Ei vieläkään uutta boxi kyykky ennätystä 210kg plus ketjut

03.07.2023 - 10:53

Olikohan se neljä viikkoa sitten kun aloitin tekemään boxi kyykkyä pitkästä aikaa ihan extemporeen PTVGYM:llä ketjuilla. Tuolloin sain tehtyä 180kg, 190kg sekä 200kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa per paino. Seuraavalla viikolla viikolla tein viikon molemmat kyykky treenit boxi kyykkynä ja lauantaina PTVGYM:llä ollessani yritin saada uuden ennätyksen minkä myös sain. 205kg plus ketjut sain yhden toiston tehtyä mutta tässä treenissä jo 200kg plus ketjut tuntui olevan raskaampaa eli edellisellä viikolla olin paljon paremmassa kunnossa.

Tuon treenin jälkeen kun sain tehtyä 205kg plus ketju niin olen jahdannut PTVGYM:llä tehdyissä kyykky treeneissä boxi kyykyssä 210kg plus ketjut. Viikkojen toisessa kyykky treenissä puolestaan olen tehnyt ihan normaalia kyykkyä eli en ole jatkanut kahden boxi kyykky treenin viikkoja. Mielestäni boxi kyykyn tekeminen on taas kohentanut normaalia kyykkyä lähinnä siinä mihin kohtaan normaali kyykky pitää laskea ja tietenkin kohentanut etureisiä mihin boxi kyykky ottaa enemmän.

Se mitä sitten tulee nyt jo parin viikon metsästykseen saada 210kg plus ketjut niin on epäonnistunut. Pari viikkoa sitten huomasin jo hyvissä ajoin että tänään se ei tule. Pääsin kuitenkin 200kg plus ketjut painoihin joilla tein yhteensä viisi toistoa 1, 2 sekä 2 mikä on "ennätys" eli siinä mielessä pitää olla tuohon treeniin tyytyväinen. Se että tein ensiksi yhden toiston ja sen jälkeen kaksi kakkosta niin johtuu vain siitä että ensiksi katsoin miten tuo tulee ja olenko 210kg plus ketjut kunnossa. Kun huomasin etten ole niin lähdin hakemaan vain niin paljon toistoja 200kg plus ketjut kun vain sain.

Sitten eilinen treeni missä myös pääsuunnitelma oli saada 210kg plus ketjut niin lähtökohta ei ollut mikään paras mahdollinen sillä keskiviikon kyykky treeni oli aikas väsynyt. Halusin saada suhteellisen isoilla painoilla jotain sarjoja mutta päädyin tekemään 200kg painoilla pari viiden toiston sarjaa. Olin kummankin sarjan jälkeen todella puhki eli tuo oli ihan maksimi tuolle iltaa mutta toisaalta se ei yllättänyt. Olinhan edellisenä iltana ollut pari tuntia laskettelemalla non-stop minkä jälkeen palasin kotiin eli olin vajaa kolmisen tuntia ajamassa autoa.

Tälläkin kertaa 200kg plus ketjut niin tein aluksi yhden toiston mikä tuntui olevan taistelua. Tässä kohtaan tiesi ettei tänäänkään ole se 210kg plus ketjut päivä. Olin kyllä jo tuossa kohtaan ehtinyt miettimään miten tätä treeniä tulen jatkamaan. Minulla oli erilaisia suunnitelmia sen varalle miten treeniä jatkamaan saisin tai en tuon 210kg plus ketjut. Tuon 200kg plus ketjut yhden toiston jälkeen virittelinkin sitten vastustusnauhat kiinni räkkiin ja tarkoitus oli tehdä pidempiä sarjoja avustettuna. Ensimmäinen sarja vastustusnauhoilla oli epäonnistuminen sillä ne auttoivat liikaa. Sain tehtyä viisi toistoa ilman että tekeminen oikeasti tuntui oikealle niimpä virittelin vastustusnauhoja eri tavalla kiinni räkkiin. Olihan tämä nyt ensimmäinen kerta kun virittelin vastustusnauhoja räkkiin PTVGYM:llä.

Lopulta säädön jälkeen sain vastustusnauhat jotekin räkkiin eikä ne auttanut liikaa vaan ihan sopivasti. Sain tehtyä kaksi neljän toiston sarjaa 200kg plus ketjut painoilla mutta olisin halunnut tehdä viisi toistoa. Tuo neljä toistoa tuntui olevan vain tänään oma rajani minkä myös tunsin kropassa. Olin kummankin sarjan jälkeen todella puhki ja jo ensimmäisen sarjan jälkeen teki mieli lopettaa. Siitä huolimatta tein toisen neljän toiston sarjan minkä jälkeen vielä jatkoin jalkatreeniä hack-kyykyllä sekä vyökyykyllä mitä seurasi sitten vielä reisikoukistus sekä pohkeet.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.