ensiksi katsoin miten tuo tulee ja olenko 210kg plus ketjut kunnossa. Kun huomasin etten ole niin lähdin hakemaan vain niin paljon toistoja 200kg plus ketjut kun vain sain.

Sitten eilinen treeni missä myös pääsuunnitelma oli saada 210kg plus ketjut niin lähtökohta ei ollut mikään paras mahdollinen sillä keskiviikon kyykky treeni oli aikas väsynyt. Halusin saada suhteellisen isoilla painoilla jotain sarjoja mutta päädyin tekemään 200kg painoilla pari viiden toiston sarjaa. Olin kummankin sarjan jälkeen todella puhki eli tuo oli ihan maksimi tuolle iltaa mutta toisaalta se ei yllättänyt. Olinhan edellisenä iltana ollut pari tuntia laskettelemalla non-stop minkä jälkeen palasin kotiin eli olin vajaa kolmisen tuntia ajamassa autoa.

Tälläkin kertaa 200kg plus ketjut niin tein aluksi yhden toiston mikä tuntui olevan taistelua. Tässä kohtaan tiesi ettei tänäänkään ole se 210kg plus ketjut päivä. Olin kyllä jo tuossa kohtaan ehtinyt miettimään miten tätä treeniä tulen jatkamaan. Minulla oli erilaisia suunnitelmia sen varalle miten treeniä jatkamaan saisin tai en tuon 210kg plus ketjut. Tuon 200kg plus ketjut yhden toiston jälkeen virittelinkin sitten vastustusnauhat kiinni räkkiin ja tarkoitus oli tehdä pidempiä sarjoja avustettuna. Ensimmäinen sarja vastustusnauhoilla oli epäonnistuminen sillä ne auttoivat liikaa. Sain tehtyä viisi toistoa ilman että tekeminen oikeasti tuntui oikealle niimpä virittelin vastustusnauhoja eri tavalla kiinni räkkiin. Olihan tämä nyt ensimmäinen kerta kun virittelin vastustusnauhoja räkkiin PTVGYM:llä.

Lopulta säädön jälkeen sain vastustusnauhat jotekin räkkiin eikä ne auttanut liikaa vaan ihan sopivasti. Sain tehtyä kaksi neljän toiston sarjaa 200kg plus ketjut painoilla mutta olisin halunnut tehdä viisi toistoa. Tuo neljä toistoa tuntui olevan vain tänään oma rajani minkä myös tunsin kropassa. Olin kummankin sarjan jälkeen todella puhki ja jo ensimmäisen sarjan jälkeen teki mieli lopettaa. Siitä huolimatta tein toisen neljän toiston sarjan minkä jälkeen vielä jatkoin jalkatreeniä hack-kyykyllä sekä vyökyykyllä mitä seurasi sitten vielä reisikoukistus sekä pohkeet.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan