Decifit maastavetoa Tampereen Loaded:lla

28.04.2023 - 13:59

Jälleen kerran pääsin Tampereen Loaded:lle treenaamaan ja sali oli yllättävän tyhjänä. Oli kuitenkin torstai eikä kello ollut kuin 19 mutta siitä huolimatta salilla oli yllättävän vähän väkeä. Ehkä kaikki olivat katsomassa Tapparan peliä kun se vielä sattui voittamaan mestaruuden silloin kun itse tein treeniä Loaded:lla. No joka tapauksessa salilla oli jonkin verran väkeä ja kun kuitenkin olin taas kerran vapaapainoalueella sen pari tuntia niin en tiedä sitten mitä bodaus puolella tapahtui tuon kahden tunnin aikana. Yleensä bodaus puolella on käynyt monia tekemässä treenin ketä en ole edes nähnytkään olevan salilla. Huomaan tämän yleensä siinä vaiheessa kun palaan vapaapainoalueelta bodaus puolelle ja näen sellaisia ihmisiä lähtevän kuntosalilta pois kenen en ole nähnyt tulevan tai edes treenaavan.

Tällä kertaa vuorossa oli maastaveto ja selkätreeniä kuten myös viimeksi. Edellisellä kerralla tein maastavetoa vastustusnauhojen kanssa minkä jälkeen tein lohko maastavetoa 15cm ATX lohkojen päältä. Tällä kertaa sitten teinkin decifit maastavetoa pienimmän ATX lohkon päältä minkä jälkeen lohko maastavetoja 15cm ATX lohkojen päältä. Keskiviikkona kuitenkin tein kyykkä missä tuli tehtyä 200kg painoilla kolme viiden toiston sarjaa. Tuo tuntui jaloissa jo treenin jälkeen eikä tuo ollut lähtenyt mihinkään. Tämän lisäksi kuitenkin ajoin vielä suoraan Pasilasta Tampereen Loaded:lle niin siinä oli vielä sellainen parin tunnin ajo ennen kuin aloin tekemään maastavetoa. Ei siis mikään ideaalinen tilanne lähteä tekemään maastavetoja.

Huomasin jo kun tein venyttelyä ja liikkuvuutta treenin alkuun että jalat ovat jumissa eikä ne ole ihan niin hyvässä kunnossa että olisi mieluisa lähteä tekemään maastavetoa. Tämän johdosta teinkin enemmän toistoja ja sarjoja pienemmillä painoilla jotta saisin jalat ja polvet lämpimiksi. Kaikissa sarjoissa oli hieman hakemista aina ensimmäisen toiston kohdalla. Tämän näkee hyvin videolta sillä kun valmistaudun tekemään sarjan ensimmäistä toistoa niin siinä kestää yllättävän pitkään. Siinä on sellaista epävarmuutta kun tunsin jalkojen ja polvien olevan ei ihan niin vetreät. Samalla kun joudun valmistelemaan toistoa enemmän niin epävarmuus myös iskee nopeammin koko tekemiseen. Mitä nopeammin pääsee tekemään toistoa niin sen parempi mutta kuitenkaan ei saa hätiköidä sillä silloin tekniikka hajoaa pahemman kerran ja loukkaantuminen tapahtuu.

Lähdin lopulta tekemään 240kg painoilla kahta toistoa decifit maastavedossa mutta päädyinkin tekemään kolme toistoa. Se vain tuntui olevan lopulta helppoa vaikka ensimmäiseen toistoon valmistautumisessa tuntui kestävän. Olin tuon 240kg kolmen toiston jälkeen todella väsynyt ja puhki mutta siitä huolimatta halusin jatkaa decifit maastavetoa. Aluksi mietin tekeväni toisen 240kg kolmen toiston sarjan mutta lopulta päädyin nostamaan painot 250kg ja tekemään kaksi toistoa minkä lopulta teinkin. Tämän jälkeen siirryin tekemään lohko maasvetoja 15cm ATX lohkojen päältä.

Halusin saada lohko maastavedossa 300kg mutta jo hyvin varhaisessa vaiheessa huomasin lohko maastavedon olevan raskasta. Oikaestaan jo 220kg painot tuntuivat yllättävän raskaalle ja tämän jälkeen 270kg oli ihan taistelua. Päädyin lopulta tekemään kaksi kahden toiston sarjaa 270kg painoilla mikä oli toisaalta pettymys. No siinä oli kyllä alla jo tuo puolitoista tuntia deficit maastavetoa minkä jälkeen pidin pidemmän tauon ennen ensimmäistä lohko maastavetoa. Kuitenkin olin pettynyt tuohon 270kg painoilla tehtyihin toistoihin. Oikeastaan jokainen neljästä toistosta 270kg painoilla ei tuntunut hyvälle vaan enemmänkin pakkonostolle.

Kahden tunnin maastavetojen jälkeen siirryin bodaus puolelle missä tein kolme selkälaitetta joita normaalisti en pääse tekemään. Sitten treeni olikin jo siinä sillä olin niin väsynyt etten edes jaksanut tehdä enempää enkä myöskään halunnut. 

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan