Breyers Delights vs Valio Pingviini jäätelö vertailu

20.02.2019 - 12:59

Olikohan se joskus viime vuoden kesällä tai niihin aikoihin niin ostin pari purkkia Breyers Delights proteiinijäätelöä kun se oli tarjouksessa. Kyseessä taisi olla Breyers Delights MINT Chip ja COOKIES & Cream maut. Heti en muista kumman söin ensin mutta heti ensimmäisen purkin aikana huomasin ettei kyseinen "jäätelö" ole kyllä minulle. Toinen purkki oli edes hieman parempi mikä taisi olla Mint Chip mutta ei tämäkään mikään ihmeellinen ollut.

Nyt viimeisen kuukauden aikana tai kuitenkin tämän vuoden aikana minulle on tullut vastaan muutamia sponsoroituja postauksia Instagramissa jossa mainostetaan Breyers Delights proteiini "jäätelöä". Tästä johtuen minulle tuli mieleen katsoa hieman tarkemmin onko Breyers Delights nyt niin erilainen kuin esimerkiksi perus Valio Pingviini jäätelö?

Valio Pingviini

Jos otamme vertailuun COOKIES & Cream maun niin se sisältää 131 kcal per 100g kun taas Valion Pingviini 138.5 kcal per 100g. Rasvan ero on 3.5g vs 4.2g, sokerin ero 10g vs 16g ja proteiinin 7,4g vs 3,6g. Yleisesti katsottuna erot ovat mielestäni todella pieniä jos kalori ero on 7,5g, rasva 0,7g ja sokeri 6g per 100g. Proteiinia on turha tässä vaiheessa alkaa vertailemaan sillä tämä ei ole todellakaan mikään proteiinin lähde. 

Ravintoarvo vertailu per 100g

  • Kalorit: 131kcal vs 138.5 kcal
  • Rasva: 3.5g vs 4.2g
  • Sokeri: 10g vs 16g

Olen yleisesti sitä mieltä, että kaikki nämä "terveys" / proteiini ruuat ovat vain markkinointi kikkoja millä saadaan massat ostamaan sillä ne eivät ole oikeasti yhtään sen parempia kuin normaali ruoka. Kaikista paras vitsi ovat fitness murot joissa on enemmän sokeria kuin normaaleissa muroissa tai proteiinirahkat joissa on vähemmän proteiinia kuin normaalissa rahkassa. Fitness on vain tällä hetkellä sellainen buumi millä yritetään myydä. Ihmiset kun eivät katso tai eivät osaa katsoa tuotteen ravintoarvoja.

Breyers Delights

Itse en näe miksi minun pitäisi ostaa proteiinijäätelöä sillä jos halun syödä jäätelöä niin voin ihan hyvin syödä normaalia jäätelöä mikä maistuu jäätelölle. Proteiinijäätelö ei ole kuitenkaan mikään proteiinin lähde sillä se sisältää todellisuudessa todella vähän proteiinia. Jos on dieetillä niin silloin on dieetillä eikä haikaile mitään jäätelön tapaista vaan sitten syö ihan kunnolla jäätelöä jos on syödäkseen sillä yksi kerta ei niinkään vaikuta ja tuon eron proteiinijäätelön ja normaalin välillä kyllä kuluttaa treenaamalla.

Mielestäni proteiinijäätelö on tekopyhää olla mukamas dieetillä tai puhtaalla ruokavaliolla ja syödä edes jäätelöä. Tämä on suoranaisesti petkutusta kuten muutkin fitness ruuat joita saa kaupasta. Syö vain puhdasta ruokaa jos kerta on dieetti päällä ja silloin kun ei ole dieetillä niin syö normaalia jäätelöä mitä oikeasti kyllä voi syödä. Muistaa vain kohtuus kaikessa.

Itse en suosittele missään nimessä proteiinijäätelöä enkä ainakaan Breyers Delights sillä minun mielestäni tuo ei edes maistu jäätelölle eikä se ole ravintoarvojen perusteella mitenkään kovin ihmeellinen terveystuote muutoinkaan.

https://www.breyersdelights.fi/tuotteet

https://www.pingviini.fi/tuotteet/

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia. 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.