Bose QuietComfort Earbuds kokemuksia

27.02.2021 - 14:30

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin kuinka Bose Sportsound free nappikuulokkeet kestivät minulla vajaa pari vuotta kunnes vasemman puoleisen kuulokkeen kanssa alkoi olemaan yhteys ongelmia. Huomasin Bose Sportsound free kuulokkeilla olevan 24kk takuu minkä johdosta menin heti kuulokkeiden kanssa Giganttiin ja laitoin ne menemään huoltoon. Sain vastauksen noin viikon kuluttua huoltoon viennistä ja vastauksena oli, että sain uuden tuotteen tilalle. Otin tilalle uudet Bose QuietComfort Earbuds vastamelunappikuulokkeet.

Minulla on ollut Bose QuietComfort Earbuds vastamenunappikuulokkeet reilun viikon käytössä joten on Bose QuietComfort Earbuds kokemuksien aika. Samalla vertaan vanhoja Bose Sportsound free nappikuulokkeita uusien Bose QuietComfort Earbuds kuulokkeiden kanssa sillä niissä on monia eroja.

Bose QuietComfort Earbuds kokemuksia

Yksinkertaisesti ja lyhykäisyydessään Bose QuietComfort Earbuds nappikuulokkeet ovat monelta osin Bose Sportsound free nappikuulokkeita paremmat kuulokkeet. Äänenlaadullisesti en osaa sanoa eroa Bose Sportsound free sekä Bose QuietComfort Earbuds nappikuulokkeiden välillä sillä minulla ei ole käytettävissä enää Bose Sportsound free kuulokkeita enkä voi mitenkään muistin perusteella arvioida äänenlaatua. Äänenlaadun eron kuuleminen vaatii sen, että verrattavat kuulokkeet ovat yhtäaikaa käytettävissä.

Bose QuietComfort Earbuds kokemuksia

Bose QuietComfort Earbuds kuulokkeissa on identtiset korvanapit ja pidikkeet kuin Bose Sportsound free kuulokkeissa joten kummatkin kuulokkeet menevät ja pysyvät korvissa samalla tavalla. Itse pidin Bose Sportsound free nappikuulokkeiden pidikkeistä ja ne pysyivät hyvin korvissa joten Bose QuietComfort Earbuds toimivat samalla tavalla. Kuitenkin itse kuulokkeissa on eroja ja Bose QuietComfort Earbuds nappikuulokkeet ovat ulospäin pienemmät kuin Bose Sportsound free kuulokkeet minkä johdosta ne esimerkiksi tuntuvat pipon alla tai muun päähineen alla mukavemmilta korvissa. Bose Sportsound free kuulokkeet painoivat korviin päähineen alla kun taas Bose QuietComfort Earbuds kuulokkeilla en ole tuntenut vastaavaa. Näin ollen pisteet menevät Bose QuietComfort Earbuds selvästi.

Yksi toinen asia mikä Bose QuietComfort Earbuds on paremmin kuin Bose Sportsound free kuulokkeissa on puhelut. Bose Sportsound free kuulokkeissa kun soitit tai vastasit puheluun niin vasemman puoleinen kuuloke mykistyi ja ääni kuului pelkästään oikeasta kuulokkeesta. Tämä on toisin Bose QuietComfort Earbuds kuulokkeissa missä näin ole vaan ääni kuuluu molemmista kuulokkeista. Puhelu ominaisuudet menevät taas Bose QuietComfort Earbuds kuulokkeiden eduksi.

Bose QuietComfort Earbuds nappikuulokkeissa on vastamelu toiminto ja täytyy sanoa, että olen yllättynyt siitä, että se jopa toimii. En ole oikein uskonut, että vastamelu toimisi hyvin nappikuulokkeilla kun monilla normaaleilla vastamelukuulokkeillakin vastamelu ei ole oikein toiminut hyvin. Kuitenkin ilmeisesti Bose on oppinut tekemään vastamelukuulokkeita ja he ovat onnistuneet siirtämään normaalien kuulokkeiden vastamelutekniikan Bose QuietComfort Earbuds nappikuulokkeisiin. Esimerkiksi kuntosalilla vastamelun ollessa päällä en kuule ollenkaan kuntosalilla soivaa musiikkia.

Bose QuietComfort Earbuds kokemuksia

Mitä vastameluun tulee niin en ole vielä käyttänyt vastamelua hirveästi päällä Bose QuietComfort Earbuds nappikuulokkeissa sillä korvani tai pääni tarvitsee siihen tottumista. Sama ongelma oli aikoinaan kun sain töissä ensimmäiset Bose QuietComfort 35 vastamelukuulokkeet, myöskin Beats Studio kuulokkeikkeiden kanssa kävi tätä sekä myöskin Sony WH-1000XM2 kuulokkeiden kanssa. Mitä kauemmin pidän vastamelu toimintoa päällä niin sitä enemmän tunnen pahaa oloa. En tiedä mitä se oikein on kun se ei ole päänsärkyä vaan tunne siitä, että kaikki ei ole ihan hyvin. Samaa tapahtuu aina kun ostan uudet silmälasit. Pitämällä uusia silmälaseja päässä niin alan tuntemaan outoa oloa ja ottamalla uudet silmälasit päästä pois niin olo helpottaa. Ainoa asia on vain pitää uusia silmälaseja ja antaa silmien totutella niihin. Vastamelussa on sama asia.

Bose QuietComfort Earbuds yhteenveto

Monia asia on paremmin Bose QuietComfort Earbuds nappikuulokkeissa verrattuna Bose Sportsound free nappikuulokkeisiin. Ainoa ongelma on 290€ hinta mikä on mielestäni liikaa niin kuin oli 200€ hinta aikoinaan Bose Sportsound free nappikuulokkeista. Tietenkin nappikuulokkeet on nappikuulokkeet ja niiden käyttötarkoitus on ihan eri kuin normaalien kuulokkeiden. 290€ hinnalla kun saat paljon paremmat normaalit kuulokkeet mutta taitaa olla, että uusimmat langattomat vastamelukuulokkeet taitavat maksaa sen ~400€ eli vielä 100€ enemmän kuin 290€.

Ellet kaipaa vastamelua niin Bose Sport Earbuds nappikuulokkeet taitavat olla käytännössä samat kuulokkeet kuin Bose QuietComfort Earbud mutta ilman vastamelua. Bose Sport Earbuds kuulokkeet maksavat siinä ~210€ luokassa mikä sekin on paljon nappikuulokkeista. Kuitenkin itse kallistun helposti Bose Sport Earbuds tai Bose QuietComfort Earbud kuulokkeiden suuntaan kahdesta syystä: ne pysyvät hyvin korvissa sekä äänenlaatu on loistava nappikuulokkeiksi. 

Ainoa suurempi negatiivisempi asia on Bose lisä mikä tuo kuulokkeiden hintaan lisää sen 50€. Jos kyseessä olisi jonkun toisen brändin kuulokkeet niin hinta kummallakin kuulokkeella olisi 50€ vähemmän. Bose Sport Earbuds oikea hinta on oikeasti lähempänä 150€ sekä Bose QuietComfort Earbud 250€. Tuossakin on kyllä se, että vastamelu ei ole kyllä ihan 100€ arvoinen.

 

https://www.gigantti.fi/product/audio-ja-hifi/kuulokkeet/206390/bose-quietcomfort-earbuds-taysin-langattomat-kuulokkeet-triple-black

https://www.gigantti.fi/product/wearables-ja-harjoittelu/kuulokkeet-urheiluun/206391/bose-sport-earbuds-taysin-langattomat-in-ear-kuulokkeet-triple-black

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.