Aamutreenin paluu tapahtui 4x800m intervalli treenillä

16.11.2016 - 12:06

Tänään oli vuorossa ensimmäinen aamutreeni sekä juoksutreeni sen jälkeen kun olin ollut kipeänä. Aamulla herätessäni huomasin olevani hieman väsynyt sekä eron siihen kun ei herää aamulla treeniä varten. Nukkuin vähän päälle seitsemän tuntia, mutta olin hieman väsynyt herätessäni mitä en hetken päästä enään huomannut. Kun aloin pakkaamaan tavaroitani aamulla en enään huomannut ja miettinyt mitään väsymykseen sekä levon tarpeeseen liittyviä asioita vain aloin miettimään tulevaa treeniä. Olin jo käytännössä perjantaina miettinyt aamun treenin olevan 800m intervalleja joten aamun treeniä ei tarvinnut enään päättää. Jo alkuveryttelyssä huomasin juoksukunnon olevan heikentynyt ja juoksun olevan raskaampaa kuin kuntosalitreenien tekeminen. Nyt taas huomasin kuntosalille paluun helpompana sairaanaolon jälkeen kuin juoksemiseen. Kuntosalitreenit ovat menneet normaaliin tapaan kun taas juokseminen oli väkinäistä ja raskasta. Alkuveryttely meni muuten ihan hyvin kun juoksi rauhallisesti, mutta heti ensimmäinen veto oli raskas ja otin sen vähän kevyemmin.

Alkuveryttely oli 2km 6.44 ja 6.49 pacella eli olisi voinut mennä vähän hiljempaakin noin 7 pacea. Minulla oli vähän suunnitelmissa juosta 5x800m vetoja 200m palautuksella. Ensimmäinen 800m veto meni aikaan 4.14min ja tunsin jo vedon aikana sen menevän vähän hiljempaa mitä olen 800m vetoja juossut. Toiseen vetoon lähdin nostamaan vauhtia ja se meni aikaan 3.54min. Kolmannen vedon yritin mennä vain samallalailla kuin toisen joka menikin hieman lujempaa 3.46min. Tämä oli ensimmäinen veto tänään mikä meni niihin aikaluokkiin kun olen tänä vuonna 800m vetoja juossut. Vaikka aika alkoi olemaan hyvä niin juokseminen ei ollut niin rentoa kun se on aikaisemmin ollut ja toinen kierros oli hirveän raskas. Kolmannen vedon jälkeen palautuksella aloin jo miettimään jättäisinkö vedot jo tähän, kun minulla alkoi juokseminen painaa sekä aloin miettimään myös oloa. Päätin kumminkin tehdä vielä yhden vedon ja jättää viidennen väliin ihan vain sen takia, etten olisi rasittanut vielä itseäni liikaa. Neljäs ja viimeinen veto meni 3.47min ja toinen kierros oli vain pinnistelyä loppua kohden. Sanoisiin kahden vedon menneen hyvin ja kahden ensimmäisen menneen vähän huonommin. Tämän olin tietenkin jo tiedostanut  ennen juoksua, mutta aina sitä kumminkin odottaa treenaavansa paremmin.

[[{"fid":"116","view_mode":"media_adaptive","fields":{"format":"media_adaptive","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":"294","width":"331","class":"adaptive media-element file-media-adaptive"}}]]

Tänään aikoihin vaikutti myös se, että tein palautukset puolet pienempinä mitä olen tehnyt eli 400m sijasta 200m. Palautuksien puolittuessa tämä näkyy väistämättä tuloksissa. 200m palautuksilla tekeminen treenistä tulee raskaampi ja palautukset jäävät ajallisesti pienemmiksi mikä on käytännössä parempi. Intervallien oletus palautumisaika on puolet vedon kestosta / määrästä. Vaikka olen tehnyt 800m vedoilla 400m palautuksia niin palautusten aika on ollut ehkä vähän liian suuri, mutta en ole tästä kuitenkaan 100%. Molemmissa on puolensa ja sitten kun olen kunnossa voisin yrittää todenteolla 5x800m 200m palautuksilla.

Aamutreenin jälkeen huomasin myös sen, että en ole vielä kahden treenin päiväkunnossa joten huomenna en ole menossa tekemään aamutreeniä. Tämä taitaa koskea koko viikkoa ja ensiviikolla taitaa olla aika testata miten kaksi treeniä onnistuu samaan päivään. Pro-Nylander sanoi menevänsä tänään urheiluhierontaan ja kysyi minua aamulenkille juoksemaan hitaasti. Nämä hitaasti aamulenkit on kyllä tiedossa, mutta olin jo muutekin päättänyt jättävän aamutreenin väliin niin se oli helppo päätös. Jos en olisi ollut kipeä ja olisin kunnossa asia olisi toinen.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

En nyt tiedä mikä Espoolaisiin koiran omistajiin on tullut tänä vuonna? Ehkä ihmisiä ei vain niin kuin yleisesti enää kiinnosta tai ihmiset eivät vain kiinnitä huomioita asioihin. Varsinkin tämän vuoden tammikuun - maaliskuun aikana olen nähnyt ihan hirveästi koiran paskaa tiellä kun tiellä. Espoo on ollut aikaisemmin siinä mielessä ihmeellinen kaupunki käydä lenkillä että koiran paskoja ei hirveästi ole tullut näkyviin. Kuitenkin tänä vuonna tuohon on tullut poikkeus.

Juoksu- ja kävelykenkiin ei ole tullut viime vuosina enää tullut panostettua niin kuin "aktiivi" juoksu aikana. Minulla oli ennen kuin nyt pari viikkoa sitten ostin uudet kengät niin käytössäni kahdet parit Asics Pulse 5 kenkiä mitkä tuli ostettua kauan sitten. Kyseiset kengät on tullu ostettua ennen viimeisintä puolimaratonia mikä sekin tapahtui 2015 joten siitä on aika. Myös kenkien malli Asics Pulse 5 kertoo että kengät ovat vanhat sillä Asics Pulse kengät menevät nyt Asics Pulse 14 numerossa.

Olen tässä viimeisen kuukauden aikana aktivoitunut käyttämään Garmin Venu2:sta päivittäin pitkästä aikaa. Kun aikoinaan hankin Garmin Venu2:sen niin alkuun kello oli kädessä lähes kokoajan paitsi kuntosalilla ollessa. Kuntosalilla kun käytän kaiken maailman remmejä sekä siteitä aktiivisesti niin kellon käyttäminen ei oikein niiden kanssa. Näin ollen en ole käyttänyt Garmin Venu2:sta kuntosalilla kuin pari kertaa jalkatreenissä ihan testi mielessä. En kyllä ole

Nyt oikeasti ollaan menossa jo kohti kolmannen viikon loppua mutta olen ollut nyt laiska kirjoittamaan dieetin toisesta viikosta. Toisella viikolla sain "pudotettua" painoa puolisen kiloa kun ensimmäisellä viikolla paino tippui parisen kiloa. Viimeksi 30 päivän "hc" dieetti tuotti toisella viikolla painoa alas parisen kiloa eli tuohon verrattuna 1.5 kiloa vähemmän. Toisaalta nyt paino oli siinä 108kg luokassa kun kesällä olin siinä 116kg luokassa. Myöskään en

En oikein sitä oikein muista ja tajua, että olen dieetillä kun se tuntuu tällä kertaa ainakin vielä niin normaalilta. Olen käynyt joka päivä pari kertaa päivässä tekemässä noin puolen tunnin kävelyn minkä lisäksi olen käynyt illalla tekemässä perus kuntosalitreenin. Mitä itse ruokavalioon tulee niin olen pysyttäytynyt ensimmäisen viikon aikalailla samoilla aterioilla päivästä toiseen. On ollut muutamia päiviä kun olen halunnut hieman vaihtelua ruokailuun niin