Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro tuuletin kokemuksia

04.07.2022 - 16:31

Toukokuussa tuli hankittua kesää varten ennakkoon Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro tuuletin kun se oli tarjouksessa sekä niitä tuli juuri varastoon. Kirjoittelin jo jotain Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro ilmanpuhdistin ensikokemuksia enkä oikeastaan muista mitä kirjoitin, enkä jaksa sitä lähteä nyt lukemaan. Kuitenkin kirjoitus taisi olla enemmänkin miksi päädyin Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro tuulettimeen sekä ensimmäisien päivien kokemuksia. Tietenkään vielä toukokuussa ei oikeastaan tarvinnut viilennystä niin eipä sitä voinut oikein silloin kokeilla kunnolla. Olin nyt kyllä suurimman osan ajasta pois kun oli "helle aalto", mutta kuitenkin tässä muutaman päivän olen nyt helteellä Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro tuuletinta käyttänyt.

Ensimmäisenä täytyy todeta se minkä jo tiesin kun hankin Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro:n että jos oikeasti haluaa viilentää asunnon niin silloin kannattaa hankkia oikea viilennys pumppu. Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro ei tee mitään ihmeitä mitä perus parin kympin marketti tuuletin tekisi viilennyksen suhteen. Tietenkin kaikki riippuu siitä mitä asunnossa tekee ja kuinka monta ihmistä siellä on. Omat johtopäätökseni perustuvat normaaliin elämiseen ja tekemiseen eli ruuan laittoon, musiikin kuunteluun, elokuvien ja television katsomiseen, pelaamiseen sekä töiden tekemiseen. Tietenkin minulla on käytössä vahvistin ja kaiken maailman muut laitteet mitkä tuottavat "normaalia" television katselua enemmän lämpöä.

Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro

Saapuessani kotiin puoleen toista viikon jälkeen niin asunnon lämpötila oli noin 26 astetta. Ollessani ollut kotona hetkeen aikaa vielä tässä vaiheessa ilman laitteiden käynnistymisiä lämpötila muuttui yli 27 asteeseen. Myöhemmin kun aloin katsomaan televisiota niin lämpötila olikin sitten jo 28 astetta lähempänä 29:sää. Koko tuon ajan Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro oli päällä joko automaattisella tai täysillä. Sitten kun taas tarkistelin kosteutta jälkeen päin niin se puolestaan oli alkanut laskemaan heti sen jälkeen kun olin laittanut Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro:n päälle. Kuitenkin iltaan mennessä kosteus tasot oli noussut mutta Dyson ei ollut kyllä päällä koko tuota aikaa kun kävin kuntosalilla.

Seuraavana päivänä olikin jo pihallakin hieman viileämpi tai ainakin parvekkeella niimpä siirsin pienemmän Dysonin puhaltamaan sieltä viileää ilmaa sisälle ja Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro jatkoi samassa paikassa missä se olikin jo ollut. Tuo muutos auttoi siihen, että sain sisälämpötilan ja varsikin ilman kosteuden laskemaan merkittävästi. Tietenkin aina mitä enemmän laitteita pidin auki niin sitä enemmän ja helpommin lämpötila alkoi nousemaan. Kuitenkin laitteiden ollessa pois päältä niin lämpötila lähti kyllä laskemaan.

Ongelma mitä arvelinkin niin taitaa olla enemmänkin ilman kosteus ja aloin kyllä miettimään pitäisikö hankkia siirrettävä ilman kosteuden poistaja? Kuitenkin tuossa on se, että en saa sitä helposti letkun varaan viemäriin niin sitten pitää olla kokoajan tyhjentämässä vesisäiliötä. Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro kun ei ole tehty ilman kosteuden poistamiseen kun siinä ei ole vesisäiliötä. Kuitenkin se vaikuttaa edes hieman kosteuteen niin onhan sekin jotain. Kuitenkin suurin apu minkä huomasin jo heti toukokuusta lähtien on ilman puhdistus ja varsinkin ruokaa tehdessä. Muutoin asunnossani on hyvä ilma mutta heti kun alan tekemään ruokaa niin Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro alkaa "huutamaan" huonosta ilmasta.

Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro

Minulla on kyllä käytössä aktiivi liesituuletin minkä myös vaihdoin keittiöremontin yhteydessä ja tuo uusi tuntuu toimivan paremmin mutta Dysonin dataa tutkimalla niin eihän se tuota asiaa kunnolla tee. Ainakin vielä tunti ruuan laitoin jälkeen Dyson näyttää huonoa ilman laatua eli siinä menee hetki aikaa kunnes ilma on tasaantunut. Kuitenkin vaikka Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro ei tee ihmeitä viilennykseen niin ainakin se auttaa parantamaan ilman laatua. Kesän helteet kuitenkin kestävät vain yleensä päiviä tai viikkoja jotka kuitenkin suurimmaksi osaksi olen poissa kotoa niin tuo ilman laadun puhdistaminen on kuitenkin ympäri vuotista hommaa.

Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro etu on myös design sekä koko minkä lisäksi se pitää paljon miellyttävämpää ääntä. Tämän lisäksi puhelimen äppsillä pystyy hallitsemaan laitetta helposti ja nopeasti minkä lisäksi ilman laatua ja muuta dataa voi myös seurata. Kuitenkin se, että onko laite hintansa arvoinen on aivan oma lukunsa. Dyson merkkinä tuo lisähintaa, design tuo hintaa sekä puhelimen äpps. Jos katsoo minkä tahansa viilentimen tai kosteuden poistajan hintaa niin jos se sisältää äppsin niin laitteen hinta on paljon korkeampi kuin ei äppsilinen.

Ostin Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro tuulettimen huhti - toukokuun vaihteessa kesää varten. Viime vuonna hain Gigantista extemporeen Dyson Pure Cool Me tuulettimen kun asuntoni alkoi olemaan lämmin päivästä toiseen enkä tuolloin raaskinut maksamaan kalliimmasta Dyson tuulettimesta. Tuossa edellisen kesän ja tämän menneen kesän välissä kyllä mietin viilennys pumppua mutta en olisi saanut sitä paikkaan mihin olisin sen halunnut ilman suurempia

Tuntuu että nyt tulee päällekkäin jälleen hankintoja mutta osa oli hieman "pakkohankkia" kuten Playstation 5 sekä myöskin Dyson ilmanpuhdistin & tuuletin. Playstation 5 ihan vain sen takia, että voitin Playstation 5 osto-oikeuden mikä oli voimassa tietyn aikaa ja ties koska olisin saanut toisen mahdollisuuden ja Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro kanssa oli hieman se asia, että kun kesä lähenee niin tuulettimien saatavuus heikentyy merkittävästi. Nyt

Tilasin tuossa viikko sitten Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro ilmanpuhdistimen Gigantista minkä laitoin noudettavaksi Gigantin myymälään mistä hain sen nyt perjantaina. Jos olisin tilannut Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 Pro päivää aikaisemmin niin olisin saanut ilmaisen toimituksen mutta tuo ei sinällään haitannut sillä olisin muutoinkin hakenut sen noudettavaksi Gigantista. Ajattelin sen olevan paljon helpompi ratkaisu kuin hakea kyseinen