Dieettiin hieman muutokset hiilarien osalta sekä tuplatreeniviikkoi alkoi rinta- & selkätreeneillä

16.11.2016 - 12:06

Tällä viikolla alkoi jälleen tuplatreeniviikko sekä otin dieettiin hieman "kovempia" muutoksia käyttöön. Ei ihan tälläin sitä miettinyt kun normaaliin tapaan en miettinyt mitään. Päivän jälkeen on vaikea sanoa mitään vaikutuksia, mutta olisi varmaan kannattanut tehdä vain toinen asia. Tosin dieettiäni koskevat muutokset eivät ole hirveän suuria, mutta muutoksia kuitenkin. Kun alan muuttamaan ruokavalioitani niin en tiedä miten nämä muutokset vaikuttavat jakamiseen saati tuplatreeneihin. Näin ollen olisikin kannattanut pitää treenit normaali määrissä eikä aloittaa tuplatreenejä samaan aikaan dieetti muutoksien aikaan.

Dieetti muutokset tälle viikolle ovat hiilarien vähentäminen. Lähinnä tämä tarkoittaa hiilarien vähentämistä lounaasta. En nyt niinkään ole vähentänyt hiilareita päivän kaikista aterioista vaan hiilarien vähentäminen on kohdistunut nimen omaan lounaaseen. Periaatteessa idea lähti viimeviikkoisista kokeiluista jolloin olin laiska enkä jaksanut keittää riisiä tai mitään muutakaan kanan kanssa. Oliko se nyt perjantaina kun söin ateriaa salitreenin jälkeen niin en vain jaksanut alkaa keittämään riisiä. Tarvitsin kuitenkin jotain kanan kanssa joten päädyin tekemään vain munakokkelia. Huomasin tämän olevan hyvä ja täyttävä ateria vaikka hieman kuivahan se olikin mikä ei ole käytännössä uusi asia aterioihin mitä olen syönyt. Käytännössä ateriani ovat aika kuivia. No oliiviöljyä tulee laitettua lounaan kanssa töissä, mutta kotiin en ole jaksanut ostaa oliiviöljyä joten ainakin kotona ateriat ovat olleet enemmän kuivia.

Viimeviikkoisesta kana plus munakokkeli ateriasta sainkin sitten viikonloppuna suunnitelman mitä syön tällä viikolla lounaaksi töissä. Munakokkeli vain vaihtui pieniin yhden kanan munakkaisiin jotka oli helpompi tehdä valmiiksi. En meinaan jaksaisi vääntää joka aamu munakokkelia päivää varten vaikkakin herään monena aamuna kuntosalille. Sinällään tuo kyllä toimisi sillä minulla olisi aamuisin aikaa tehdä munakokkeli. Ongelma on vain se, että haluan päästä nyt helpommalla kuin joka aamuisella munakokkelin paistamisella.

Tuo onkin sitten arvoitus miten tämä muutos jättää vähäisetkin hiilarit lounaalla vaikuttaa treeneihin. Näin yhden päivän jälkeen on vaikea sanoa enempää kun maaanantaina tuntui sille ettei se vaikuttanut mihinkään. Illan selkätreenin kun jaksoin vääntää alusta loppuun hyvin. Tein illalla vielä maastavetoakin missä sain nostettua yhden toiston 220kg painoilla mikä oli mielestäni ihan hyvä tulos. Tämän jälkeen treeni muuttui kymmenen toiston sarjoille supersarjoilla ja ilman, mutta en huomannut oikeastaan mitään ihmeellistä väsymistä. En nyt ollut laskenut päivän hiilari saantia, mutta arvioisin sen olleen maksimissaan 50 grammaa hiilaria ennen treeniä joten aika vähän. Voi olla myöskin, että luku oli enemmän kun en hiilareita laskenut, mutta karkea arvio on tuo 50 gramman paikkaille maksimissaan.

Treeniviikko alkoi rintatreenillä aamulla ilman penkkiliikkeitä

En tosiaan ymmärrä miksi jotkut Youtubettajat / tietäjät laittavat videoita Youtubeen missä sanotaan ettei kannata tehdä peck-deck- / flyes- / "perhos-" liikkeitä? Itse tein juuri pari viikkoa sitten aamun rintatreenin ilman penkkiliikkeitä kuten nytkin maanantaina. Muutenkin teen rintatreeneissä paljon ei penkkiliikkeitä ja omasta mielestäni ne ovat hyviä liikkeitä. Esimerkiksi sain näillä parilla ei penkkiliike rintatreenillä todella hyvän pumpin / tuntuman rintaan mitä en välttämättä saa penkkiliikkeillä. Omasta mielestäni penkkiliikkeet ja varsinkin normaali penkki on aika puuduttavia liikkeitä joihin itse olen hieman kyllästynyt.

Mielestäni peck-deck- / flyes- / "perhos-" liikkeillä saa helpommin rintaan puristuksen kunhan painot eivät ole liian suuret. Näissä liikkeissä huomaan heti jos painot ovat hieman liian suuret. Oli kyseessä sitten taljassa, käsipainoilla tai peck-deckissä tehtävä liike niin liian suurilla painoilla tekeminen alkaa menemään vain runttaukseen ja sitä kautta käsille. Pienemmillä painoilla ja mahdollisilla pidoilla ylhäällä / edessä saa aivan loistavan tuntuman. Ainoa ongelma on vain ainakin täällä Suomessa se, että kaikki tekevät näitä liikkeitä yleisesti isoilla painoilla runttaamalla. Tällöin liike menee enemmän käsille ja olkapäille kuin rinnalle, mutta luulen tarkoituksen olevan juurikin egoilu.

Vuosia sitten katsoin hyvää Youtube videota missä kehotettiin tekemään ristikkäistaljaa siten, että kuvittelisi halaavan isoa karhua tai puuta. Tämän videon jälkeen peck-deck- / flyes- / "perhos-" liikkeet ovat menneet aivan uudella tasolla perille. Kun lopulta tajusin mitä liikkeillä halutaan suorittaa niin tällöin aloin saamaan ne myöskin rinnalle. Aikoinaan en tehnyt useasti esimerkiksi peck-deckiä sillä tämä tuntui menevän liian käsiveivaamiseksi, mutta nykyisin saan peck-deckin menemään perille aivan uudella tasolla. Peck-deckin tekemiseenkin on vaikuttanut se, että laskin painoja sekä keskityn lopun rutistukseen tekemällä sen rinnalla enkä käsillä.

Aamun rintatreeni oli käytännössä helppo suorittaa kun ainoa suunnitelma oli jättää penkkiliikkeet tekemättä. Tein kyllä rintaprässiä mikä on enemmän penkkiliike kuin flyes / perhonen, mutta kuitenkin rintaprässi on rintaprässi eikä penkki. Rintaprässin tein supersarjana siten, että aluksi tein kymmenen toistoa normaalisti istuen ja tämän jälkeen kymmenen toistoa seisten. Ei tuo seisten tyyli mitenkään ihan ideaalinen ole ja siinä täytyy hieman varoa, mutta tuntuman saanti on aivan loistava. LIian suurilla painoilla seisten tekniikka kyseisellä rintaprässillä on vain hieman vaarallinen sillä siinä voi mennä paikat. Tämän takia kannattaakin käyttää hieman maltillisempia painoja ettei käy mitään.

Rintaprässiä sitten seurasi peck-deckissä supersarja missä tein aluksi kymmenen toistoa seisten ja kymmenen toistoa istuen. Kymmenen ensimmäisen toiston jälkeen seisten huomasin aina ettei tämä tunnu oikein missää, mutta tekemällä kymmenen toistoa heti perään istuen niin se alkoi jopa polttamaan. Olikin aivan helpottava aina lopettaa sarja sillä sain todella hyvän polton rintaan mitä en ole oikeastaan saanut pitkään aikaan missään. Tässäkin juuri seisten ja istuen tyylit vaikuttavat siihen, että tekniikat ottavat eri kohtaan rintaan jolloin osuma kohta on laajempi. Supersarja ottaa tällöin niin ylärintaan kuin hieman alemmaskin.

Näiden kahden supersarjan jälkeen lopetinkin supersarjat ja tein ristikkäistaljat ylhäältä sekä alhaalta viidentoista tositon sarjoilla. Aluksi mietin supersarjoilla tekemistä, mutta päädyin lopulta ratkaisuun tehdä nämä liikkeet yksittäin ja hieman pidempinä sarjoina.

Aamurintatreeni

  • Supersarja Rintaprässi + Rintaprässi "seisten"
  • Supersarja peck-deck seisten + Peck-deck
  • Ristikkäistalja ylhäältä
  • Ristikkäistlja alhaalta

Ilallla selkätreeniä käytännössä normaalilla selkätreenillä

Sanoisin, että nyt maanantain selkätreeni meni normaalilla tavalla. Selkätreeni alkoi maastavedolla ja tämän jälkeen tein kulmasoutua sekä muuta. Käytännössä tällä tavalla olen suorittanut selkätreenit pitkän aikaa paitsi viimeaikoina jolloin olen alkanut jättämään maastavetoa pois. Tällä kertaa kuitenkin päätin tehdä maastavedon pitkästä aikaa ensimmäisenä liikkeenä kun suunnitelmissa ei ollut tälle viikolle tehdä pelkkää maastavetotreeniä. Halusin kuitenkin tehdä maastavetoa tällä viikolla niin miksi en tekisi sitä ihan selkätreenin aikana?

Minulla saattoi olla jotain suunnitelmia maastavedon varalle, mutta en ole ihan varma. Saatoin tehdä maastavedon suunnitelmalla, mutta minulla oli myöskin toinen suunnitelma mitä en sitten tehnyt. Taisin siis tehdä maastavedon sillä ensimmäisellä suunnitelmalla eli normaalilla itselleni. Katsoa päivän maksmi kunto ja yrittää päivän maksimia yhden - kahden toiston "sarjoilla" minkä jälkeen laskea hieman painoja ja tehdä muutama sarja päälle. Ihan normaalia minun maastavedon tekemistä mistä olen hieman kuullut negatiivista palautetta siinä suhteessa onko tuossa järkeä? Eikö kannattaisi tehdä pienemmillä painoilla pidempiä sarjoja?

Viime maastavetotreenissä teinkin viisi seitsemän toiston sarjaa ja tällä kertaa tein yhden ykköisen 220kg painoilla mitä seurasi kaksi kahden toiston sarjaa 200kg painoilla. Kummassa on sitten enemmän järkeä? Varmaankin tuossa ensimmäisessä missä tein viisi seitsemän toiston sarjaa, mutta jostain syystä tykkään tehdä maastavedon vain lyhyemmillä yhden - kolmen toiston "sarjoilla". En kuitenkaan hae määrätietoisesti maastavetoon ennätyksiä vai haenko? Taidan olla kuitenkin sitä tyyppiä, että maastavedon tulos on itselleni tärkeä minkä pohjalta haluan yrittää nostaa jossain vaiheessa jälleen maastavedon ennätystä.

Maastavedon jälkeen tuli tehtyä kulmasoutua supersarjana. Aluksi tein normaalia kulmasoutua vastaotteella kymmenen toistoa minkä jälkeen tein kulmasoutua maasta selkäsuorana kymmenen toistoa. Supersarja mitä olen aikaisemminkin tehnyt tällä tavalla ja hieman muilla kulmasoudun variaatioilla. Mielestäni ihan toimiva ratkaisu tehdä kaksi eri kulmasoutua supersarjana ja melkein ainoa kunnon ratkaisukin. Kaikki muut eli taljat ja sekäkoneet kun ovat niin kaukana ettei supersarjojen tekeminen vain näin edes onnistuisi kunnolla tai kätevästi.

Tämän jälkeen vielä vaakasoutulaitetta missä tuli tehtyä aluksi yhden käden ja normaalilla tyylillä muutamia supersarjoja. Kuitenkin loppua kohden siirryin tekemään vain yhden käden toistoja. Tämän jälkeen tuli sitten tehtyä vielä ylätaljassa supersarjana kahvalla sekä tangolla vastaotteella & kapealla otteella.

Selkätreeni

  • Maastaveto
  • Supersarja kulmasoutu vastaote + Kulmasoutu lattiasta selkäsuorana
  • Vaakasoutu
  • Ylätalja kahva + ylätalja tanko kapea

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.